Fadese sa for siden:
Vi har en liten diskusjon her:
Er matvin vin man drikker til maten eller er det vin som brukes i matlaginga?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Spør om alt mulig du lurer på - kanskje er det noen som kan svare.
Fadese sa for siden:
Vi har en liten diskusjon her:
Er matvin vin man drikker til maten eller er det vin som brukes i matlaginga?
Teofelia sa for siden:
Jeg bruker uttrykket om (ganske simpel) vin som man putter i maten.
Skilpadda sa for siden:
Vin som brukes i matlagingen, ville jeg antatt. Eller det kommer kanskje an på sammenhengen ordet brukes i, når jeg tenker meg om - men hvis det ikke er en sammenheng, bare ordet, ville jeg tenkt sånn.
Katta sa for siden:
Vin man bruker i matlagingen? Det er i hvertfall sånn jeg er vant til å bruke ordet... men det kommer sikkert en ordbokdefinisjon fra noen snart. ;)
Pingis sa for siden:
Jeg synes også det er vin som går i maten. Det ble vel også solgt noe som het matvin, som det var pepper og salt i.
Benzo sa for siden:
Jeg bruker matvin om vin man nyter til mat, ikke i mat.
Storm sa for siden:
:nikker:
Marit K sa for siden:
Matvin er vin man for det meste bruker i matlagingen. Ca 50% i maten, og resten i kokken. :jupp:
Hyacinth sa for siden:
Det som heter matvin i butikken smaker grusomt. Er det fordi unger/ ungdommer ikke skal kjøpe for å drikke? Det er tilsatt salt og annet dritt. Ja, jeg kjøpte ikke for å drikke, men nettopp for å ha i maten. Men jeg smakte på den.
Slettet bruker sa for siden:
Vin som brukes i maten er matvin.
Den du får i butikkene er tilsatt salt og pepper, Hyacinth.
Sunshine39 sa for siden:
Ja, det ville jeg også sagt!
Benzo sa for siden:
Nå har jeg googlet litt og i disse linkene brukes i hvert fall matvin om vi som drikkes. www.aperitif.no/index.db2?id=58586
www.vin-forum.no/forum/viewtopic.php?f=1&t=686
home.online.no/~bjuk/mat/vintilmat/sjampis_til_mat.htm
Acsa sa for siden:
Vin man bruker i maten. Og matbrennevin er brennevin min mor synes er for simpelt til å drikke, noe hun tror gjelder alle i den siviliserte verden. Da jeg var 19 og flyttet hjemmefra fikk jeg med meg en helflaske uåpnet Napoleon VSOP for å ha "som matbrennevin". Jeg synes å erindre at vi hadde noen venner som sank så dypt som til å drikke av den på innflytningsfesten. :humre:
Fadese sa for siden:
Takk for innspill. Jeg har nemlig tenkt matvin som vin man bruker i matlaging. Hvorfor ellers bruke begrepet matvin? Det finnes vel ikke mye vin som kun er terassevin, gjør det?
Hønemor! sa for siden:
Det er for at kokkene ikke skal drikke seg fulle :nemlig:
:knegg:
Veronal sa for siden:
Det Teo sa. Det jeg vinner på vinlotteriet på jobben er matvin. :nemlig:
Veronal sa for siden:
Det er for at den skal være udrikkelig - ellers hadde de fått omsetningsforbud. (Ellers måtte den distribueres av Vinmonopolet.)
Ru sa for siden:
Matvin er sånn som man ofte får på kartong. :værsågod:
:knegg:
Dinochef sa for siden:
:nikker: Ja, den smaker så vondt at det ikke er bra å drikke den.
Agurke sa for siden:
:knegg:
For meg er matvin vin som er spesielt beregnet for matlaging.
Dette fant jeg på Tollvesenets sider:
Kjøkkenskriveren sa for siden:
Bah. Vin som ikke er bra nok til å drikke, er heller ikke bra nok til å putte i maten.
Fadese sa for siden:
I den forstand at kan det spises så kan det drikkes, eller er bare "det beste" godt nok til matlaging? For min del er det i alle fall uaktuelt å bruke vin til 150 kroner i matlaging i alle fall. Jeg kjøper billig vin, noe som har fungert bra for min gane.
Nasse sa for siden:
Vi bruker rester av vin i maten vi, ikke en egen flaske... ;)
Irma sa for siden:
Når jeg hører ordet matvin så tenker jeg på matvin som man får kjøpt i vanlige butikker, ikke drikkevin. Også erstatter jeg det med vanlig vin når jeg føler for det, eller har det tilgjengelig.
Hyacinth sa for siden:
Det er jeg uenig i, faktisk. :knegg:
Palmen sa for siden:
En gang i tiden, når jeg blir voksen, skal jeg putte vinrester i isterningfat og fryse de, slik at jeg har vinrester tilgjengelig til matlaging. :nemlig:
Nasse sa for siden:
Vi fryser ikke vinen. Vi pleier å dele ei falske på lørdagskveld, og er det noe igjen så korker vi den og setter flaska i kjøleskapet og bruker det i pizzasausen neste uke. Dette skjer hver uke - nesten. Hvis vi ikke har øl da vel og merke. En 3litersdunk er veldig greit, for da kan man kun ta et glass hvis en ønsker det og ta noen dråper i dann og vann når en ønsker vin i maten.
Kjøkkenskriveren sa for siden:
Njeh, jeg kan gjerne drikke nokså billig vin også, trenger ikke være "det beste". Men smaker det høgg så smaker det høgg.
Merk: Vin som har blitt udrikkelig er noen ganger ikke lenger "vin", men "eddik". Og kan brukes i matlaging.
Ru sa for siden:
Jeg var flink til det en stund. Men så hopet det seg bare opp med rødvinsisbiter, for jeg bruker resteklunker i maten. :himle:
Sitron sa for siden:
Tenk så deilig å suge på en kald rødvinsisbit en varm sommerdag.
Euripides sa for siden:
Jeg bruker matvin om vin jeg helst ikke sitter og "drikker", men som er langt bedre egnet til å akkompagnere mat. Med f.eks mye garvesyre, lagret lenge på eikefat etc. Altså en typisk "biffvin".
Hyacinth sa for siden:
Kald rødvin er kraftig undervurdert og smaker deilig. I Sør-Frankrike får man rødvin med isbiter. Jeg kan tenke meg at det er godt. Vi drikker rødvin nokså kald, men ikke kjøleskapskald.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.