Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Risboller

#1

Tertit sa for siden:

Har noen ei god oppskrift på risboller, som de vil dele med oss andre?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Tante Gerds risboller

2 egg
2 dl melis
1 plate kokesjokolade, gjerne mørk
3 ss. kaffe
2 ts. vaniljesukker
1/2 pakke delfiafett
1/2 pose ris (+ litt mer for å få den fastere, det gjør i hvertfall tante G.)
Litt sjokoladepulver (O'boy eller Nesquick)
muffinsformer

Lag eggedosis av egg og melis.
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad. Ha kaffen oppi den smelta sjokoladen. Delfiafettet og.

Bland eggedosis, smelta sjokkis, smelta fett og alt det andre og form boller og ha i muffinsformene. Sett de kaldt så de stivner.

Det står ris i oppskrifta, eg går utifrå at alle skjønner at det er puffa ris det er snakk om ?


#3

Slettet bruker sa for siden:

Disse anbefaler jeg. De er knallgode.


#4

Ru sa for siden:

Jeg lager etter den oppskriften som står på puffet ris-pakken. :knegg:


#5

Tertit sa for siden:

Tusen takk Urt! Den virker kjempebra. Lurt med melis, det har jeg ikke sett i risboller før. Damå jeg bare handle inn sjokolade, så er jeg klar for risboller. Skal også lage brente mandler i dag, og da er jeg ferdig med kaker og julegodter. :)


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen elsker desse. Usikker når eg får laga dei til han i år. ( har eg puffa ris så kan eg kanskje lage dei i dag ? )


#7

Tertit sa for siden:

Har vært litt vel ivrig i år jeg. Det er blitt maaange sorter. :rødme: Tror vi trenger masse besøk, hvis ikke kommer vi ikke ut døra når jula er over :p


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Det pleier å bli masse her i huset og. Men i år har eg vist merkelig nok klart å begrense meg. Eg har rett og slett ikkje begynt enno :knegg:


#9

Kaija sa for siden:

Oi, så kjekt. Jeg skulle akkurat lage risboller, men fant ikke den gode oppskriften fra i fjor. Satser på at Urt sin oppskrift er bra. Takk!


#10

Fibi sa for siden:

Jeg bruker ferdigpakken fra Tau Mølle. :knegg:


#11

Nelly Nickers sa for siden:

Disse skal jeg også lage i dag! Tante Gerds, altså.
"Problemet" er bare at jeg ikke har kakeboks (så må nok sette brettet rett i kjøleskapet og spise fortløpende :D). Alternativt stikke og handle en kakeboks. pønsker


#12

Slettet bruker sa for siden:

Det lureste er nok å kjøpe en litt for liten kakeboks, så kan du få begge deler. :D


#13

Mor til 4 sa for siden:

1 pk. kokosfett (delfiafett)
200 g kokesjokolade
2 stk. egg
2 dl sukker
3 ss sterk kaffe
100 g puffet ris

Fremgangsmåte
Risboller

  1. Smelt delfiafett og sjokolade i vannbad
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  3. Rør inn kaffe og delfiafett/sjokolade
  4. Rør lett inn puffet ris.
  5. Fyll risbollene i muffinsformer.
  6. Avkjøl i kjøleskap

Jeg pleier noen ganger å bytte ut kokesjokolade med melkesjokolade, synes de er best da. :)


#14

Mor til 4 sa for siden:

Pleier å lage så mange at jeg legger en del i plastposer og putter de i fryseren jeg.


#15

Tertit sa for siden:

Da står 50 risboller klare og bare venter på å stivne slik at de kan legges i kakebokser :glis:



#17

Ru sa for siden:

Jeg kjøpte kakebokser på Oasen hageland for to år siden. Krumkakebokser. Da er det plass til m a n g e risboller. :hyper:


#18

Kaija sa for siden:

Nå har jeg testet "Urtetantebollene". De ble kjempegode og absolutt godkjent av mannen, som har prøvesmakt en del. Jeg var nok litt for gavmild med pufferisen, og skal jeg lage dem en gang til kommer jeg ikke til å ta mer enn en halv pakke ris. Mine ble litt for løse pga. rismengden.


#19

turi sa for siden:

:knegg: Den kjøpte jeg å, og småsmakte på sjokoladen før jeg skulle begynne. Og vips, så hadde jeg igjen masse puffet ris, og ikke no sjokolade..:o


#20

Ru sa for siden:

Tante Gerds risboller står nå til avkjøling i vinterhagen. Jeg kjenner at det nok må til en porsjon til før jul ...


#21

Niobe sa for siden:

[LEFT]4 egg[/LEFT]
[LEFT]400 g melis[/LEFT]
[LEFT]6 ss kakao[/LEFT]
[LEFT]6 ss sterk kaffe[/LEFT]
[LEFT]1 pk delfiafett[/LEFT]
[LEFT]2 pl kokesjokolade[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT]1 pk risnøtter[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]

  • [LEFT]visp eggedosis av egg og melis[/LEFT]
  • [LEFT]tilsett kakao og kaffe[/LEFT]
  • [LEFT]smelt delfiafett og kokesjokolade på svak varme[/LEFT]
  • [LEFT]bland sammen[/LEFT]
  • [LEFT]tilsett risnøttene[/LEFT]

Denne er kjempegod. :ja:


#22

Ru sa for siden:

Det er samme som den over. Bare i en porsjon etter mitt hjerte. :nemlig:


#23

Bluen sa for siden:

Jeg trodde disse døde ut på 80-tallet, jeg.


#24

Ru sa for siden:

Nei, heldigvis ikke. :trasser:


#25

Pingis sa for siden:

I min verden er det puffet hvete i risbollene. Godt det også.


#26

Katta sa for siden:

Åh sånne må jeg lage :)


#27

MissS sa for siden:

Yum! Vi har klart å spise en dobbel porsjon av de nydelige risbollene så vi må lage nye i morgen. :knegg:


#28

Ina sa for siden:

Vi har også spist opp vår posjon "tante Gerd" og må lage en ny posjon :)


#29

Niobe sa for siden:

Ja takk, begge deler. Jeg lager de vanlige, "store", og så lager jeg slike med sjokolade og delfiafett i konfektstørrelse. I sånne små former.


#30

Bayone sa for siden:

Disse laget jeg en dag, de ble kjempegode :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.