Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff fra plastikktre m.fl

#1

Left sa for siden:

Har du lys på huset utvendig? Altså ikke vanlige utelamper, men julebelysning?
Reinsdyr som blinker på taket, og hele huset kledd med diverse blinkende og ikke blinkende lys?
Hva tycks?
Jeg må bare være ærlig å si at jeg synes det er mindre pent. Glorete og fælt. Det skal i hvert fall ikke veldig mange lys til før det blir simpelt.


#2

Nin sa for siden:

Nei, det har jeg ikke.
Jeg har ei lita edelgran i potte på trappa, med blanke lys på. Og den synes jeg er verdens fineste.


#3

Left sa for siden:

Ja men da har du ikke lys PÅ huset - det blir noe helt annet. Jeg synes det kan være veldig fint med tre i hagen med lys på :)


#4

Nin sa for siden:

Nope, ikke på selve huset nei. Skrekk og gru.


#5

007 sa for siden:

Jepp.
Blinkende istapper fra taket, blinkende lys rundt alle vinduene, kunstig nisse med lys og reinsdyr i hagen og blåe blinkende lys rundt terassen.

Eller kanskje ikke? :glis:


#6

Left sa for siden:

Ja, særlig :knegg:


#7

Katta sa for siden:

Nei. Men jeg synes små lysslynger på småtrær utenfor hus er pent. Enkelte av naboene her har tilsvarende granbar med smålys på surret rundt stengene på verandaene i 2. egt (rekkehus), det er også pent faktisk, selv om verandalys i seg selv er skummelt med hensyn på å lande på feil side av harry-streken.

Det absolutt styggeste er de husene som har lyslenker i blinkende, forskjellige farger som dekker nesten hele verandaen eller nesten rundt et vindu og hvor det er lappet og overlappet med forskjellige tilsvarende, men ikke like lenker. Og der julenissen og reinsdyr blinker på taket eller i hagen.... grøss.

Unntaket er slik som i Kvinesdal - der er det så mange glorete hus at det blir en severdighet.


#8

Tinka sa for siden:

Nei, det har vi ikke.


#9

Misteri sa for siden:

Ja lys på verandaen, hengt under rekkverket. Hvitt lys, passer på det lille røde huset mitt. :)


#10

Guava sa for siden:

En enkel lyslenke ved inngangspartiet har mannen hengt opp. Han kunne tenkt seg mye mer. Jeg synes det hadde vært kult med en diger plastikksnømann med lys eller noe lignende.

Tidligere syntes jeg slikt var stygt og glorete. Jeg synes fremdeles det er glorete.


#11

Interference sa for siden:

Nei.
Jeg synes slikt er stygt og glorete.
Og disse nissene som klatrer på en stige, med lys i masse farger. :skremt:
Og her i nabolaget er det noen som har en diger oppblåsbar snømann, den står i en hage som ligger rett ved et kryss, litt trafikkfarlig ja.


#12

Beathe sa for siden:

Her er et eksempel på julehus. Ikke helt min greie nei.


#13

Enhjørning sa for siden:

Nei! :skremt:
Nei, nei, nei.
Jeg har en diskret, ensfarget lyslenke på verandaen, og det samme i et tre på forsiden av huset.
Jeg minnes fremdeles med gru det året naboen i det forrige nabolaget tok fullstendig av og skrudde opp skikkelig blinkende diskobelysning på trappegelenderet og et gedigent juletre i knallgrønne lyspærer på veggen.
Og hele herligheten lyste rett inn på soverommet (oppe) og stua (nede) til oss.
Gjennom hele desember. :gal:


#14

Maverick sa for siden:

Jeg har lovt ungene noen lys (mangefargede, og gjerne blinkende! :hyper: ) på verandaen for ikke å bli totalt outshinet av vietnamesiske naboer. :mumle:


#15

Cazandra sa for siden:

Hadde vi hatt et flott tre i hagen hadde det hatt julelys på, ellers har vi lysene innendørs.

Fniser litt inni meg når jeg ser nisser henger på husene, blinkende, glorete lys og annet.
Ok, jeg fniser høyt og avogtil.


#16

Mor til 4 sa for siden:

Nei, ingen blinkende reinsdyr eller nisser ute her.


#17

MokkMokk sa for siden:

Jaaa, det er jo schjempefint! Jo mer, jo bedre. :hyper: Vi har forresten lagt ut film av julehuset vårt på YouTube. :stolt:

[yt]rmgf60CI_ks[/yt]


#18

Interference sa for siden:

@Mokkmokk: :rofl: Nydelige huset!


