Nessie sa for siden:
:værsågod:
Bunn:
(kunne vært stekt noen min mindre)
Smørkremen på:
Glasur:
Oppdeling (av mannen):
Perfekte små SB konfekter!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nessie sa for siden:
:værsågod:
Bunn:
(kunne vært stekt noen min mindre)
Smørkremen på:
Glasur:
Oppdeling (av mannen):
Perfekte små SB konfekter!
Mjau sa for siden:
:nam:
Hvem har spist mandarin? Var så fint skrellet og ;)
(Du, sov til tolv i dag jeg, derav ingen trilling...)
Nessie sa for siden:
Såklart Frank som har skrellet mandarinen på en FIN måte.
Jeg river jo bare opp. :knegg:
Mjau sa for siden:
Ja, skjønte jeg det ikke.... ;)
Fin på håret da?
Nessie sa for siden:
Det var iallefall en ganske genial måte å lage de på. Liker litt enkle løsninger. :nam:
Dixie Diner sa for siden:
Knall!! Enklere enn det der andre sølet.
Mjau sa for siden:
Genialt ja, og absolutt like dekorativt syns jeg. Nesten som biter man kjøper på konditori :)
Så kan du om du skal være ekstra fancy når du serverer drysse litt melis på feks.
Nessie sa for siden:
:blånn:
Filifjonka sa for siden:
Når du lager den med smørkrem, blir den ikke egentlig ganske lik Franz Joseps Konfektkake? Bunnen er vel annerledes, forresten,
Nessie sa for siden:
:jupp:
Jeg har slike sølvkuler også, kan putte en kule på hver bit.
Men det er ikke så godt å spise de da.. harde! :knegg:
Nessie sa for siden:
Ganske lik ja. Bunnen her er melis, mandler og eggehviter.
Mjau sa for siden:
Knall hår og :)
Du kler pannelugg :)
Nessie sa for siden:
Mannen i arbeidsbukse og Devoldtrøye. :love: :nam:
Nessie sa for siden:
Det var det frisøren sa. ;)
Nessie sa for siden:
(Burde vel ha nappa noen bryn da.. :flau: )
Che sa for siden:
Jeg skal følge ditt gode eksempel, guniss!
Har du laget bunnen fra scratch, eller har du kjevlet ut ferdigdeig?
Mjau sa for siden:
Mener du å putte han på kakene til pynt? :eek: :fnis:
Nappe bryn ja, jeg har rotet bort den gode pinsetten min!!!! :nemlig: Nå har jeg en dama i butikken sa tok absolutt alt, og den tar ingenting.... :rolleyes:
Nessie sa for siden:
Jeg har laget den selv ja.
Jeg brukte den jeg la ut (fra venninnen min) i den andre tråden som utgangspunkt. Brukte ca 500 g mandler, 7 eggehviter og 500 g melis i bunn. Tok litt mer siden det er langpanne. Ca 15 min på 175 g. (jeg tok nesten 20, og det var litt mye)
Da ble det flere eggeplommer i kremen og, så jeg økte på litt av resterende ingredienser der og. Så tok jeg kokesjokolade (300 g) og litt delfiafett som glasur.
Nessie sa for siden:
Frank ble lettere hysterisk da jeg presterte å putte bollen med smørkremrester i vann, uten at han fikk spist den "ren" ! :fnise:
Che sa for siden:
I morgen.
Mjau sa for siden:
Guniss da.... Stakkar Frank, jeg føler med han som også vet at det er stas å skrape bollen... :fnise:
Tangerine sa for siden:
Det var da fryktelig lite fyll på disse, eller er det bare jeg som har pøst på? :tullerdu:
Interference sa for siden:
Akurat nå kunne jeg godt tenkt meg å bodd litt nærmere guniss. :nemlig:
Trenger jeg å si at det så utrolig godt ut.
Karamell sa for siden:
I helga. :nemlig:
Left sa for siden:
Vil på julebesøk :nam:
Dragen sa for siden:
Tusen takk for tipset - den der kan sikkert lages melke- og glutenfri!
Karamell sa for siden:
Ja, på hotellet hvor jeg jobber er de merket med glutenfri ihvertfall.
Enhjørning sa for siden:
Nydelig!
Men guniss, kjære deg: Hver gang jeg leser overskriften på denne tråden synger NKOTB inni hodet mitt: "Step by step - oooh babyyyy" ... :gal:
Nessie sa for siden:
:humre:
Det blir nok mindre fyll på enn om man "topper det opp" som man kanskje gjør når man lager hver enkelt kake? :vetikke:
Men det er jo bare å lage litt ekstra kremfyll. ;)
Spoon sa for siden:
Takk for gjennomgangen, tenkte jeg skulle prøve denne i dag. :)
Men om jeg lager den i den lille langpanna jeg har (den med lokk.) Trenger jeg å doble da? :gruble:
Tangerine sa for siden:
Regner med de ble gode likevel, og kanskje litt "sunnere"? :D
Nessie sa for siden:
Holder sikkert med den "normale" oppskriften da ja. :ja:
(PS: AK ble mamma i natt!)
Kirsebær sa for siden:
Ja, jeg syns jeg skimtet en arbeidsmann. :hjerter:
Kaken så god ut. :nam:
Elisabet sa for siden:
Denne varianten så litt mere ut som om var for meg å lage. Prøvde på SH kaker i fjor, men det ble mye søl og klin og veldig mye fyll på hver. Hvilken oppskrift er det du bruker til langpanne?
Nessie sa for siden:
Jeg tok utgangspunkt i denne, men jeg tok litt mer mandler, noen egg ekstra og litt mer melis. Pga at det er langpanne. Da ble det jo flere eggeplommer i kremen og, så jeg økte bare litt av resterende ingredienser der også. Samt glasuren.. :
SARA BERNHARD
400 g mandler
400 g melis
4 eggehviter
[size=3][/size]
alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene
[size=3][/size]
en liten ts masse, 180 grader, 10 min
[size=3][/size]
Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker
[size=3][/size]
2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad
Nessie sa for siden:
NÅ ser jeg at noen har endret overskriften min gitt! :lol:
Karamell sa for siden:
Den var slik i går også. :knegg:
Gidder du å kjøre hit med 10 kakebiter til meg? :blafre:
Nessie sa for siden:
:dulte:
Karamell sa for siden:
Det tar jeg som et ja! :D :koker tevann:
Dali sa for siden:
Mmm, den såg veldig god ut!
Spoon sa for siden:
Har bunnen stående i kjøleskapet nå, men tror ikke jeg rekker å gjøre den ferdig i dag, skal ut og spise. :D
Wix sa for siden:
Nå holder jeg på med en langpannevariant og en krem.no-variant av denne, så jeg håper de blir gode. Det blir jo ca 3dobbel oppskrift. :knegg: Har aldri smakt det før, men satser på at jeg liker det!
Nelly sa for siden:
Denne har jeg lett etter! Må finnes igjen
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.