Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag 1. juledag?

#1

Skytte sa for siden:

Vi har invitert svigerfamilien samt mamma til middag 1. juledag. Vi blir (antakelig) sju voksne og tre barn (15, 10 og 3). Jeg er selv ikke noe glad i tradisjonell julemat, så jeg kunne tenke meg noe annet, men ikke noe som skjærer helt med julehøytiden. Vil gjerne ha noe som er enkelt å gjøre i stand uten mye dill og dall.

Har vurdert kalkun, men det blir nok det også på Julaften (i tillegg til ribbe og pinnekjøtt - mange med forskjellige ønsker som skal samles :fnis: ).

Noen som har gode forslag?

Selvsagt med oppskrift.


#2

Sitron sa for siden:

Vi har laks første dag.


#3

Vanilja sa for siden:

Taco! :knegg:

Hadde kalkunmiddag til gjestene nyttårsaften i fjor. Da prøvde jeg ut den ene stuffingoppskriften i det heftet som følger med Prior-kalkunen.
Husker/finner selvsagt ikke oppskriften, men inneholdt masse bacon og sjampinjong. Den ble ihvertfall en hit, og var veldig god.


#4

Malus sa for siden:

Helstekt lammelår?


#5

Skytte sa for siden:

:hehehe:

Da tror jeg Svigermor hadde blitt imponert. :rolleyes:

Laks er kanskje en idé.


#6

Malus sa for siden:

Laksefilet utover på aluminiumsfolie i ovnen. Krydre med salt og sitronpepper. Legg et bakepapir over så de ikke blir brent / tørre. Kokte poteter, agurksalat og wok av gulrot/blomkål/sukkererter som tilbehør.


#7

Muskat sa for siden:

Kveite. Jeg har ikke oppskrift, men det er veldig godt. :nikker:


#8

tinkadott sa for siden:

jeg hadde tatt kalkunbryst julaften, og stekt hel kalkun første juledag. Her i huset blir det sikkert mikrovarmede pinnekjøtt rester på med. Sambo og barna skal til hans foreldre, jeg skal sove etter N vakt, og skal på ny N vakt på kvelden...


#9

Angelique sa for siden:

Jeg har servert røkelaks med fløtegratinerte poteter 1. juledag noen ganger.
Har hardkokte egg og sennepsaus til.
Veldig godt og kan gjøres i stand på forhånd.


#10

Tertit sa for siden:

Fløtegratinert klippfisk eller Bacalao :)


#11

Che sa for siden:

Kveite. Kjempegodt.


#12

Skytte sa for siden:

Jeg er ikke så glad i fisk - i allefall ikke lage. Ferdige stykker med laksefilet går an. :sparke: sær


#13

Honda sa for siden:

vi har julelunch 1 juledag i 14 tiden :fnis:

Med hjemmelaget rull,sylte,juleskinke(kald),røyket laks og kokt egg. Brød og rundstykker.


#14

GinaK sa for siden:

1.juledag er det laaaang, god og sen frokost med brød, lefse, kald/varm ribbe, kald/varm surkål + masse godt pålegg og lite brød...


#15

Karamell sa for siden:

Kveite! Avkokt og kaldt selvsagt. :hjerter:

Eller julebrunsj med julens deilige pålegg.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Vi skal ha brønsj, et lite koldtbord med eggerøre, røkelaks, hjemmelaget gravlaks, hjemmelagde karbonader, godt pålegg, øl, godt brød og rundstykker. (Nennes eller Tinas sitronrundstykker)

Jeg er oppvokst med sånn eviglang brønsj og liker det godt. Alle finner noe de liker og man kan bare sette frem og folk kan gå att og fram og spise hele dagen.



#18

Left sa for siden:

:nam:

#19

trøtt sa for siden:

Ovnsbakt ørret er veldig godt etter tung julemat (men kalkun kvalifiserer ikke til tung mat). Ellers er spekemat med eggerøre, potetsalat og varme rundstykker godt og lettvint.

Vi spiser sjeldent middag 1.dag. Sen og lang lunsj er tradisjonen her.


#20

Skytte sa for siden:

Spekemat ja... Det var kanskje noe. Med hjemmebakte rundstykker og eggerøre.

Skriver det på lista. Får la Mannen få ta del i valget også. :humre:

Fyll på med idéer. :vilha:


#21

Macky sa for siden:

Vi pleier å ha koldtbord:

  • Laks
  • spekemat
  • pastasalater av pesto og en med hvitløksdressing
  • div oster
  • karbonader
  • kyllinglår
  • rekesalat
  • eggerøre
  • løk
  • remulade
  • Ulike påleggsorter: tunge, roastbiff, juleskinke, bayonneskinke, nøtteskinke mm
  • Desserter: Karamellpudding, riskrem, dronningmaudpudding, gele m/vaniljesaus
    Ja, alt det som hører et koldtbord til. Vi starter som regel rundt 12, og ender trillrunde hjem i 19-20 tiden.

#22

Katta sa for siden:

Viltstek duger også. Med litt godt tilbehør. Eller kveite.


#23

polarjenta sa for siden:

Vi har pleid å ha litt forskjellig, lammelår, røkt svinekam, julelunsj med alt av pålegg og rundstykker.

Ellers så er jo kveite veldig godt. I år skal vi til broren min og jeg vet ikke hva han serverer.


#24

ullmor sa for siden:

Vi skal også ha koldbord med middagsrester fra julaften. I tillegg blir det diverse kjøttpålegg, hjemmelaget waldorfsalat, eggerøre, ost, frukt og grønt, hjemmelagede rundstykker og valnøttbrød. Det blir mange ting å sette fram, men lite arbeid med tilbredning.


#25

gnuri sa for siden:

Regner ikke med at du kommer til å hive deg på vår tradisjon:humre:, men vi har alltid lutefisk 1. juledag :nam:


#26

P.K. sa for siden:

And, eller rester fra julaften kombinert med gode brødvarer og godt pålegg.


#27

Selma sa for siden:

Vi skal ha kveite på 1. juledag i år. Det varierer litt fra år til år om vi har middag eller bare sen (og stor) lunsj 1. juledag. I år blir det julelunsj 2. juledag istedet.


#28

Senna sa for siden:

Vi har pinnekjøtt på julaften så i år blir det nok kalkun på 1 dag. Men koldtbord er jo veldig godt da, med masse godt julepålegg, eggerøre, spekemat, potetsalat osv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.