Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bær fra likør - hva kan jeg bruke det til?

#1

Maxine sa for siden:

Har omtrent tre liter bær etter kirsebærlikøren, hva bruker jeg det til?

Noe går til konfekt, men tror det blir litt mye å lage konfekt av alt..


#2

~TM~ sa for siden:

Gjør som Emil og grisungen - spis deg full.


#3

ILY sa for siden:

:fnis:

Bestemor laget alltid isbiter med bær etter likørlaging.


#4

Inagh sa for siden:

De er gode å ha over vaniljeis også. :vilha:


#5

Maxine sa for siden:

Okei- fryse noen som kan brukes på is. :noterer: Lage saus av det å ha i fryseren?

Tror jeg kan gå drita frem til jul om jeg begynner å spise de som snacks hvertfall :fnise:


#6

Skilpadda sa for siden:

Du kan lage konfekt av dem - pakke dem inn i marsipan eller en annen søt masse (jeg fikk engang en oppskrift på en slags melis-smør-masse som passet godt til dette) og så dyppe dem i mørk sjokolade. :nam:


#7

Malus sa for siden:

Mener å ha sett noen kakeoppskrifter av sprit-bær.
Blir sikkert godt å varme de opp å ha på is som dessert også.


#8

Fargo sa for siden:

Sett sats på dem.


#9

Marit K sa for siden:

Min pappa rørte syltetøy (kjørte det i kjøkkenmaskina uten å tilsette noe som helst) av slike bær, som han serverte ved siden av ribba på julaften. Det var knallgodt, og anbefales virkelig!


#10

Trolljenta25 sa for siden:

Broren min matet gjessene våre med dem en gang når han var liten. Han ble sikkert inspirert av Emil og grisungen, kjenner jeg ham rett.

Virket fint som gåsemat og de frøs ikke den kalde vinternatten. :nemlig:


#11

Maxine sa for siden:

Prøvde å pakke inn bær i litt marspian, deretter sjokolade, men de ble så svææære. For man skal da vel blande sjokolade og delfiafett, for å få rette konsistensen?

Har planer om å bruke små konfektformer, putte bær oppi, og fylle med sjokoladeblanding..

Finner ingen oppskrifter på spritsauser gitt.


#12

Mauser sa for siden:

Cocktailbær? Litt fargeløse, kanskje?


#13

Fargo sa for siden:

Tja, hva med å lage sjokoladefondant, og ha bæra ved siden av på tallerken. Kanskje en dryss melis over? Spørs om ikke tre liter av sorten blir i meste laget, når fondanten i seg selv er litt kraftig. Men, jeg fikk lyst å prøve.


#14

Skilpadda sa for siden:

Hvis de blir svære, kan du dele dem i to før du pakker dem i marsipan. Men som du sa, det er vel uansett litt mye å lage konfekt av alt. :)


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg spiste meg full en gang. På vodka-gelé. :bidrar til tråden:


#16

leliane sa for siden:

Legg dem i en (billig) rødvin - etter et par-tre dager har du en helt ok sherry! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.