Lykken sa for siden:
Det hjelper ikke å ha en matematiker i hus. :nemlig:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Lykken sa for siden:
Det hjelper ikke å ha en matematiker i hus. :nemlig:
Bluen sa for siden:
70 gram av hva?
Lykken sa for siden:
Ups, sorry, mel!
Filifjonka sa for siden:
Ja, 70 gram hva? ;) Hvis du har et desilitermål så står det ofte markert hvor mye som er 100 g mel, sukker osv. Men det blir jo ikke like nøyaktig som å veie.
Bluen sa for siden:
1,25 dl ifølge mitt desilitermål.
Filifjonka sa for siden:
www.kunnskapsbasen.com/heleinnlegget.asp?il=220&kt=18&ukt=91
Lykken sa for siden:
Tusen takk, begge to!
Vi skal lage falsk marsipan, og det skar seg fra begynnelsen da mannen leste 70 gram til å være 700 gram, så nå har vi begynt på nytt. :knegg:
Kneazle sa for siden:
Falsk marsipan? Hva er det? :skeptisk:
Joika sa for siden:
Hva er dette? Smaker godt?
Lykken sa for siden:
Det ligger i ordet, fake marsipan, altså det er ikke ordentlig mandelmasse oppi deigen, men mandelessens. Man kan også bruke ferdige rensede mandler/hakkede mandler kjørt i foodprocessor istedenfor å skålde og ordne med mandlene selv.
Vi holder på nå, så jeg kan sifra, deigen smaker veldig godt.
Karamell sa for siden:
Fint for allergikere. :nemlig:
Travolta sa for siden:
Fniiis :D Jeg som trodde gubben din var en racer når det gjelder omregninger! Gleder meg til å smake. Ja, for dere sparer vel litt til søndag?:)
Lykken sa for siden:
Nei, gjelder tydeligvis kun fag. ;)
Men jeg kan melde at marsipanen ble veldig god, vi hadde i konditorfarge i grønt, rødt og gul og vi har trillet maaaange kuler. Noen rullet vi i Oboy. :D
Et godt tips har jeg hørt er en klunk konjakk oppi, men det prøvde ikke vi.
Oppskrift:
1 1/2 dl vann
100 g smør
70 g mel
1 kg melis
3-4 dråper mandelessens (og konjakk?)
Valgfri konditorfarge
Smør, vann og mel kokes i kjele/panne til den slipper fint, deretter i mixeren der man putter melis og essens oppi. Bruk så mye melis at deigen blir glatt, fast og fin til å formes.
Vi fikk veldig mye deig utav dette.
OBS! Det finnes oppskrifter med kremfløte også (vi hadde ikke det i hus), og egg, trur eg.
Filifjonka sa for siden:
Siden min nøtteallergiske lille gutt uttrykte en sorg over å ikke kunne spise marsipan, så har jeg nå laget den falske. Men jeg må innrømme at jeg skjønner ikke vitsen, hvis man tåler ekte vare. Det smakte ikke særlig godt, men jeg håper han liker det når jeg farger og lager søte figurer og dypper i sjokolade....
Lykken sa for siden:
Tja, våre ble veldig gode, også for mannen som er marsipanfreak, og når man ikke har kremfløte eller mandler i hus…
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.