Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Plassering i stekeovnen

#1

Divine sa for siden:

Hva er de generelle "reglene" for hvor ulike typer mat skal stå i stekeovnen? Når dette ikke står spesifisert i oppskriftene, blir jeg alltid usikker.

Jeg har for øvrig en ovn som er grusomt treg. Tinetoffss jokoladefondant som visstnok skal stå maks. ti min. i ovnen, var flytende kakedeig etter 20 min. :sukk: Jeg føler dessuten at alle kakene jeg lager, blir litt rå i midten. Hva kan jeg gjøre for å unngå det? La de stå lengre på samme temperatur? Øke temperaturen? Flytte kaken til lenger opp/ned i ovnen?

Og til slutt: Ser banankaker ut som om de er rå i midten også etter at de ferdig stekt?

:blånn:


#2

Tallulah sa for siden:

Kanskje du burde legge et steketermometer inni ovnen for å se om den faktisk holder den temperaturen den skal?

Sjokoladefondanter skal vel være flytende sjokoladedeig, med bare et tynt skall.

Hvis det ikke står noe i oppskriften setter jeg maten i midten.


#3

Mikkeline sa for siden:

Jeg setter også maten i midten dersom det ikke står noe. Bruker mye varmluftsfunksjon på ovnen min. Synes det er suverent når jeg baker.

Sjekker du kakene med en trepinne før du tar dem ut? Jeg må også ofte ha kakene lenger i enn det som står angitt når jeg baker. Da lar jeg dem stå litt lenger på samme temperatur. Høyere temperatur fører etter min erfaring bare til brente kaker...


#4

Divine sa for siden:

Ja, alltid. Men det ser ikke ut til å hjelpe. Kaka er ikke så rå at det sitter igjen noe på pinnen, men likevel rå nok til at det er merkbart.


#5

Divine sa for siden:

Kanskje steketermometer er en idé, ja.

Vi har i alle fall gitt opp kalkun. Første gang sto den i to og en halvtime mer enn den skulle, og den andre gangen ble en ALDRI gjennomstekt. Kanskje langtidssteking over natta hadde funka.

Jeg har fått PERFEKT sjokoladefondant laget av Polyanna og Tinetoff. Min var langtfra så perfekt. Den var virkelig, virkelig rå. Isj.


#6

Tallulah sa for siden:

Det høres ut som oven din rett og slett ikke holder riktig temperatur. Skru den på og legg et steketermometer inni når den påstår at den er varm nok. Hvis du lar det ligge inne en stund og sjekker det i ny og ne får du vite om det er gjevn temperatur også.


#7

Mikkeline sa for siden:

Så kjedelig. Rå kake er jo ikke så veldig godt....

Tror tipset om steketermometer kan være lurt å prøve ut.


#8

Veronal sa for siden:

Steker du på rist eller brett? Min teoretiske tilnærming er at varmen ledes bedre gjennom metall enn gjennom luft og at det derfor er viktig at man steker på brett.


#9

Nessie sa for siden:

Her går alt i midten om det ikke står annet ;)

Etter vi fikk ny stekeovn i nytt hus så har vi måttet redusere steketiden - og ofte temperaturen NED ut i fra det som står i oppskrifter o.l.

Fordi vår steker litt vel fort noen ganger. Svært så effektiv. Men er strålende fornøyd med ovnen ! (Asko)

Anbefaler et steketermometertips ja!


#10

Divine sa for siden:

Jaså? Jeg steker alltid kaker på rist. Vet ikke hvorfor, men mener jeg har lært det et eller annet sted. Men nå skal jeg prøve å konsekvent brukte brett og se om det hjelper.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg steker også på rist og mener jeg har lært det et sted. Jeg tenker liksom at den varme lufta blir hindret av plata til å sirkulere i ovnen. Selv om den kanskje ikke sirkulerer noe særlig. :undrer:


#12

Nessie sa for siden:

:knegg:
Først så jeg for meg småkaker/kjeks... og lurte litt på hvordan du gjorde det på rist ;)

Men jeg steker også kaker i form på rist ja :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.