Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva pynter du juletreet med?

#1

Bærekraftig sa for siden:

Det lurer jeg på.

I år skal min juletrepynt skiftes ut, og jeg trenger inspirasjon.


#2

Teofelia sa for siden:

Jeg pynter med pynt som ungene har laget og med pynt jeg har et forhold til fra da jeg var liten eller som jeg har fått et forhold til i voksen alder. Du vil garantert ikke finne mye designinspirasjon i mitt tre.


#3

Stellebord sa for siden:

Akkurat sånn er det her også.


#4

Kirsebær sa for siden:

Treet pyntes med masse smålys og sorte + røde julekuler.

Og om Poden kommer hjem med noe selvlaget julepynt må jeg vel finne plass for det også...


#5

Stompa sa for siden:

Jeg har som mål å bare ha hjemmelaget pynt på treet (bortsett fra lysene, selvsagt). Er ikke helt der enda, så jeg sper på med litt billig ferdigkjøpt pynt som kunne vært hjemmelaget, type filthjerter.

Ikke noe glitter eller norske flagg hos oss, selvfølgelig.


#6

Stellebord sa for siden:

Jeg liker forresten fugler.


#7

Albertine sa for siden:

Her pyntes det med masse smålys, store kuler i rødt og gull med fløyelsdekorasjoner, noen få istapper av glass og gullglitter (sånne tynne, tynne 30 cm lange gulltråder).


#8

Nin sa for siden:

Hvite stjernelys og pynt i sølv og glass/hvitt.


#9

Røverdatter sa for siden:

Juletrepynten vår er preget av at vi en gang var unge og fattige og måtte pynte med det vi hadde. Vi har kjøpt litt nå og litt da og det meste er verken stilig eller eksklusivt. Jeg har også mye pynt jeg fikk da jeg var liten. Det er mest figurer i tre og de er ganske fine. I tillegg har det kommet til endel Vesla-pynt. Juletreet vårt ser ut som nettopp et juletre. Overlesset og stygt, men vakkert fordi det er det som er jul. :hjerter:

Skulle nesten lagt ut bilde for å vise en grell kontrast til alle designertrærne rundt omkring. :knegg:

Og jeg, som er nostalgisk som få, insisterer på norske flagg og glitter. :nemlig: Tradisjoner, tradisjoner.


#10

kokosbolle sa for siden:

Vi er førstegangspyntere i eget hjem, så vi har kun ny juletrepynt i år. Kjøpte en masse rød kuler, hjerter, stjerner etc. på Ikea på salg i fjor, og vi skal ha mange små lys, en del fattimannssølvpynt, sølvfugler, hjemmelagede linhjerter, filthjerter i hvitt og rødt. Håper bare jeg har nok pynt.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Bare en haug med julekuler i rødt, gull og sølv, pluss masse små hvite lys tett i tett. Ja, pluss noen søte greier laget av eldste. I år blir det også mine barns første UNICEF-julekuler (de skal få én hver hvert år), og noe bil/tog-greier jeg kjøpte på Søstrene Grene.
Sølvgirlandere (glitter) og flagg kommer ikke inn i mitt hus. Ikke fargede lys heller. Med mindre ungene får et eget tre når vi får lekerom. Det kan de få pynte som de vil.


#12

Hannah sa for siden:

Akkurat sånn er det hos oss også, og derfor har vi til og med fargede lys på treet. Det er det jeg er vant med fra jeg var liten. Kanskje ikke spesiellt fint, men det gir meg gode minner. :)

#13

Tertit sa for siden:

Treet vårt er overlesset med alt mulig. Stiller lite krav til treet, da man så vidt skimter det gjennom all pynten. :knegg: Vi har grelle glitterremser som jeg er veldig glad i fordi det er arvet fra mine besteforeldre og får meg til å tenke på dem. Vi har rosa glitter, fordi min datter synsdet var fryktelig fint når hun var lita og grønt fordi det var guttungens farge. Vi har enormt mange juletrekuler. Noen er arva og får oss til å minnes de som har gått bort. Jeg har også fått mange juletrekuler i julegaver av ungene opp gjennom årene. Kuler som de syns var utrolig fine og alle må selvsagt på treet. Vi har også juletrekuler som jeg og gubben kjøpte til vår første jul sammen. Det er også minner som må med. Ungene har laget diverse juletrepynt som må henges på treet. Dattra til ei venninne har laga honningpynt til oss. Ei tante av meg har sydd pynt som må med. Ei venninne fra tiden vi bodde i Finnmark gav meg messingpynt et år det var populært. Ei Oldetante (nå død) kjøpte juletrepynt på messa på sykehjemmet til ungene et år. Jeg har selv hekla pynt et av de første årene vi bodde sammen og kassa var slunken. I fjor fikk jeg ei utrolig stygg nonne med glitter på, i julegave av venner. Den må få plass. Hele familien har vi kosa oss sammen og fletta kurver og det må fram år etter år. Ellers er det plass til lys, flagg og stjerne på toppen. Juletreet mitt er minner, gode minner.


