Hva er de generelle "reglene" for hvor ulike typer mat skal stå i stekeovnen? Når dette ikke står spesifisert i oppskriftene, blir jeg alltid usikker.
Jeg har for øvrig en ovn som er grusomt treg. Tinetoffss jokoladefondant som visstnok skal stå maks. ti min. i ovnen, var flytende kakedeig etter 20 min. :sukk: Jeg føler dessuten at alle kakene jeg lager, blir litt rå i midten. Hva kan jeg gjøre for å unngå det? La de stå lengre på samme temperatur? Øke temperaturen? Flytte kaken til lenger opp/ned i ovnen?
Og til slutt: Ser banankaker ut som om de er rå i midten også etter at de ferdig stekt?
Jeg setter også maten i midten dersom det ikke står noe. Bruker mye varmluftsfunksjon på ovnen min. Synes det er suverent når jeg baker.
Sjekker du kakene med en trepinne før du tar dem ut? Jeg må også ofte ha kakene lenger i enn det som står angitt når jeg baker. Da lar jeg dem stå litt lenger på samme temperatur. Høyere temperatur fører etter min erfaring bare til brente kaker...
Vi har i alle fall gitt opp kalkun. Første gang sto den i to og en halvtime mer enn den skulle, og den andre gangen ble en ALDRI gjennomstekt. Kanskje langtidssteking over natta hadde funka.
Jeg har fått PERFEKT sjokoladefondant laget av Polyanna og Tinetoff. Min var langtfra så perfekt. Den var virkelig, virkelig rå. Isj.
Det høres ut som oven din rett og slett ikke holder riktig temperatur. Skru den på og legg et steketermometer inni når den påstår at den er varm nok. Hvis du lar det ligge inne en stund og sjekker det i ny og ne får du vite om det er gjevn temperatur også.
Steker du på rist eller brett? Min teoretiske tilnærming er at varmen ledes bedre gjennom metall enn gjennom luft og at det derfor er viktig at man steker på brett.
Jaså? Jeg steker alltid kaker på rist. Vet ikke hvorfor, men mener jeg har lært det et eller annet sted. Men nå skal jeg prøve å konsekvent brukte brett og se om det hjelper.
Jeg steker også på rist og mener jeg har lært det et sted. Jeg tenker liksom at den varme lufta blir hindret av plata til å sirkulere i ovnen. Selv om den kanskje ikke sirkulerer noe særlig. :undrer: