Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kremen ble ikke tykk

#1

Misteri sa for siden:

Hjelp hva skjedde? Lager sara bernard og fulgte oppskriften, men kremen av fløte og sjokolade er jo flytende selv etter et døgn i kjøleskapet?!

Kan jeg putte gelatin oppi? Har jo ikke lyst å kaste to pakker fløte og to hundre gram sjokolade akkurat. Noen som vet?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Har det vert noko på vispane som du brukte. Ørlittegranne fett for eksempel. Då kan ein få problemer med å få den stiv. Veit ikkje om gelantin er løysinga.


#3

Fluke sa for siden:

Kremen ble pisket stiv før du satt den i kjøleskap, og så ble den flytende?

:håper Mauser leser dette:


#4

Dali sa for siden:

Dette leste jeg om i en blogg her om dagen. Hvem sin blogg var det mon tro? Var ikke svaret noe med at man skulle piske kremen etter at den hadde stått kaldt?


#5

Kneazle sa for siden:

Du har forsøkt å vispe det til krem, sant? Det blir ikke til krem av seg selv. ;)


#6

Slettet bruker sa for siden:

For mye fløte?
Jeg brukte rundtomkring et par dl fløte til 150 g sjokolade. Kokte opp fløten, lot sjokoladen smelte oppi, lot smør smelte oppi - den ble stiv og fin i kjøleskapet, jeg pisket den ikke etterpå.

Forsøk med enten mer sjokolade, eller med å piske det hele til krem?


#7

Maya80 sa for siden:

Det kansje greit og finne ut først


#8

Kneazle sa for siden:

Hvis det er Skilpaddas oppskrift du bruker, så skal sjokoladefløten piskes etter å ha stått kaldt. :nemlig:


#9

Babe sa for siden:

Blir ikke tykk av seg selv, nei - den må piskes opp. Det står det også i oppskriften, om du bruker Skilpaddas oppskrift.

Pisket nettopp opp min og lagde topper på kransekakebunner, har puttet i fryseren så nå venter jeg et par timer før de skal senkes i smeltet sjokolade. :rørt: Gleeeder meg til å smake, sjokokremen ble nydelig. :nam:


#10

Misteri sa for siden:

Takk for svar alle sammen, ja jeg regnet med hva feilen var, men hadde ikke så god tid i sta. Skal hive den i mixeren etterpå.

Har kun 20 bunner, er usikker på om det blir nok. Må kanskje ut å kjøpe mer kransekakedeig. Går det ann at kremen står til i morgen?


#11

Kneazle sa for siden:

Det går helt sikkert fint, Misteri. Tror du trenger mer kransekakemasse, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.