Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørke mandler i stekeovnen?

#1

Kneazle sa for siden:

Jeg skal skålde mandler til marsipan i dag, og har lyst til å lage den i morgen. Men mandlene bør vel ideelt sett tørke noen dager først. Funker det å legge dem i stekeovnen? Varmluft og lav temperatur?


#2

Fluke sa for siden:

Hæ? Må de tørke? Jeg legger dem på kjøkkenhåndkle etterhvert som de blir skoldet (og skallet fjernet) og så går de i kverna når jeg er ferdig med alle.
Pleier man tørke dem?

Marispanen min blir god altså. :nemlig:


#3

Tammen sa for siden:

Mamma tørket de i stekeovnen på 75 grader før .
Nå tørkes de i varmluft på lav tempratur.
:riktig:


#4

Fluke sa for siden:

Alt man lærer. :humre:


#5

Dixie Diner sa for siden:

De skal helst tørke i 1-2 dager i romtemperatur eller i stekeovnen ja, har jeg lest. Jeg har heller ikke pleid å tørke dem og marsipanen er blitt god, men den hadde sikkert blitt enda bedre med ordentlig tørking.

www.matogdrikke.no/content/view/3313/10291/


#6

Kneazle sa for siden:

Jeg har alltid tørket dem i flere døgn, jeg. Mamma gjorde det da jeg var liten, husker jeg. Og det står i alle oppskriftene. Men jeg vet ikke om det er helt nødvendig. :p

Jeg lar dem ligge over natta, og setter dem evnt i ovnen på lav varme i morgen tidlig. Den holder seg til jul nå, vel? Hvis vi ikke spiser den opp, vel å merke?


#7

Veronal sa for siden:

Det er lettere å kverne tørre mandler - mandelkvernen kan lett gå tett hvis man ikke tørker dem. :erfart:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.