Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pepperkakeoppskrift med smør og sukker hvitt?

#1

Acsa sa for siden:

Jeg finner ikke pepperkakeoppskriften min! Den het prydelige pepperkaker og sto på trykk i et Alt om Mat fra 70-tallet en gang. Alle oppskrifter jeg har funnet her inne er med smelting og sukker og smør, denne er med smør og sukker som skal røres hvitt, før man har i sirup, vann og krydder, og så sikter inn melet litt etter litt. Er det noen andre enn meg som lager pepperkakedeig på denne måten?


#2

Joika sa for siden:

Nei, men den høres god ut. abonnerer

:nam:


#3

Miss Norway sa for siden:

:grineler:

Jeg googlet og fant denne oppskriften lagt ut av en som heter Acsa på NM??


#4

Skilpadda sa for siden:

Et godt argument for å alltid legge ut på Internett alt som er viktig for en. :nemlig: Da vet man at man kan finne det igjen!


#5

Acsa sa for siden:

Hæ? Jeg gikk jo på NM og søkte på pepperkake og nicket mitt, jo! Dustesøkemotor på NM, altså!

Men Missa - takk! :blomster:


#6

safran sa for siden:

:haha:


#7

Skilpadda sa for siden:

Du brukte ikke ordet "pepperkake" i posten, bare "pepperkakeoppskrifter" - og overskriften er "pepperkaker". :)




#10

Acsa sa for siden:

I tilfelle NM har lagt ned neste gang jeg mister den:

150 gram smør og 4 dl sukker og 2 dl sirup røres porøst. Rør i en blanding av 2 dl vann, 1 ss kanel, 1 ss ingefær, 1 ss nellik og 1 ss natron.

1,5 liter hvetemel siktes gradvis i, innarbeid godt hele tiden.

La deigen hvile kjølig, og bak ut med litt ekstra mel.

Stekes ved 200 grader i 5-8 minutter avhengig av størrelse.


#11

Miss Norway sa for siden:

:highfive:

Nå vurderer jeg rett og slett å bake pepperkaker, enda jeg hadde sverget på at jeg ikke skulle det i år. Jeg har alltid kjøpt ferdig deig, men nå er jo Elton (= irrgrønn Kitchen Aid, red.anm.) i huset... og jeg har aversjon mot oppskrifter der noe annet enn smør og sjokolade skal varmes eller kokes.



#13

Miss Norway sa for siden:

:knegg: Jeg leste MN.

Hvor stor porsjon blir dette da?


#14

Acsa sa for siden:

Jeg dobler den til vårt bruk, da blir det vel ca. 2,5-3 kg deig.


#15

Señora sa for siden:

:knegg: Fantastisk.


#16

Acsa sa for siden:

Nå har jeg firedoblet den. :skremt: Nesten fire kilo mel. Det må da bli nok?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.