Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfrie rundstykker

#1

Krem sa for siden:

Er det noen som har en oppskrift på noen som er gode?


#2

Dragen sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe ferdige rundstykker fra Fria. Nå har de kommet med en grov variant også, den er visst veldig god.

Jeg avventer Carrie i denne tråden, hun baker en del.


#3

annemede sa for siden:

Det jeg vet er at de er utrolig klissete, så jeg ville bakt dem i muffinsformer. Gjerne sånne silikonformer.
Tåler vedkommende hvetestivelse? I så tilfelle har Baker Brun noen som er kjempegode. :nam:


#4

Krem sa for siden:

Jeg fant noen frosne kjøperundstykker som var gode, men de har jeg ikke funnet siden.. De vakumpakkede synes jeg ikke er like gode.

Har ikke Baker Brun i nærheten desverre. Utvalget i butikkene her er ikek spesiellt fantastisk for å si det mildt, men akkurat i jula hadde det vært godt med litt ekstra.


#5

pulverheksa sa for siden:

Jeg har brukt samme oppskrift til brød som til rundstykker.
Kanskje jeg burde bakt noen til jul? Jeg kan skrive inn oppskrift senere om du vil ha? (grove rundstykker/brød)


#6

Krem sa for siden:

Ja takk!

#7

Trois sa for siden:

Jeg har en super oppskrift men har ikke tid til å skrive den nå. Skal se om jeg får tid senere i kveld. Eller er de grove rutete (husker ikke hva de heter) nydelige til julepålegg.


#8

pulverheksa sa for siden:

Denne oppskrifta har jeg brukt de gangene jeg har bakt rundstykker. Den krever en kjøkkenmaskin for å elte deigen godt.

12 dl vann
1 pk fersk gjær
3 ss fiberhusk
300 g semper mix
200 g jyttemel
500 g semper med fiber
1 pk toro grov melblanding
1 ts salt
1 dl olje
2 ss sirup


#9

Dragen sa for siden:

Pulverheksa, gidder du å skrive litt om framgangsmåten også, tror du?

På forhånd takk!

Vennlig hilsen Bakenovisen


#10

pulverheksa sa for siden:

Klart det.

Fersk gjær røres ut i lunkent vann, tilsett fiberhusk (jeg puttet oppi litt pofiber med det samme). La stå fem minutter.
Tilsett så sirup, salt og olje, før du arbeider inn melet litt etter litt. Bruk bakemaskin og la deigen gå en stund, den er fin når den slipper bakebollen rundt kanten.
La deigen heve 40 minutter, trill så ut til brød eller rundstykker. Jeg bruker slikkepott til å dele deigen med, tupperware bakeunderlag og jyttemel til utbakingen. Når du har delt opp emnene lar du de få et par sekunder på å danne en skorpe, da er de lettere å trille ut til rundstykker.
Etterheves i 20 minutter før de stekes på 200 grader. Et brød trenger 30 minutter, rundstykkene noe mindre. Jeg er ikke så god på dette med tid, jeg pleier å ta de ut når de er ferdige, eller ser ferdige ut.

Slenger med bilde av kveldens rundstykker på vei i ovnen.


#11

Dragen sa for siden:

De ser jo kjempefine ut! Tusen takk!


#12

pulverheksa sa for siden:

Takk.

Ikke at vesla spiser de da, men hun spiser jo ingenting av det jeg lager :mad:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.