#19

Kirsebær sa for siden:

Jeg har ikke julelys ute.

Det er utrolig glorete, men på en herlig måte, alle de der nissene og reinsdyrene og hva_har_du som folk slenger opp på hus, plen, garasje osv.

Det vil si at jeg er veldig glad for at noen ser ut til å ha et kappløp med seg selv hvert år om å få til mest mulig glorete lys overalt. Jeg blir glad av det og humrer litt og slikt.




#22

Dixie Diner sa for siden:

Nope, vi bor i blokk så det skulle tatt seg ut. :knegg:
Men jeg har mer "toleranse" for sånt nå etter at jeg fikk barn og ser hvor glad eldste er i sånt. Så jeg vurderer nesten til og med å ha noe selv når vi kjøper hus. NOE. Ikke sånn pepperkakehus-greier.


#23

Røverdatter sa for siden:

Ja, altså, hvis vi skulle tatt hensyn til Veslas smak i husdekorering så ville jo ting unektelig sett annerledes ut. Og ikke bare til jul heller. :hehehe: Det er noen ting jeg er veldig godt fornøyd med å ha total råderett over.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Jeg også, det er derfor juletreet vårt alltid ser så fænsi ut. :flau:
Men jeg synes mer og mer at barna skal få bli med og bestemme sånt, det skaper gode minner for dem. Så jeg synes ikke lenger at FULL råderett over julepyntingen er noe stas.


#25

Michelle sa for siden:

Vi har 2 høye grønne trær med bittesmå lys på.


#26

Røverdatter sa for siden:

Tja, jeg tror gode minner handler mer om gode stemninger og tradisjoner enn om den rent materielle pyntingen. Har du lest "Jul i Bakkebygrenda" for jenta di? Der er det en scene som handler om at barna går og legger seg lille julaften og føler seg litt engstelige for at det skal bli ordentlig jul. De syns ikke moren virker å ha kontroll og syns ikke alt virker å være på plass. Men så om morgenen så er det jul overalt likevel. I boka vår er det et helt nydelig bilde av tre barn som står på tærne og kikker inn på et skinnende juletre. Alt er som det skal være og det poengteres at den frykten var grunnløs. Jeg husker godt den følelsen fra jeg var liten og det var julaften og at alt føltes så riktig og så stemningsfullt, og følelsen av at mamma og pappa hadde stelt i stand og ordnet for at jeg skulle få den gode følelsen var så uendelig mye verdt for meg. Noe man virkelig kunne sette pris på.

Litt vanskelig å forklare. Og Vesla får selvsagt delta som bare det i julepyntingen, men jeg prøver å holde igjen på det rent materielle og heller bruke pynten og pyntingen til å skape gode følelser og tradisjoner. Gjenkjennelse og forutsigbarhet er noe barn setter pris på, og mine gode minner er knyttet til sånt som at fruktfatet alltid var fullt i julen, at en helt spesiell nisse satt ved peisen, at jeg fikk henge den blå favorittkula i treet og slike ting som egentlig ikke handlet om selve tingene, men om stemningen jeg fikk av å se dem fordi de symboliserte jul og den gode følelsen jeg fikk av jul.

Klart det er stas og moro for barn med fine, nye, lysende ting, men for meg er det viktig at julestemningen ikke er drevet av det.

Dette ble mye lengre enn jeg hadde tenkt og er ikke bare svar til deg, Iset. Jeg tviler ikke på at dere har julestemning i bøtter og spann. :D


#27

Veronal sa for siden:

Jeg synes det er glorete & kult. Prototypen sier når vi går forbi slike hus: "Se mor - huset har pyntet seg til jul!"

Vi har bare en krans m/lys. Jeg har ikke klart å somle meg til å kjøpe istappbelysningen. :mumle:


#28

Señora sa for siden:

Ja det har jeg, men ikke blinkende fargelys og nisser oppetteralleveier.

Vi har en liten garasje adskilt fra huset, og i mønet har den fått istapplys fra biltema (diodelys), en pilkvast med lys, en lysgirlander (kun laget av diodelys) på den ene verandaen, en vintergrønn busk på trappa med lys, en falsk buksbom med lys og en lysslynge i et tre ute i hagen.

Jeg ønsker meg mer. :knegg:

Jada, jeg vet det er småharry, men jeg koser meg med det på en barnslig måte. Vi ler av oss selv rett og slett.


