Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Støff til boden, verktøyskrinet og våpenskapet

#1

Fargo sa for siden:

Det er jo alltid noe bra å hente der ute, men ofte aner man ikke om det. I dag skal jeg kjøpe Mausers Makita-tips, eksempelvis.

Håpet er at vi her kan legge inn tipsene for de som liker skikkelige ting, som MIG-apparater via våpenskap til slagboremaskiner.


#2

Ulvefar sa for siden:

Har aldri hatt noen våpen som ikke har vært jobbrelatert, så har aldri trengt å kjøpe våpenskap. Eneste er et tsjekkisklaget slagsverd for trening, men ungene skader ingen med noe de ikke kan løfte, så det trengs ikke å låses inn.
Snekkerboden er et prosjekt med mye low-tech etter 4 generasjoner treskjærere.
Verktøyskrinet derimot inneholder en Feinsag kjøpt i år: Den er fin den! Reddet meg fra å havne på lukket avdeling i rein frustrasjon over baderomsplater av pansertypen.


#3

Mauser sa for siden:

Finnes det våpenskap på tilbud noe sted nå? Jeg skulle vel strengt tatt hatt et.


#4

Fargo sa for siden:

Elkam bruker å være hissig på tilbudene. De er FG-godkjente og greie nok, tror jeg. Får den vel fra under 3.000 kroner.

Jeg tilhører også dem som burde ha hatt et skap, men som ikke har det. Heldigvis ikke så ille som kompisen som fant AG3-skjeftet i lekekassen til barnet da vi skulle på HV-øvelse for noen år siden. Da vi kom fram så stilte han opp troppen og hadde en alvorlig formaning om hvordan de skulle forvare våpenet.


#5

Malus sa for siden:

Det kommer vist påbud om våpenskap (fra første våpen) på nyåret. Og da forventes det at mange vil måtte kjøpe skap og at prisene vil gå noe ned / tilbud vil dukke opp. Vi venter i hvertfall litt til før vi går til innkjøp.


#6

Kula sa for siden:

Midway har jo endel når det gjelder jakt og fiske i allefall. www.midwaynorge.com Raske levering har de også.


#7

Maverick sa for siden:

Jeg hikster av latter her, du fornekter deg ikke Fargo. Manneting? :knegg:

Gaffa, leatherman og "another tube of superglue", så er jeg happy.


#8

Fluke sa for siden:

Jeg trodde våpenskap var påbudt. Er det ikke det? Kan det være lokale forskjeller?


#9

Malus sa for siden:

Det er vel hvis man har mer enn 3 våpen.


#10

Mauser sa for siden:

Fra 4 våpen nå, alle fra nyttår.

#11

Fargo sa for siden:

Endret, ok nå?


#12

Maverick sa for siden:

Jeg kan selvfølgelig irritere meg over at du setter likhetstegn mellom "manneting" og "skikkelige ting", men skal gi deg litt slack. :nemlig:


#13

Fluke sa for siden:

Aha. Det forklarer saken.


#14

Fargo sa for siden:

Tips: Det man ikke får festet med Sika, det skal man bare gi opp. Ethvert hjem burde ha en tube Sika! Bare husk at du aldri før det løs igjen.


#15

Fargo sa for siden:

Optiske røykvarslere er brennbart stoff for tiden, og de går rimelig på CO. Har lest meg fram til at man bør ha begge typer, og helst en overvekt av optiske fordi de varsler røyk fra ulmebranner mens de tradisjonelle (ioniske) varsler fra åpen flamme. Noen av de optiske har batterier som varer i 10 år, hele pakken koster drøye 150 kroner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.