Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Havreflarn?

#1

Ru sa for siden:

Jeg har mistet arket mitt med julebakstoppskrifter! :dåne:
Og jeg MÅ bake havreflarn, det er fast julegave hvert enda år til min tante. :glis: Hun har fått det de siste 20 årene eller så, så det kan man ikke hoppe over.
Jeg fant en oppskrift i går som jeg prøvde ut, men det var helt helt feil.
Jeg er ganse sikker på at oppskriften "min" begynner med eggedosis, og havreflarnene skal være sånn at de flyter godt utover i ovnen. :nikker:

De jeg laget i går så ut som kokosmakroner, eller noe. :skuffet:

Hjelp?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Havreflarn

100g havregryn
75g smeltet smør
Disse to blandes
125g sukker
1 egg
vispes til eggedosis og blandes så med gryn og smør
1ts bakepulver
1ss hvetemel
blandes og helles oppi med resten

Ta en t-skje op fyll med røre, og sett på bakepapir. NB: Ikke mer enn en liten t-skje pr kake. Disse flyter utrover, så det må også være god av stand mellom hver kake.

Stekes ved 225grader i 5-10 min. Når de er helt flate og gylne er de ferdige.
Dette tar ikke en halv time en gang. Kjempe raskt og enkelt.
La de avkjøle før du tar de av bakepapir.


#3

Ru sa for siden:

Den der ligner på min gamle oppskrift fra skolekjøkkenet, ja!

Tusen takk! :lykkelig:



#5

Lykken sa for siden:

Hva slags havregryn bruker man, store, små?


#6

Ru sa for siden:

De man har. :nemlig:


#7

Lykken sa for siden:

Ok, takk. :)


#8

Ru sa for siden:

Hjelpsomt, ikke sant?

Jeg har laget med begge deler, ettersom mannen har vært innkjøpsansvarlig så har jeg fått havregryn - men jeg aner ikke størrelsen. ;)


#9

DM sa for siden:

Kan jeg få se bilder av disse?


#10

Hjertensfryd sa for siden:

Noko slikt

googla berre. Har ikkje laga enno i år så eg kan ikkje ta bilder av mine eigne


#11

DM sa for siden:

Å, dette ser ut som de gode jeg laget når jeg var liten. Når jeg skulle lage dem igjen når jeg ble større, så prøvde jeg meg fire ganger på rad, og ble bare sittende med en haug med havrekjeks som var både feite og tørre på en gang, det ene forsøket mer misslykket enn det andre. Så jeg har ikke prøvd meg på dem igjen. Men når jeg tenker meg om nå, så fikk jeg utrolig lyst på Fedons mandelflarn. :vannimunnen:


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Oppskrifta som eg la ut er innmari god.

må starte å bake for alvor snart, må berre klare å unngå egg


#13

GinaK sa for siden:

Jammi. Dette er sååå godt. Aller best er jo mandelflarn men det holdes helst unna her siden storebror er så allergisk for nøtter og mandler..



#15

apan sa for siden:

Denne må jeg abonnere på, har bakt 1 porsjon, men skal gi bort noen også, og har lyst på en annen oppskrift.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.