Jeg skal stå for desserten på julekvelden, og da skal jeg lage riskrem til ti voksne og åtte barn. Er det noen som kan hjelpe meg med hvor mye jeg skal lage? Gjerne så detaljert som mengde grøt, mengde krem og sånn... :flau:
Og er det noen som har en god oppskrift på rød saus? Litt sånn halvfabrikert?
Kjøp frosne bær og mos dem med stavmikser når de er halvtinte. Til så mange ville jeg brukt 1 kg jordbær for eksempel. Ha oppi en dæsj med sitronsaft. 2-3 ss og litt melis. Kanskje 100-200 gram? Ikke mer i hvert fall. Da blir det friskt og ikke for søtt.
Når det gjelder riskremen synes jeg det går uanstendige mengder med sånt her. Jeg tror jeg ville ha kokt grøt av minst 3 liter melk. Det er vanlig å regne 3-4 dl fløte til 5 dl kald grøt når du skal lage riskrem.
Ca. 3,7 liter tenker jeg. Så da trenger du vel 2,5 liter fløte da omtrent. Det ser jo forferdelig mye ut da, men vanligvis når man lager grøt så er det jo en drøy halv liter pr. person som regnes om en porsjon, så jeg tror det skal stemme bra at til dessert så trenger man det halve. Restene holder seg jo fint til dagen etter da, hvis det skulle bli noe igjen.
Jeg er ikke noen ferdigmatforkjemper vanligvis, men jeg syns faktisk riskremen blir veldig god med Fjordlands ferdige grøt, vaniljestang og hakkede mandler. Jeg liker den konsistensen og smaken til riskrem, og syns ikke den smaker rømmegrøt. Og så må det være saus av portvin og kirsebær til de voksne. :nam:
Her er oppskrifta jeg bruker sakset fra bloggen min. Til oss fem ager jeg denne støørelsen. Til julaften blir vi 13 (7 barn 6 voksne) Jeg tenkte jeg skulle firdoble. Jeg skal bruke Fjordland sin ferdiggrøt. Det gjorde jeg i fjor også og fikk mye skryt for riskremen.