Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Riskrem til 18 personer - hvor mye må jeg lage?

#1

noen sa for siden:

Jeg skal stå for desserten på julekvelden, og da skal jeg lage riskrem til ti voksne og åtte barn. Er det noen som kan hjelpe meg med hvor mye jeg skal lage? Gjerne så detaljert som mengde grøt, mengde krem og sånn... :flau:

Og er det noen som har en god oppskrift på rød saus? Litt sånn halvfabrikert?


#2

Nenne sa for siden:

Kjøp frosne bær og mos dem med stavmikser når de er halvtinte. Til så mange ville jeg brukt 1 kg jordbær for eksempel. Ha oppi en dæsj med sitronsaft. 2-3 ss og litt melis. Kanskje 100-200 gram? Ikke mer i hvert fall. Da blir det friskt og ikke for søtt.

Når det gjelder riskremen synes jeg det går uanstendige mengder med sånt her. Jeg tror jeg ville ha kokt grøt av minst 3 liter melk. Det er vanlig å regne 3-4 dl fløte til 5 dl kald grøt når du skal lage riskrem.


#3

noen sa for siden:

:klemme: hardt på Nenne! Hvor mye ferdig grøt blir det hvis man bruker 3 liter melk?


#4

Nenne sa for siden:

Ca. 3,7 liter tenker jeg. Så da trenger du vel 2,5 liter fløte da omtrent. Det ser jo forferdelig mye ut da, men vanligvis når man lager grøt så er det jo en drøy halv liter pr. person som regnes om en porsjon, så jeg tror det skal stemme bra at til dessert så trenger man det halve. Restene holder seg jo fint til dagen etter da, hvis det skulle bli noe igjen.

#5

safran sa for siden:

Er det veldig uanstendig å kjøpe ferdig grøt og lage av? :sparke: Skal lage til to barn og syv voksne.


#6

noen sa for siden:

Hvis?! Det bli noe igjen. :nam:

Ikke i det hele tatt. Jeg har gjort det før, og det er nok ikke umulig at det blir den løsningen nå også... Ferdiggrøtprodusentene skal leve de også!


#7

Marge sa for siden:

Jeg ville ihvertfall ikke kjøpt Fjordland sin risgrøt, den synes jeg smaker rømmegrøt. Kanskje Toro sin er bedre?


#8

trøtt sa for siden:

1 kg bær er altfor lite til så mye riskrem. Vi bruker 1 kg bær når vi har riskrem til 3 voksne og 3 barn. Vi er glad i saus, spesielt den lagd av bær.


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke noen ferdigmatforkjemper vanligvis, men jeg syns faktisk riskremen blir veldig god med Fjordlands ferdige grøt, vaniljestang og hakkede mandler. Jeg liker den konsistensen og smaken til riskrem, og syns ikke den smaker rømmegrøt. Og så må det være saus av portvin og kirsebær til de voksne. :nam:


#10

Martis sa for siden:

Hvordan lager man saus av portvin og kirsebær? Det høres veldig godt ut!


#11

Nenne sa for siden:

Jeg tok utgangspunkt i vår familie og jeg lager av 1/2 kg bær til 10 mennesker julaften.

#12

Filifjonka sa for siden:

Kirsebærsaus

Ha 3-4 dl kirsebærsyltetøy i en liten kjele. Varm den opp på svak varme med 1-2 dl vann og 3 ss portvin. Rør godt, hell i en skål og avkjøl.

(Jeg bruker litt mer portvin enn det står i oppskriften, en god skvett..) :)


#13

trøtt sa for siden:

Dere må da være fryktelig glad i riskrem og lite gald i saus. :knegg: Vi har ikke bare en skvett med saus på riskremen, vi har masse saus over. :nam:


#14

livit sa for siden:

Jeg hadde helt klart kjøpt ferdig grøt...


#15

Candy Darling sa for siden:

Omtrent halvparten av det vi hadde i går, ser jeg. :knegg:
:hjelpsom:


#16

Chanett sa for siden:

Her er oppskrifta jeg bruker sakset fra bloggen min. Til oss fem ager jeg denne støørelsen. Til julaften blir vi 13 (7 barn 6 voksne) Jeg tenkte jeg skulle firdoble. Jeg skal bruke Fjordland sin ferdiggrøt. Det gjorde jeg i fjor også og fikk mye skryt for riskremen.

1 tallerken risgrøt
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2,5 dl kremfløte

Rør sukker og vanilje i den kalde grøten. Visp fløten stiv og bland den lett inni grøten. Fyll riskremen i ei glass-skål og server med rød saus.

Rød saus lages slik:
3 dl saft og vann (jeg bruker Herviks bringebærsaft)
1 ts potetmel
3 dl bringebær


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.