Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste espressomaskinen (til bønner)?

#1

leliane sa for siden:

Får man en grei en i prisklassen 3000-5000,-?

Har sjekket ut testsidene til tv2 men de skiller ikke mellom disse som trenger egne patroner og de som kan kverne bønner. Jeg vil veldig gjerne ha det siste.

Anbefalinger?


#2

Mauser sa for siden:

I hjemmekaffeautomater er det stort sett bare to typer innmat i de forskjellige merkene. Jura, Krups og noen til har den ene typen, Saeco, Bosch m.fl har den andre typen. Prisforskjellen mellom merkene ligger i navn, design og tilleggsutstyr som f eks automatisk melkeskummer.

Derfor lager ikke en Jura til 10-15 000 bedre kaffe enn en Krups til 4 000 (og den vil heller ikke ha lenger levetid), men det er antakelig lettere å få til perfekt melkeskum. Jeg synes ikke det forsvarer merprisen.

Så svaret er ja: Man får en helt grei maskin i prisklassen 3-5 000.

Det er et poeng at maskinen har et digitalt display som forteller ting i klartekst, og ikke bare små lamper. Det gjør det utrolig mye enklere å stille den inn til å lage kaffen slik du ønsker (temperatur, styrke etc), samt å holde oversikt på rensesyklus og avkalking. Dessuten er det jo morsomt å se antall kopper man har tappet - vår har gitt oss vel 6 000 så langt.

Når det gjelder rensing og avkalking er dette helt avhengig av vannkvalitet. De fleste steder i Norge er vannet bløtt og rent, og det bygger seg ikke opp noe særlig hverken av kalk eller forurensninger. Dermed kan man uten videre øke skiftintervallet på det innebygde filteret betraktelig (de er dyre), uten at kvaliteten på kaffen går ned. Avkalkingsintervallene er i de fleste tilfeller styrt i henhold til maskinens innstilling av vannets hardhetsgrad, og dette måler man enkelt med en pH-strips som følger med maskinen. Rensesyklusen blir også angitt av maskinen, men her anbefales å bruke rensetabletter kun hver annen eller tredje gang (og bare vann de andre gangene), fordi rensemiddelet også vasker fettsmøringen av innmaten ut slik at det går tregere og tregere, helt til noe kiler seg eller knekker. Uansett bør det smøres opp igjen for hver ca 2500 kopper. Dette er en smal sak for en noenlunde nevenyttig person.


#3

leliane sa for siden:

Tusen takk for informasjon, Mauser!

Det er en Krups jeg har hørt om, ser de har en litt bedre modell til nesten 7000 med digi-display, den andre modellen har ikke det, men koster vesentlig mindre - rundt 3000 (kampanje - sikkert utgående modell). Er det displayet man betaler for, tro?


#4

Mauser sa for siden:

Nja.

Man betaler mest for nyheten. Det finnes vesentlig billigere displaymodeller, har sett til under 4000. Hvilken modell er det som er på tilbud nå?


#5

Polyanna sa for siden:

Vi har Krupsen uten display. Den lager god kaffe, men det er litt mikk med den. Den første leverte jeg til reparasjon et par ganger før jeg fikk ny. Med denne har det vært litt småplukk med steameren - den faller av.

Jeg hadde ikke hørt det om smøring, Mauser! :sjokk: Og jeg er ikke i nærheten av nevenytig en gang! Kan du komme på besøk til meg? :blafre:

Jeg har aldri savnet display.

Den har ikke voldsomt stor kapasitet på hverken avfallsbeholderen eller vanntank eller avrenningsbrettet, så når vi har gjester så syns jeg det bare går noen få kopper før det lyser rødt av etellerannet.

Så: Kaffen: Knallgod. Maskinen: Tja.


#6

leliane sa for siden:

Takk for tilbakemeldingen, Polyanna.

Jeg ser liksom for meg at når jeg får gjester (flere enn to i hvert fall), så må jeg uansett børste støv av moccamasteren eller ta frem presskanna. Men til frokost og ettermiddagskaffen må det jo være perfekt...:nam:

Hmm... Hvor så jeg det da? Jeg var innom Expert i dag for å høre om det var hos dem, men det var det ikke. Mulig det var Elkjøp, men jeg har selvsagt ikke tatt vare på tilbudsavisen da jeg egentlig er allergisk mot sånne... Så jeg vet ikke navnet på modellen... :flau:


#7

Mauser sa for siden:

Vi har en halvgammel Krups Orchestra Dialog, forløperen til den vesentlig mindre og nettere modellen som selges nå. Den tar to liter vann, men den siste halvliteren kan ikke tappes - det er sikkert ment som sikkerhet mot tørrkoking. Altså 1,5 liter kaffe mellom hver fylling. Det gir 7-8 store kopper kaffe. Avfallsskåla tåler nok bortimot 20 kopper før den må tømmes, og det er uansett gjort på et blunk. Vi har aldri savnet kaffetrakteren selv ved 'større' selskaper. Det går riktignok litt tid før alle har fått, men det blir en vanesak. :knegg:


#8

Polyanna sa for siden:

Det er mer at "etellerannet" går innemellom (vann, avfallskammer, vannskål) særlig når jeg har en 5-6 storkaffedrikkere innom. Og så går den steameren ofte tett!


#9

Mauser sa for siden:

Ja! Det er irriterende. Første gangen skjønte jeg ikke hva som var galt, så jeg opererte på maskinen i dagevis før det gikk opp et lys.

Men det er lett å unngå hvis du steamer ned i en kopp kokende vann med en gang etter at du har steamet melk.


#10

Dragen sa for siden:

Takk for tips, Mauser. Jeg hører rykter om at vi ønsker oss en uanstendig dyr kaffemaskin til jul. Det var altså det han fikk ut av ditt tips om uanstendige julegaver. :knegg:


#11

Polyanna sa for siden:

Takk for tipset, Mauser!!

Det ble også mye lettere da jeg fant ut at den kunne stakes opp uten å demontere den helt.

Jeg er ingen mekker, så det er sinnsykt irriterende med ting som ikke er driftssikre!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.