Jeg var på dansk julebord for noen år tilbake, og gud så_mye_godt det var der! Jeg hang meg spesielt opp i de fantastiske karamelliserte potetene som smakte aldeles fortreffelig sammen med ribba. :namnam:
Jeg spurte selvsagt om hvordan de lages, men det var vel mye :rairai: den kvelden til at jeg husker det.
Så, er det noen kvasidansker eller ekte dansker her om kan innvie meg?
Takk Iset, det ser ut som om du er inne på noe der. Jeg har nemlig store planer om å lage denne kombinasjonen til kokosbolletradisjon. Det er virkelig to die for!
Ja, det gjør seg nok både til ribbe og and som det var i oppskriften her. Også var det brun saus til ribba. Ikke vet jeg om det er vanlig, men det var i alle fall nydelig.
Vi pleier å ha brun saus til ribben, det er kjempegodt. Jeg tror jeg skal prøve denne til kalkun da, har noe liggende i frysen. Bare for å prøve det før jul. Blir det en suksess skal jeg lage det 1. juledag. :)
Disse potetene passer vel egentlig til ganske mye, enten det er ribbe, biff eller kyllingfilet.
Takk for påminnelsen, disse MÅ jeg lage igjen snart. De er helt hinsiiiides fantastiske!!
Salt: jeg tror ikke jeg avkjølte dem nei, husker ikke, men de var hvertfall ikke kalde. Problemet er vel at de går lettere i stykker om de er varme, men lunkne går nok greit.
Min mormor var kvasidanske og hadde dette til søndagsmiddagen, hver gang. :knegg: De er helt nydelige og vi bruker dette til julemiddagen og en og annen steik. Varmt, selvfølgelig.
Jeg trekker opp denne igjen for i år (bare tre år på etterskudd, men pyttsann) SKAL vi feire jul hjemme! Vi har invitert gjester med bikkjer og greier så det blir rene Knertens jul.
Jeg har testlaget disse potetene, men det ble ingen suksess, de smakte brent. For varmt i karamellblandingen?
Jeg bruker å smelte et lite fjell med sukker først, på ganske høy varme, og når dette er helt flytende og gyllent/orange rører jeg inn en god klype med smør og senker temperaturen og deretter har jeg i potetene. Blir snadder hver gang. :jupp:
Jeg ser for meg at slike ferdigkokte poteter funker til formålet jeg. Googlet brunede kartofler og ser der at sukker, smør og vann er i flere oppskrifter. Jeg har laget dette engang, men potetene var litt overkokte, så det hele endte oppsom potetrøre.
4 sms smør og 4 ss sukker til 1 kg poteter. Amadine fungerer utmerket, og andre små poteter. Kok ferdig skrelte poteter, eller skrell kokte, mens de er varme. Jeg lot potetene bli litt lunkne før jeg karamelliserte dem.
Jeg koker poteter og avkjølt dem litt, før de deles litt opp og has i blandingen og så har jeg litt varme på platen når jeg rører dette sammen slik at potetene blir helt varme igjen.
Deler dere opp amadinepotetene også? Egentlig ville jeg tenkt at akkurat de potetene ikke trengte å skrelles, men de tar kanskje til seg karsmellsmaken bedre når de er skrelt?
Jeg aner ikke mht mengde, Mrs. S, men jeg skal koke vanlige poteter i tillegg, og så lage en batch av disse liksom, har kjøpt en pakke Amadinepoteter til det formålet. Vi er bare 5 voksne og 2 barn som skal spise.
Rema, det høres bra ut. Nærbutikken min! Men mandelpotet, detter ikke den i biter? "Hjemmekokte" mandelpoteter må behandles forsiktig.
Ellers husker jeg med gru de ferdigkokte potetene på kantina før. Seige som sprettballer! :skeptisk:
Fnis. Det er min svigermor og. Hun hadde sikkert hatt med poteter selv om hun visste hva jeg hadde planer om (dersom jeg da ikke skulle laget vanlige poteter og).
:danse2:O lykke! Amandinepoteter i hus!
Jeg tar og ser hvor mange som går oppi den største stekepanna, og det får bestemme hvor mange som glaseres. Resten blir vanlig kokt.
(Nei, nå må jeg gjøre noe her. God Jul!)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.