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er også ganske svak for slik pynt som minner om barndommens juletrær. Jeg har dog fornyet mitt en smule, og bruker noen skikkelig glossy glassflagg, imported from the United States. Glitter hører med, absolutt. Eller pynter jeg med mye rart. Jeg er vel hovedsaklig inspirert av Mikke Mus' juletre fra disse juledisneyfilmene. I tillegg har jeg en hårete, stor edderkopp som ligger gjemt inni treet. Det er ikke alle som er like begeistret for den.


#15

Røverdatter sa for siden:

Vi krangler om de samme tre flaggremsene hvert år. Jeg insisterer på at de skal på treet, mens mannen syns det ser altfor nasjonalistisk ut. :knegg:


#16

Ru sa for siden:

Fortrinnsvis juletrepynt. :filer:

Det blir vel mer og mer av slikt som poden har laget, og øverst i treet, under stjernen selvsagt - henger podens juletrekuler. Han får en hvert år, og de henger øverst. :nikker:


#17

Slettet bruker sa for siden:

Røde glasskuler, istapper av glass, noen glassfugler som tilhører ungene, et par andre småsaker som ungene har fått opp igjennom årene, og sølvglitter (tynne, tynne glitterremser som er veldig lange). Og så lys da, hvis jeg finner dem.


#18

venla sa for siden:

Jeg liker også tradisjonell og gammeldags pynt. Har noe kuler som jeg har arvet, men skulle gjerne hatt flere. Har også noen små fluesopper og gullkongler jeg synes er søte. Resten er litt ymse fra IKEA. Mest hvit og rød pynt. Lysene er hvite og vi bruker ikke glitter. Men ønsker meg norske flagg (hvor finner jeg det?).


#19

Molo sa for siden:

Alt annet enn glitter og norske flagg.


#20

Che sa for siden:

Røde og hvite kuler, glitter, små lys. I tillegg har både jeg og mannen noen kuler fra vår egen barndom. - Og storebror har fått kule i kalenderen sin 2 år nå. En rosa flamingo og en hvit ugle. Er vi på ferie og finner noe snasent, så kjøper jeg det også. Juletreet skal være minner og ikke design for min del.


#21

Camomilla sa for siden:

Bruker å pynte med rødt og gull, kuler, kongler og hjerter osv.
Bruker ikke glitter og flagg.
Kommer Propellen hjem med noe, så henger jeg opp det også.


#22

Nessie sa for siden:

Pynter med mange smålys, og kuler/hjerter etc i rødt og gull.
Samt evt det Hannah måtte komme hjem med.
Ikke glitter.

Her er vårt fra i fjor eller noe:


#23

Mei sa for siden:

Flest kuler i gull og rødt, lys, kuler som tantebarn etc. har malt på, samt noen engler og kuler/figurer fra min tante og onkels første juletre. De faller snart fra hverandre, og jeg lurer på om de kanskje skal få hvile seg denne julen, av frykt for at lillesøster skal velte treet og knuse dem. Vi pleier å ha glitter men ikke flagg.


#24

Mandino sa for siden:

Her pyntes det med mye rart. Lys og stjerne i toppen (Karen Blixen i gull), juletrekuler i forskjellige farger, noe halmpynt og trefigurer fra Kari Trestakk, gullkulebånd og noen julekurver som ungene har laget.


#25

Left sa for siden:

Vårt tre er pyntet med slike ting som gir assosiasjoner til svunne "juler" og ungenes hjemmelagde pynt. Det er nok ikke veldig stilfullt er jeg redd, men koselig er det.