#29

Nenne sa for siden:

Vi pleier å ha lys på et grantre i hagen, men ellers ikke noe utendørs nei.


#30

Obelix sa for siden:

Ja, vi har lysslynge rundt inngagnspartiet ( som jeg oppdaget ikke virket etter å ha balansert på en trappestige ytterst på trappa og sliti livet av meg for å få opp )
Vi skal også ha på verandaen.
Aller mest ønsker jeg meg en klatrende julenisse på husveggen : bare for å irritere naboene:


#31

Dixie Diner sa for siden:

Åh, nå kom jeg (om mulig) enda mer i julestemning! :rørt:
Jeg er egentlig helt enig med deg, men tror også det kommer an på barna. Noen barn er superivrige etter å delta i pyntingen og alt, og da synes jeg man skal la dem få lov. Jeg har alltid mislikt sånne glorete julehus, men det er storesøsters høyeste ønske her i livet å ha noe sånt når vi kjøper hus. Hun snakker om det hele tiden, med stjerner i øynene. Jeg smelter jo helt og føler ikke jeg kan stå på mitt når hun ønsker det så høyt. Men noe pepperkakehus blir det ikke! Man må altså se an barna og situasjonen.
Jeg elsker jul!


#32

Pepper Lemon sa for siden:

Joda. Vi har reinsdyr på taket, mangefargete lys på ett tre og hvite lys på et (usedvanlig digert) grantre. Vi har pleid å ha mer, men dessverre har flere av de fargete lysene gått i stykker, og vi har ikke fått tak i nye i år.

Jeg er for øvrig enig i at det er ille med lys hvor man ikke har fått dekket hele treet, ikke fått rundt hele terrassen etc. Men generelt synes jeg det er kult.


#33

Carrera sa for siden:

Nope, har ikke noe lys ute.


#34

Trolljenta25 sa for siden:

Nope, masse glorete utepynt synes jeg er harry. Etter å ha bodd i Usa i så mange år så er jeg fullstendig kurert for ute- julenisser, -snømenn, -lys og annet -dilldall. Noe pene lys på en krans, eller et tre i hagen er fint. Men, det må være symmetrisk og pent, ikke bare slengt på.

Med mindre det er som "MokkMokk`s hus", da er det jo så fullstendig gjennomført at det er kult. :rofl:


#35

Aminta sa for siden:

Nei. :skremt:

Åh, det er da de som har det i blokk også.


#36

Tertit sa for siden:

Vi har ikke lys på huset, men på trappa opp til hagen står en plastnisse og lyser så fint. Vi har også hvite lys på en tuja. Syns det hører med i adventstiden og julen jeg :nikker:


#37

Patsy sa for siden:

:rofl:
Stakkars naboer.


#38

polarjenta sa for siden:

Nei, vi bor i studentleilighet så det er iallefall uaktuelt nå. Men jeg tviler på at vi kommer til å ha det om vi engang kjøper eget hus.


#39

turi sa for siden:

Nei, det har vi ikke. Men skulle ungene spurt etter, så hadde jeg kjøpt. Det blir litt magisk og kriblete for unga.


#40

Interference sa for siden:

@Iset: har du sett den gigantiske snømannen som står i hagen borti krysset ned til sandnes? Den er litt kul, men akk så harry.


#41

Dixie Diner sa for siden:

OM jeg har!! Utfor det nybygde huset, sant? Eldste er helt vill etter den, vi må kjøre den veien så ofte vi kan for hennes skyld. Litt kult når det blåser og det ser ut som den står og vinker. :D


#42

Ulvefar sa for siden:

Vi har ikke. Tenker som så at litt lys= pent, mye lys = glorete, mokkmokk-hus-lys = tar glorete, tygger og spytter det ut igjen og kommer ut på den andre siden så man kan ikke annet enn å stå som en hjort i billyktene og stirre på det.


#43

Inagh sa for siden:

Vi har en enkel lyslenke ute i hekken foran huset.

Og jeg er enda sjempeleimeg fordi at det digre toget svigermor kjøpte til Storebror, og som blinker i mange lys og i ulike serier ikke passer inn i bakhagen vår fordi vi ikke har kontakt ute. :sparke:


#44

Interference sa for siden:

Stemmer det, den ja! :D
Tenker på deg hver gang jeg kjører forbi av en eller annen grunn.
:knegg:


#45

Dixie Diner sa for siden:

Sikkert fordi jeg er så latterlig, pinlig julete av meg. Begynne å grine midt inne på Rema når julemarsipanen er i hyllene, liksom. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.