Vi har pleid aa ha hummer 1. juledag. Enten har vi hatt en rett hvor den gratineres i ovnen med en veldig god litt for (= for tung etter julemiddagen dagen för) heftig saus over og masser av arbeid eller vi har hatt naturell med to ulike majonesbaserte kalde sauser og pariserloff.
Naa har jeg egentlig lyst til aa pröve noe nytt. Noen som har noe gode oppskrifter paa en hummerrett eller ekstra godt tilbehör til vanlig kokt hummer?
Jeg pleier å lage en kjempe-god hummersuppe. Husker ikke helt oppskriften, men den involverer kraft kokt på hummerskallet, sjalottløk, persille, gulrot og tomatpure. Så matfløte og hummeren i små biter til sist. I en dyp skål har jeg først en ristet loffskive med en blanding bestående av avocado i terninger, reker og sitron. Så heller jeg suppen over. :nam:
Man kan da google litt, og jeg fant denne utrolig gode og veldig enkle sausen som var ypperlig tilbehör. I tillegg hadde vi salat, en spesiell kald, majonesbasert hummersaus som vi faar med hummeren naar vi bestiller den + bröd og smör og majones og sitron. Nydelig var det.
Nei, har dessverre ikke oppskrift, det var noe jeg googlet meg fram til. Denne ser ut til å ha ca de samme ingrediensene som jeg brukte. Det med ristet brød, avocado og reker midt i er selvkomponert/forsøk på herming av noe vi fikk på en restaurant en gang. Passer veldig godt til.