Det er mange som ikke tør å invitere meg på middag, eller som kommer med komentarer som:
Det er bare noe kjapt jeg har laget - DU får ikke ordentlig mat bare noe enkelt pose - Vi liker dette sånn selvom det ikke er helt riktig.
Hvordan er det med deg, tør du invitere en kokk hjem på middag ?
Selvsagt.
Jeg elsker å lage mat, og har hatt kokkevenner og kolleger på middag flere ganger. (Er ikke kokk altså, men jobber med mat)
Er en kokk verre å ha på middag enn andre?
Jeg tror svigermor er verre i så måte.
Jeg er ikke veldig glad i å lage mat, så jeg inviterer sjelden noen på middag. Jeg svarte "nei, jeg liker ikke å lage mat".
Men de gangene jeg har invitert til middag så hadde det ikke hatt noe å si om det var en kokk iblandt besøket.
Jeg ser for meg at det er bedre å invitere en virkelig dyktig kokk på middag enn å innvitere en dårlig en. Jeg ser for meg at dårlige kokker sikkert har trang til å hevde seg og vise at de kan noe og slikt. :nemlig:
:gruble: Egentlig går det veldig lite på yrket. Folk som er uttalt veldig interessert i mat, som med den største selvfølge kan "slenge sammen" en rett, og som kanskje prater veldig mye om matlaging er vanskelig å be på middag for meg. Men en ydmyk mesterkokk som ikke skaper noe press kunne gått helt fint.
Hinter du om å bli bedt på middag? Kan jeg invitere på mine fantastiske, hjemmelagde kjøttkaker?
Klart det! Føler ikke at jeg skjemmes over det som kommer fra kjøkkenet hvis vi har gjester. Det blir noe annet på hverdager, men jeg tipper kokker også tyr til lettvint-løsninger en gang i blant.
Nei, men ikke fordi han/hun er kokk men fordi jeg ikke kan lage mat.
Eller, jeg kan lage helt enkel ting men ikke noe som jeg ville invitert folk hjem på. :sparke:
Ja hvorfor ikke. Nå kjenner jeg ingen jeg kan invitere da.
Jeg er mer engstelig for å invitere en kollega som alltid disker opp med fænsyschmænsy retter.
Ja, det gjør jeg glatt. Hadde kanskje blitt litt stressa av å skulle lage middag til Eyvind Hellstrøm eller Bocuse d'or-gutta, men jeg lager veldig god og real mat, så jeg ville ikke vært flau for å invitere dem. Jeg har hatt en kokk på middag og han ofikk spaghettigryte. Han syntes det var godt og skrøt av at jeg hadde skjønt det med sukker i maten.
Bror min er kokk, og jeg er ikke noen flink kokk. Men han får da mat hos meg,men kjenner at det lukter Toro allerede i døren.Som oftest lar jeg han overta hele greia...
Jeg har et par retter han har lært meg som jeg kan lage skikklig bra,de kunne jeg servert en hvilken som helst kokk.
Jeg hadde virkelig ikke brydd meg, jeg! :knegg: Jeg er ikke kokk, og det antar jeg de hadde visst om jeg inviterte dem på middag. Om maten vi spiser ikke hadde vært god nok for dem, så er det ingen jeg tvinger til å spise her i heimen.
Men Hellestrøm lever liksom så inderlig i en boble av klasse I-råvarer og ekte kraft og hva-har-du og virker helt uten jordkjenning på hverdagsmat. Syns jeg.
Jeg regner med kokker klarer fint å spise mat som ikke-kokker har laget, og vet at ikke alle andre er kokker. Så jeg hadde ikke vært flau over å servere middag til en kokk, eller kaker til en konditor for den saks skyld. (Jeg lager mye bedre kaker enn de bakerne som er her i byen, ihvertfall...) ;) (Har dessverre ikke Pascal og denslags her).
Helt enig. Jeg er en ikke-baker som sverger til Toro-poser om det er et alternativ. :nemlig:
Mat derimot, har jeg null problemer med å servere en kokk. Bodde med svigerfar i noen år i Usa, og han er en chef og har lært meg det meste på kjøkkenet. Det eneste vi ikke er enige om er at ikke all mat bør lages på høyeste flamme. :knegg:
Jeg inviterer ingen på mat som jeg har laget, men jeg hadde ikke nølt et sekund med å invitere en kokk på middag som mannen min lager. Han lager vesentlig bedre mat enn det man normalt får servert på "vanlige" (ikke-gourmet) restauranter.
Vi har flere kokker i omgangskretsen vår, og de er bare så takknemlig for å komme til dekket bord og bare kan nyte maten, slippe å lage den selv. Så svaret mitt blir ja, og de er fornøyd hver gang.
Det er ikke mange som spiser den maten jeg lager frivillig. :lol: Jeg syns at det kjedelig å lage mat og unngår det best jeg kan. Man kan kanksje ikke servere en middagsgjest, kokke eller ei, Fjordland?
