Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barnebursdag, trenger innspill

#1

Camilla82 sa for siden:

Når begynte dere å ha barnebursdag for barna deres?

Vi har en gutt som blir 3 år den 22.12:rolleyes:, vi tenkte å begynne med barnebursdag nå,så til helgen skal han feires, barnebursdag lørdag og familebursdag søndag :svett: Må si at oppi alt dette julestresset så gruer jeg meg litt:nemlig:
Han går i avd.løs bhg,med 22 barn fra 0-5 år,jeg tenkte å be de fra 2-5år,eller bør jeg be alle:confused:. Og hva slags leker osv skal jeg arrangere? Jeg er virkelig grønn på dette:o Tenkte å sette at bursdagen varer i 2 timer.


#2

Kneazle sa for siden:

Kan du ikke bare be treåringene, da? Eller de han leker mest med? Du trenger ikke stresse med å organisere leker, det er i grunnen ganske fånyttes når de er så små. Spise mat, fri lek, spise kaker, evt fiske godteoser el. l. Ferdig. To timer går fort, men er mer enn lenge nok.


#3

iBam sa for siden:

Hadde invitert alle 3 åringene på avdelingen jeg. Av leker så kan du jo ha fiskedam, bjørnen sover, bro bro brille, tampen brenner, ikke tråkke på gulvet.... Var det jeg kom på i farta



#5

Amelie sa for siden:

Uups. Tror ikke det var det svaret hun ville ha. :knegg:

Inviterer du 2 og 3-åringene, har de gjerne med seg en forelder også.
Har du virkelig så stor plass?
22 små barn + 10-12 foreldre blir nok lettere kaotisk...

Jeg syns du kan be f.eks 5-6 av de barna han leker mest med - de næreste i barnehagen + evt andre venner han leker mye med.
Leker er egentlig ikke nødvendig når de er så små.


#6

Stompa sa for siden:

Jeg ville invitert de fra samme årskull som bursdagsbarnet, og lagt lista lavt ift. organiserte aktiviteter. Det er ikke noe poeng med mange gjester for en treåring, heller tvert imot. Det er bedre med 4-5 stykker som koser seg enn dobbelt så mange og vilt kaos.


#7

Camilla82 sa for siden:

Da har jeg tenkt litt :stolt: Men jeg inviterer de som er født i 05 og 06,pluss 2 venner han har utenom barnehagen. Da blir det 12 barn,men tviler på at alle kommer.
Og vi utsetter selskapet til 2 helga i januar. Så da blir det familiebursdag på søndag,ut å spise god middag på mandag. Er litt letta over å fått klart at vi tar bursdagen i januar :)


#8

Kneazle sa for siden:

Lurt å utsette det! :jupp: Men 12 to- og treåringer er mange!


#9

Camilla82 sa for siden:

Ja det er mange :hjelp: Men noen av foreldrene blir sikkert her og vi har god plass i huset,men jeg er veeeldig spent da:p
Men erfaring fra de barnebursdagene vi har vært i til andre i bhg er det mange som ikke kommer.


#10

Amelie sa for siden:

Vi hadde 4-årsdag i dag (i grendehuset) og ALLE barna kom - dvs 13 4-åringer + 3 stk under 2 år (småsøsken).
Og ikke de foreldrene jeg hadde trodd skulle være der, dvs vi var 4 voksne (men det var litt lite, hun ene hadde nok med sin baby).

Så det var et kjempekaos....en spydde og en slo hodet og fikk akutt blåveis, men det gikk ganske bra - dvs alle overlevde. :knegg:
Og noen ganger satt alle 13 nesten rolige rundt bordet og spiste også.

Vel, jeg får gå og rydde opp.... :D


#11

ullmor sa for siden:

Tror ikke du skal satse på at noen ikke kommer, for hva gjør du da hvis alle kommer? Minstegutten min blir 4 i slutten av februar og vi kommer til å invitere dem han leker mest med. Jeg vil ikke ha flere enn ca fem gjester.


#12

Sansa sa for siden:

Jeg tror ikke du trenger å planlegge så mye. Da sønnen min ble 3 år satt de tilbords en liten stund og så gikk det i frilek. Treåringer flest er ikke så gode på selskapsleker, det er i hvert fall min erfaring.


#13

pulverheksa sa for siden:

Jeg synest regelen med like mange gjester som barnet er år er en grei regel, jeg har strukket litt i det, men jo flere gjester jo mere kaos. Barnet får mye mer ut av en rolig feiring med noen få.


#14

Spoon sa for siden:

Hei Camilla! :vinke:
Vi har jo en treåring på julaften, og jeg har også tenkt på dette. Har vel egentlig bestemt meg for å droppe selskap i år, siden vi har såpass liten plass og hun er født på en sånn upraktisk dato. :knegg: Vi flytter etter jul, og da får vi større plass. Kanskje vi skal ta en greie til sommeren......... de er 12 treåringer på avdelingen. :svett:

Lykke til med selskapelighetene!


#15

Camilla82 sa for siden:

Det går helt fint om alle kommer:nikker: Vi har plass til 18stk totalt her og med engasjert familie rundt oss så skal det nok gå bra:ja:


#16

Camilla82 sa for siden:

:lol::skratte2: åååå jeg må jo få lov å dra litt på smilebåndet:p Uff,ja det kan gå litt hardt for seg innimellom


#17

Camilla82 sa for siden:

Skriver jo på innbydelsen at man må si i fra om man kommer eller ikke:nikker: Så jeg ikke får meg en kjempeoveraskelse når dagen kommer


#18

pulverheksa sa for siden:

Min erfaring er at ikke alle er så flinke til å gi noe som helst tilbakemelding over hodet, og du lurer fremdeles på om noen kommer eller ikke når du står der med pølsene mellom hendene og unger løpende veggimellom.


#19

Trulte sa for siden:

I barnehagen vår er det vanlig å begynne å ha barnebursdag når de er 4 år med dem fra barnehagen.

Før dette ba jeg venninner med barn. Nå er det kun de som tuppa er venner med, og likevel er i barnehagen sammen med henne.

Ville absolutt ha ventet et år til jeg med å be fra barnehagen hvis ikke dette er vanlig. Vi har januarbarn, så vi startet nok trenden med å invitere fra barnehagen det året.


#20

GinaK sa for siden:

Storebror hadde selskap fra 4.års bursdagen. Vi gjør det samme med lillebror.


#21

Camilla82 sa for siden:

Uff,ikke lett dette, det er sambo som mener vi bør ha barneselskap,mens jeg er litt for å drøye ett år til :sparke:


#22

GinaK sa for siden:

Du får si til han at det er han som har ansvaret for skift av evt. bæsjebleier på de små så løser det seg nok... :nemlig:


#23

Dronningen sa for siden:

Vi startet med venner fra barnehagen da de ble 4. Da kunne barna også komme alene. Før det hadde vi vennepar med barn på besøk + litt familie.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.