#26

Katta sa for siden:

Everything but the kitchen sink...

Her er det ikke noe designtre, det er pynt og krimskrams og flagg og glitter - sikkert harry som bare det. ;)


#27

Vanilja sa for siden:

Gull og rødt.


#28

Tuddelu sa for siden:

Vårt tre er totalt uten stil, eller ingen enhetlig stil er kanskje riktigere å si :knegg: Det pyntes med litt av kvart, fra ungenes produksjon, til julekuler i ymse farger, festlige julefigurer vi har fått fra min brors vertskap fra den gangen han var utvekslingsstuden i USA, glitter og dill og dall generelt.

Det eneste jeg har sterke preferanser i forhold til er lys. De skal være hvite og helst små.


#29

Kirsebær sa for siden:

:gruble: Jeg kommer akkurat på at jeg ikke har noen stjerne for å ha i toppen.
Kan man få en fin jul uten?


#30

Selma sa for siden:

Hvite lys og pynt i rødt, sølv og blankt glass. Kuler, hjerter og litt ymse figurer men kun i de tre fargene. Får jeg det som jeg vil, så blir det ikke glitter. Ungene vil stort sett ha glitter, så da blir det vel det


#31

Mjau sa for siden:

Vi skal pynte med glasskuler fra Pentik i klart glass, sølv og rødt glass. Så har vi noen røde perlerender som vi kanskje skal pynte med.
Ellers er det lys med slik "stålvatt" rundt for å gi mykere lys.
Og så må det være edelgran :)


#32

Spoon sa for siden:

Tror jeg må ta en titt i den store eska med juletrepynt. :o Husker ikke helt hva vi har jeg! Men mener det er kuler i rødt og gull iallefall. Mulig vi har noen hvite også? Og mange små lys. Vi bruker ikke glitter, men henger gjerne opp pynt storesøster har laget samt småting jeg har hatt lenge.

I år har jeg kjøpt noen små fine glassengler som jeg tenkte å henge på treet. Så forresten noen nydelige lilla kuler på Cicelia, men det spørs om de er nødvendige........


#33

Nessie sa for siden:

Jeg prøvde med sølv og blått en gang, men synes ikke det ble så fint. Dessuten MÅ jeg jo bruke hjertene fra Mjau. :hjerter:


#34

Mjau sa for siden:

:takker:

Skal lage flere sånne..... Et annet år....:ja:
De gjorde seg på juletreet.


#35

Mumriel sa for siden:

I utgangspunktet var det bare glasskuler i alle farger og fasonger som jeg har samlet på og arvet oppigjennom. De siste årene har det også kommet til endel annet også. Blant annet mange fine fargerike hjerter av hemaperler ...


#36

Dronningen sa for siden:

Jeg kjøpte inn pynt i 2000, og har spedd på siden da. Ville ha alt i "en stil", og det ble gull. Så vi har alt mulig i gull, + istapper og engler i glass.


#37

Dronningen sa for siden:

Vi har spir.


#38

Miromurr sa for siden:

Jeg pynter med lys og julekuler i blått og gull, kremmerhus i hvitt og gull og hvitt og rødt, sløyfebånd i gull og blått som jeg knytter rundt grenene og reagensrør i silkebånd med hvite blomster stukket nedi. Reagensrørene var noen kasserte jeg fant på jobb første året jeg skulle ha juletre, og ikke hadde råd til å kjøpe masse julepynt. Det gjør seg veldig med blomsterflor på juletreet, men det er litt styrete å huske på å vanne blomstene hver dag.
Nyanskaffelsen i år er en relativt naturtro fugl som skal få sitte på en gren.


#39

Barbarella sa for siden:

Vi har pyntet med kun hvitt og sølv de siste årene. Det er veldig pent, men nå begynner jeg å bli litt lei.
Jeg har funnet så mye fin juletrepynt som jeg ikke har fått bruke fordi det ikke passer inn, så fra neste år går vi for nye nytt; pynt i alle regnbuens farger :riktig:


#40

Chanett sa for siden:

Her pyntes treet med halmpynt, røde og rosa filthjerter, hvite og røde kremmerhus, trehjerter i rødt og hvitt som ungene har laget, røde og hvite sukkerstaver, stålhjerter og sikikert noe mer.

Slik:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.