Ja, men og så da? Fjern må han jo bare være, jeg hadde ikke brydd meg om det. Skulle han spise hos oss så er det mulig han hadde okket og oiet seg, men det sier da mer om ham enn om maten vi spiser.
Ja, de trenger vel mat de og... Og siden det ikke er jeg, men mannen min, som lager mat her i huset, kan jeg ta det med knusende ro om det skulle dukke opp en kokk i heimen. :humre:
Det er overhodet ikke skummelt å invitere en profesjonell kokk på middag. For det første så lager jeg veldig god mat, og dessuten så er det jo ikke noe vits i å være sjenert ovenfor noen som er profesjonell, det er da ikke sammenligningsgrunnlag uansett. At en superkokk er mye flinkere enn meg til å lage mat er jo like naturlig som at jeg er flinkere enn h*n i det meste annet, og derfor ikke noe å bry seg om.
Jeg har et par ting jeg er skikkelig god på som jeg ikke er redd for å servere hvem som helst. Også er det ikke så mange kokker som lager sånn mat som jeg lager heller, så de vet ikke helt hva de skal sammenligne med. Så ja - treffer jeg en kokk jeg synes er kul nok til å be på middag så kan jeg godt gjøre det.
Klart jeg inviterer kokker hjem på middag. Det vil si at jeghar ikke for vane å praie ukjente kokker rundt omkring og dra dem med meg hjem, men jeg har et par svært habile yrkeskokker i omgangskretsen og inviterer da like gjerne dem som andre. Da har jeg jo noen å matnerde sammen med.
Ja, uten problemer, har gjort det mange ganger siden vi har et par i vennekretsen. Både jeg og mannen lager veldig god mat fra bunnen. (Bedre enn vanlige restauranter her og.)
Jeg kunne fint invitert en konditor på kake også.
Kokk eller ikke, jeg elsker å lage mat og liker å invitere til middag. Kunne godt invitert Hellstrøm også jeg. Ville da ikke gått inn for å imponere han, men heller servert noe jeg er rimelig sikker på at han ikke lager selv. Dessuten tror jeg at jeg og Hellstrøm liker vidt forskjellige ting. Jeg vil ha mat og har ikke helt sansen for en klatt her, en klatt der, en utsøkt indrefilet, ei teskje saus og et sitrongress eller to pent dandert. Han kan virke litt blærete i blandt, men det skulle da jeg også klart om jeg hadde gått inn for det :knegg:
Sidan mannen er på jobb kan eg svare litt for han. Eg veit at han liker å komme til folk som ikkje stresser verre enn verst med maten. At han kan sette seg ned og kose seg med maten uten at han sjølv har stått å laga den. Om det då er posemat eller anna speler igrunn liten rolle.
Desverre så er det ikkje alle som skjønner dette. Dei er livredde for å ha han på middag og stresser verre enn verst, dersom dei tør å invitere han då.
Jeg fikk en kokk i familien for noen år siden, og tenkte at det skulle være duket for mange gode middager.... men nei. Han er ikke gourmetkokk men "pulverkokk", altså storkjøkkenkokk som lager alt fra halvfabrikata. Når jeg prøvde å spørre etter f.eks. sausetips hos han, så kom han med en toro-pose.... :rolleyes:
Så jeg ga opp å lære noe der, og de beste middagene lager jeg selv. :riktig:
Jeg hadde mer enn gjerne invitert Hellstrøm på middag, men hadde ikke lagt opp til noe avansert for å imponere. Hadde laget noe enkelt godt med gode råvarer, altså den linja jeg ligger på til vanlig.
Ja, jeg har venner som er kokker. Og det hadde vært veldig snodig om de alltid skal være de som må svette på kjøkkenet. Det hender vi lager mat sammen også. Men nå er dette svært lite snobbete kokker, jeg hadde nok ikke invitert en hvilken som helst kokk på middag tror jeg.
Men jeg lager mat jeg kan lage, jeg prøver meg ikke på gourmet-middag for deres skyld hvis vi ikke skal lage noe sammen. Jeg forventer nemlig ikke å imponere på matfronten. ;)
Blir nokon bedt på middag til oss, er det ofte eg som står for maten :knegg: Enten har eg planlagt og komponert den eller så er det eg som lager den. Men er det nokon som trur på meg :snurt:
Jeg inviterer gjerne kokker og restaurantfolk på middag, og har bare positive erfaringer fra det. Men jeg må jo innrømme at jeg foretrekker å være gjest. :D
Bare hvis det er en hyggelig kokk. Dvs. jeg ville invitert vedkommende som en venn/bekjent, ikke for å få bedømt matlagingen min eller som en veldedig handling ("de trenger vel mat de også").
Min bror er kokk. Men det er mange år siden han jobbet som det da.
