Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kjøkkenmaskin skal vi velge?

#1

Svanen sa for siden:

Vi tenker å kjøpe en skikkelig kjøkkenmaskin. (julegave til hele familien;))
Jeg baker brød selv, så hovedpoenget er at den skal kunne elte en skikkelig deig. (jeg pleier å bake 6 brød i gangen, men skjønner at jeg må dele deigen, slik at jeg tar det i 2 omganger)
Pris rundt 3000 kr (synes 6500 for Kenwood sin toppmodell er i meste laget:nemlig:)
Gubben vil gjerne ha Kenwood (slik hadde moren hans og de han kjenner med Kenwood er fornøyd), jeg er åpen for andre typer.
Virker som om kapasiteten på Kenwood er mindre (i kg) enn f.eks Bosch.

Denne fra Bosch (MUM6N22) virker ikke så dum. Deig opptil 4 kg høres bra ut for meg.

Her er en fra Kenwood (KM615Mega), men er ikke 2,4 kg litt lite?... (men fordel med 2 boller kanskje?)

Eller andre forslag? Eller bør vi gå opp i pris for å ha en lenge, lenge, lenge?
Som sagt er hovedoppgaven å elte deig. (nå kan jeg ikke elte deig, så vi har kjøpt brød de siste dagene...:()


#2

Juste sa for siden:

Dette kommer opp med jevne mellomrom, og vi får vel aldri noe fasitsvar :) Jeg sier som alltid, vi har en Kenwood Major i stål, og jeg ville ikke ha byttet ut den for noen ting. Den elter glatt en stor brøddeig. Finnes i hvit også, og er da mye billigere.


#3

Pingis sa for siden:

Jeg er også kjempefornøyd med kenwooden min. Boschen kjenner jeg ikke til.


#4

løve70 sa for siden:

Samme her :) Kvalitetsmessig virker det, utifra gamle tråder, at det står mellom Kenwood og Kitchen Aid...Kitchen Aid har kulere design, men jeg har aldri hørt noen klage på kvaliteten til Kenwood.

Personlig ville jeg heller lagt i mer penger og fått noe som varer leenge.


#5

Nessie sa for siden:

Vi kjøpte denne nå nettopp (dog til 1995 kr) - julegave til mamma og pappa. Synes den ser fin ut jeg, og stor nok til baking av brød.

Selv har jeg nå Bosch, og er fornøyd med det også.


#6

Tora sa for siden:

Elsker min electrolux etter mormor.


#7

Estrella sa for siden:

Jeg har akkurat bestilt denne fra KitchenAid. Har jo ikke fått den enda men gleder meg skikkelig. :hyper:


#8

Zip sa for siden:

Denne har me og, super til vårt bruk. :D


#9

Svanen sa for siden:

:D
Det ble en stor Kenwood, måtte da en del opp i pris. Har prøvd den et par ganger, og er fornøyd hittil. Klarer halve deigen min, dvs 3 brød. Så jeg lager to deiger og hever den ene i en annen bakebolle. Slik får jeg stekt 6 brød om gangen, og slipper å lage brød mange ganger i uka. Så nå har vi fryseren full til jul.
Men nå måtte jeg lage meg en oppskrift,;) siden halve poenget er å kunne ha opp i nesten alt på en gang. Er vant til å ha i litt om gangen til deigen er passe. Nå kan ungene måle opp og nesten lage brød alene (de skal selvsagt ikke gjøre det helt alene!)
Vi har god plass på kjøkkenet, så den kommer til å stå på benken, så slipper jeg løfte den ut og inn...
Nå håper jeg den varer i mange år! (skal iallefall bruke den masse nå, slik at om den streiker kan det håpentligvis gå på garantien)


#10

M&amp;S sa for siden:

Grattis med ny maskin da :) tror du har gjort et godt valg! :) Må du virkelig dele opp deigen med Kenwood som er så stor?


#11

Katta sa for siden:

Gratulerer med ny maskin! Jeg tenker du blir knallfornøyd - etter at jeg bytta electroluxen med en kenwood major har jeg ikke sett meg tilbake. Den står på benken (selv om den ikke er så dekorativ), og brukes flere ganger i uken... ;)

Jeg burde lære å bake brød av deg skjønner jeg - det ser ut til å være det eneste jeg ikke greier å få til uansett hva jeg gjør.


#12

Svanen sa for siden:

har ikke turt å prøve full brøddeig, er jo 2 l vann og sikkert 3 kg mel til sammen..... Men det går egentlig greit å dele.


#13

Katta sa for siden:

Jeg tror kanskje det blir litt i overkant med deig ja... jeg lager deig av 1-1,5 L væske uten problemer, men da er det også relativt fullt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.