Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikke frem og tilbake eller rundt og klippe?

#1

Katta sa for siden:

På jakker er det alltid (synes jeg) valgets kval om jeg skal strikke frem og tilbake (går seint) eller strikke rundt og klippe opp etterpå. Jeg synes det er vanskelig å få det pent når jeg skal strikke kanter foran, og det blir litt tykkere og stivere.

Hva gjør dere for å få det pent?


#2

amylin sa for siden:

Pleier å strikke rundt. Har faktisk aldri klippet opp, men jeg vet at om du strikker mye mønster med forskjellige farger, fair isle eller Setesdals o.l. er det enklere å klippe opp.


#3

allium sa for siden:

Hvis det er flerfarget mønster, strikker jeg alltid rundt og klipper. Det er det minste av to onder, jeg fikser ikke vrang mønsterstrikk.


#4

amylin sa for siden:

allium, har lært meg å strikke "bakover" og da er det i grunnen ganske greit med vrang mønsterstrikk.


#5

m^2 sa for siden:

:skeptisk: Du mener at du strikker fram og tilbake?

Jeg klipper :jupp:, jeg kan slett ikke fordra "vrang mønsterstrikk" og tar mye heller jobben med å klippe istedet. Kantene foran kan ordnes på forskjellige måter - det må jo ikke være dobbelt kant foran slik det typisk er på sånne mønstrete jakker heller. Går fint med enkelt (ikke brettet) kant og så evt. belegg eller tynt bånd over sårkanten.


#6

Katta sa for siden:

BÅND over sårkanten ja... der sa du noe... :riktig:


#7

amylin sa for siden:

Her er en link til en forklaring. Litt klønete i starten, men går veldig greit etter litt trening. Jeg har litt angst for å klippe i strikketøyet mitt, og symaskinen og jeg er ikke helt gode venner.


#8

Katta sa for siden:

Hm snedig.... får du noe tempo på det der? Det ser litt tungvint ut måten hun løfter tråden over pinnene på, men det blir kanskje mer effektivt med øvelse?


#9

amylin sa for siden:

Jeg løfter ikke tråden over pinnene, men bruker litt samme teknikken som når jeg strikker vanlig rettmasker. Hvis du ser i starten på videoen, ser du at hun løfter tråden over pinnene ved vanlig rettmasker også.


#10

allium sa for siden:

Ja, der sier du noe. Det har jeg også lært meg, da jeg strikket Lizard Ridge, men jeg hadde ikke tenkt på at det ville lette mønsterstrikk. Det må prøves.


#11

Katta sa for siden:

Tusen takk for tips - jeg skal sette meg ned og se om jeg får dreisen på sånn baklengsstrikking etterpå, for hvis man får det til, vil det jo lette mønsterstrikk.


#12

Bayone sa for siden:

Jeg har prøvd dette før, men fikk det ikke helt til for masken ble vridd når jeg skulle strikke rett igjen. Nå ser jeg at jeg må stikke pinnen inn på baksiden, da blir det nok bedre. Prøve dette :nikker:


#13

Adrienne sa for siden:

Så hun strikker først høyrehendt og så venstrehendt? Det er jo ikke noe spesielt vanskelig?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.