Han spiser middag her av og til og jeg kan ikke si jeg tenker over det. Annet enn om han tar over litt på kjøkkenet, da kjenner jeg hat han fikser og mikser annerledes enn jeg hadde kommet til å tenke på, og det smaker faktisk mye bedre ja...
Jeg blir nervøs uansett når jeg inviterer på middag, så jeg tror det skulle gått.
Jeg lager vel helt allright mat, tror jeg, og kan også lage ting fra bunnen. Men jeg blir alltid litt usikker på om andre synes det er like godt som meg og mannen.
Har arvet et par tonn med prestasjonsangst fra min mor når det gjelder vertinnerollen/vellykket selskap osv...
Jeg har en venninne som ikke er kokk direkte, men har gått kokkelinje og jobbet som frokostkokk og lignende. Hun er veldig god på å lage mat, og lager det meste fra bunn av. Jeg derimot lager fint lite på den måten, men vi ber dem på middag likevel. Så får de mene hva de vil. Vi har det hyggelig uansett. Og en del ting smaker jo godt selv fra meg. Synes jeg. :D
Jada. Det tør til og med jeg. Og min kokkevenninne synes jeg lager verdens beste pizza. :kry:
(At jeg har stjålet halvparten av henne, har hun tydeligvis glemt.)
De fleste bakerier bruker eggpulver og da blir smaken ikke den samme som med ordentlige egg.
Vi er så heldig at jeg får kjøpe økologiske egg fra frittgående høns direkte fra bonden, de er helt fantastiske.
Eggpulver høres stusslig ut, ja. Jeg syns sånne vanlige bakerikaker er veldig kjedelige. Marsipankake, napoleonskake, tørr sjokoladekake - og ostekake og suksessterte som virker som de har vært frosne. Ikke imponert over kakeutvalget her i det hele tatt, så jeg baker heller selv. :)
Ja, det tror jeg da. Jeg har ei i familien som er kokk og akkurat nå jobber jeg på et hotellkjøkken. Jeg er ikke akkurat imponert over kokeleringen deres. Litt for mye halvfabrikat og "sette sammen ting som allerede er ferdig". Men de har a la carte meny også, men den blir ikke laget når jeg er på kjøkkenet (formiddag). Konditorens jobb ser mer morsom ut da (hotellet har det også). Selv lager jeg så gode kaker at jeg glatt hadde servert en konditor. :stolt: Men kunstner er jeg ikke. :knegg:
Jeg er ikke noe flink til å lage mat, men jeg har hatt en kjøkkensjef på middag, første og eneste gang jeg har tilberedt kalkun. Han klaget ikke i hvert fall :)
Selvfølgelig. Jeg har en fetter som er kokk, og jeg holder han gjerne med selskap mens han lager mat til meg. Det kunne jeg forsåvidt glatt gjort med Jamie Oliver også, når jeg tenker meg om. Og Gordon Ramsey. Dog på en litt mindre familiær måte.
Min beste venninne er nesten utdannet kokk (hun passet ikke så godt som hundset gourmetkokklærling og hoppet av). Hun har klagd ganske mye på at alle andre får komme mer på middag hos meg enn henne. :sparke:
Så jeg har begynt å invitere, men klarer ikke å la være å komme med ustanselige unnskyldninger for hvorfor maten ikke er helt i hennes divisjon. Hun skryter alltid veldig av meg, da.
En annen kokk jeg kjenner er så lite nøye på det at det nesten ikke er til å tro. Uansett hva han får servert gafler han det i seg uten å smake noe særlig. Og er blid og fornøyd. Så han inviterer jeg uten kvaler.
Jeg faller i kategorien "får litt prestasjonsangst" og hadde ikke invitert en kokk hjem på middag. Det henger nok helt klart sammen med at jeg ikke har noen kokker i nærmeste omgangskrets, hadde noen av vennene mine tilfeldigvis vært kokker hadde jeg nok tenkt helt annerledes.
Jeg har laget rosa pasta en gang. Det var ikke godt. Ikke at konditorfargen satte smak, men man skal liksom ikke ha salt på rosa mat. Rosa mat skal pr. def. smake søtt.
[Tar en Kif]
Jeg så en dokumentar om en dame i London som skulle ha gebursdagsmiddag og så ble suppen blå. Og det var på grunn av at hun hadde brukt blå tråd rundt purreløken. :datapunkt:
[/TeK]
Me hadde besøk av ei som er konditor i jula i fjor (ho kjem i år og, sammen med ei som er kokk)
Bakte Oreo kaka og det var den beste Oreo kaka ho hadde smakt. :D
I år har eg tenkt å lage Brownie cheese kaka (og viltgryte med potetmos til middag)
jeg datet en kokk for 'hundre år siden' Det var en kort hektisk affære, så ingen lagde mat til hverandre. Eneste jeg så han lage var faktisk tro det eller ei: micro-pizza. Og tro det eller ei, det er faktisk en veldig dyktig kokk også.