Vi har invitert svigerfamilien samt mamma til middag 1. juledag. Vi blir (antakelig) sju voksne og tre barn (15, 10 og 3). Jeg er selv ikke noe glad i tradisjonell julemat, så jeg kunne tenke meg noe annet, men ikke noe som skjærer helt med julehøytiden. Vil gjerne ha noe som er enkelt å gjøre i stand uten mye dill og dall.
Har vurdert kalkun, men det blir nok det også på Julaften (i tillegg til ribbe og pinnekjøtt - mange med forskjellige ønsker som skal samles :fnis: ).
Hadde kalkunmiddag til gjestene nyttårsaften i fjor. Da prøvde jeg ut den ene stuffingoppskriften i det heftet som følger med Prior-kalkunen.
Husker/finner selvsagt ikke oppskriften, men inneholdt masse bacon og sjampinjong. Den ble ihvertfall en hit, og var veldig god.
Laksefilet utover på aluminiumsfolie i ovnen. Krydre med salt og sitronpepper. Legg et bakepapir over så de ikke blir brent / tørre. Kokte poteter, agurksalat og wok av gulrot/blomkål/sukkererter som tilbehør.
jeg hadde tatt kalkunbryst julaften, og stekt hel kalkun første juledag. Her i huset blir det sikkert mikrovarmede pinnekjøtt rester på med. Sambo og barna skal til hans foreldre, jeg skal sove etter N vakt, og skal på ny N vakt på kvelden...
Jeg har servert røkelaks med fløtegratinerte poteter 1. juledag noen ganger.
Har hardkokte egg og sennepsaus til.
Veldig godt og kan gjøres i stand på forhånd.
Vi skal ha brønsj, et lite koldtbord med eggerøre, røkelaks, hjemmelaget gravlaks, hjemmelagde karbonader, godt pålegg, øl, godt brød og rundstykker. (Nennes eller Tinas sitronrundstykker)
Jeg er oppvokst med sånn eviglang brønsj og liker det godt. Alle finner noe de liker og man kan bare sette frem og folk kan gå att og fram og spise hele dagen.
Ovnsbakt ørret er veldig godt etter tung julemat (men kalkun kvalifiserer ikke til tung mat). Ellers er spekemat med eggerøre, potetsalat og varme rundstykker godt og lettvint.
Vi spiser sjeldent middag 1.dag. Sen og lang lunsj er tradisjonen her.
Ulike påleggsorter: tunge, roastbiff, juleskinke, bayonneskinke, nøtteskinke mm
Desserter: Karamellpudding, riskrem, dronningmaudpudding, gele m/vaniljesaus
Ja, alt det som hører et koldtbord til. Vi starter som regel rundt 12, og ender trillrunde hjem i 19-20 tiden.
Vi skal også ha koldbord med middagsrester fra julaften. I tillegg blir det diverse kjøttpålegg, hjemmelaget waldorfsalat, eggerøre, ost, frukt og grønt, hjemmelagede rundstykker og valnøttbrød. Det blir mange ting å sette fram, men lite arbeid med tilbredning.
Vi skal ha kveite på 1. juledag i år. Det varierer litt fra år til år om vi har middag eller bare sen (og stor) lunsj 1. juledag. I år blir det julelunsj 2. juledag istedet.
Vi har pinnekjøtt på julaften så i år blir det nok kalkun på 1 dag. Men koldtbord er jo veldig godt da, med masse godt julepålegg, eggerøre, spekemat, potetsalat osv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.