Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen med peiling på melkeallergier?

#1

Elise sa for siden:

Lille snuppa mi er 16 mnd nå. Prøvde å gi henne yoghurt innimellom fra ca 12 mnd, men hun reagerte på det, og jeg ville derfor ikke gi noe særlig annet med melk i, og iallfall ikke ren kumelk.

Så var det en lang stund hun ikke reagerte på noe, men da fikk hun heller ikke yoghurt. De i barnehagen ga henne et halvt glass melk ved et uhell, men null reaksjon. Så etter det har hun fått melk, og jeg tenkte hun hadde vokst det fra seg.

Men så fikk hun yoghurt igjen for noen dager siden, og da reagerer hun. Hun har også reagert litt på potetsalat, og bittelitt på grøt. Også på eggerøre, men det har vel ikke sammenheng.

Hva er det hun ikke tåler, siden hun reagerer på yoghurt men ikke melk? Er det vanlig? Aldri hørt om et før, jeg.


#2

pulverheksa sa for siden:

Jeg spiser ikke yoghurt, men potetsalat og grøt er ganske tunge melkeprodukt. Hvordan reagerer hun på litagoyoghurten, den uten omega3? Den er nemmelig laktoseredusert på samme måte som hvitost og laktoseredusert melk.


#3

Elise sa for siden:

Jeg kan ikke forskjell på intoleranse og allergi. Og har generelt elendig peiling på disse tingene.

Hun reagerer ikke med vondt eller utslett eller noe, bare med guffen bæsj. Den kan bli grønn eller bare løs, eller av og til nesten helt hvit. Noe hyppigere avføring, og ekstrem stank. Hun virker ikke plaget, men jeg tenker at når det påvirker tarmen sånn så er det kanskje ikke bra for henne. Men som sagt så har jeg ikke peiling, da.

Pulverheksa, vi har aldri prøvd litago-yoghurt.


#4

annemede sa for siden:

Er det en spesiell type frukt i yoghurten hun har fått? Eller kan det bare være at den gir litt ekstra guff i magen? Hvor mange ganger bæsjer hun etter å ha fått youghurt?


#5

Trois sa for siden:

Jeg har en gutt på fem år som ikke tåler melk. Han slo faktisk ut på allergitest i forrige uke. De første tegnene var at han reagerte på yoghurt. De tok første allergitest når han var to men det er først nå han slo ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.