Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Step by step - SB i langpanne (og bilde av konditoren)

#1

Nessie sa for siden:

:værsågod:

Bunn:

(kunne vært stekt noen min mindre)

Smørkremen på:

Glasur:

Oppdeling (av mannen):

Perfekte små SB konfekter!


#2

Mjau sa for siden:

:nam:

Hvem har spist mandarin? Var så fint skrellet og ;)

(Du, sov til tolv i dag jeg, derav ingen trilling...)


#3

Nessie sa for siden:

Såklart Frank som har skrellet mandarinen på en FIN måte.
Jeg river jo bare opp. :knegg:


#4

Mjau sa for siden:

Ja, skjønte jeg det ikke.... ;)

Fin på håret da?


#5

Nessie sa for siden:

Det var iallefall en ganske genial måte å lage de på. Liker litt enkle løsninger. :nam:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Knall!! Enklere enn det der andre sølet.


#7

Mjau sa for siden:

Genialt ja, og absolutt like dekorativt syns jeg. Nesten som biter man kjøper på konditori :)

Så kan du om du skal være ekstra fancy når du serverer drysse litt melis på feks.


#8

Nessie sa for siden:

:blånn:



#10

Nessie sa for siden:

:jupp:
Jeg har slike sølvkuler også, kan putte en kule på hver bit.
Men det er ikke så godt å spise de da.. harde! :knegg:


#11

Nessie sa for siden:

Ganske lik ja. Bunnen her er melis, mandler og eggehviter.


#12

Mjau sa for siden:

Knall hår og :)
Du kler pannelugg :)


#13

Nessie sa for siden:

Mannen i arbeidsbukse og Devoldtrøye. :love: :nam:


#14

Nessie sa for siden:

Det var det frisøren sa. ;)


#15

Nessie sa for siden:

(Burde vel ha nappa noen bryn da.. :flau: )


#16

Che sa for siden:

Jeg skal følge ditt gode eksempel, guniss!
Har du laget bunnen fra scratch, eller har du kjevlet ut ferdigdeig?


#17

Mjau sa for siden:

Mener du å putte han på kakene til pynt? :eek: :fnis:

Nappe bryn ja, jeg har rotet bort den gode pinsetten min!!!! :nemlig: Nå har jeg en dama i butikken sa tok absolutt alt, og den tar ingenting.... :rolleyes:


#18

Nessie sa for siden:

Jeg har laget den selv ja.
Jeg brukte den jeg la ut (fra venninnen min) i den andre tråden som utgangspunkt. Brukte ca 500 g mandler, 7 eggehviter og 500 g melis i bunn. Tok litt mer siden det er langpanne. Ca 15 min på 175 g. (jeg tok nesten 20, og det var litt mye)

Da ble det flere eggeplommer i kremen og, så jeg økte på litt av resterende ingredienser der og. Så tok jeg kokesjokolade (300 g) og litt delfiafett som glasur.


#19

Nessie sa for siden:

Frank ble lettere hysterisk da jeg presterte å putte bollen med smørkremrester i vann, uten at han fikk spist den "ren" ! :fnise:


#20

Che sa for siden:

I morgen.


#21

Mjau sa for siden:

Guniss da.... Stakkar Frank, jeg føler med han som også vet at det er stas å skrape bollen... :fnise:


#22

Tangerine sa for siden:

Det var da fryktelig lite fyll på disse, eller er det bare jeg som har pøst på? :tullerdu:


#23

Interference sa for siden:

Akurat nå kunne jeg godt tenkt meg å bodd litt nærmere guniss. :nemlig:
Trenger jeg å si at det så utrolig godt ut.


#24

Karamell sa for siden:

I helga. :nemlig:


#25

Left sa for siden:

Vil på julebesøk :nam:


#26

Dragen sa for siden:

Tusen takk for tipset - den der kan sikkert lages melke- og glutenfri!


#27

Karamell sa for siden:

Ja, på hotellet hvor jeg jobber er de merket med glutenfri ihvertfall.


#28

Enhjørning sa for siden:

Nydelig!

Men guniss, kjære deg: Hver gang jeg leser overskriften på denne tråden synger NKOTB inni hodet mitt: "Step by step - oooh babyyyy" ... :gal:


#29

Nessie sa for siden:

:humre:

Det blir nok mindre fyll på enn om man "topper det opp" som man kanskje gjør når man lager hver enkelt kake? :vetikke:
Men det er jo bare å lage litt ekstra kremfyll. ;)


#30

Spoon sa for siden:

Takk for gjennomgangen, tenkte jeg skulle prøve denne i dag. :)

Men om jeg lager den i den lille langpanna jeg har (den med lokk.) Trenger jeg å doble da? :gruble:


#31

Tangerine sa for siden:

Regner med de ble gode likevel, og kanskje litt "sunnere"? :D


#32

Nessie sa for siden:

Holder sikkert med den "normale" oppskriften da ja. :ja:

(PS: AK ble mamma i natt!)


#33

Kirsebær sa for siden:

Ja, jeg syns jeg skimtet en arbeidsmann. :hjerter:

Kaken så god ut. :nam:


#34

Elisabet sa for siden:

Denne varianten så litt mere ut som om var for meg å lage. Prøvde på SH kaker i fjor, men det ble mye søl og klin og veldig mye fyll på hver. Hvilken oppskrift er det du bruker til langpanne?


#35

Nessie sa for siden:

Jeg tok utgangspunkt i denne, men jeg tok litt mer mandler, noen egg ekstra og litt mer melis. Pga at det er langpanne. Da ble det jo flere eggeplommer i kremen og, så jeg økte bare litt av resterende ingredienser der også. Samt glasuren.. :

SARA BERNHARD
400 g mandler
400 g melis
4 eggehviter
[size=3][/size]
alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene
[size=3][/size]
en liten ts masse, 180 grader, 10 min
[size=3][/size]
Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker
[size=3][/size]
2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad


#36

Nessie sa for siden:

NÅ ser jeg at noen har endret overskriften min gitt! :lol:


#37

Karamell sa for siden:

Den var slik i går også. :knegg:

Gidder du å kjøre hit med 10 kakebiter til meg? :blafre:


#38

Nessie sa for siden:

:dulte:


#39

Karamell sa for siden:

Det tar jeg som et ja! :D :koker tevann:


#40

Dali sa for siden:

Mmm, den såg veldig god ut!


#41

Spoon sa for siden:

Har bunnen stående i kjøleskapet nå, men tror ikke jeg rekker å gjøre den ferdig i dag, skal ut og spise. :D


#42

Wix sa for siden:

Nå holder jeg på med en langpannevariant og en krem.no-variant av denne, så jeg håper de blir gode. Det blir jo ca 3dobbel oppskrift. :knegg: Har aldri smakt det før, men satser på at jeg liker det!


#43

Nelly sa for siden:

Denne har jeg lett etter! Må finnes igjen


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.