Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man koke pinnekjøttet dagen før servering?

#1

Mei sa for siden:

Eventuelt del-koke det, også koke det ferdig og ha det i ovnen den dagen det skal spises?


#2

Ru sa for siden:

:tullerdunisse:

Selvsagt kan man det. Men det er jo best når det er helt nylaget!


#3

Mikkeline sa for siden:

Må si meg enig med Ru her. Man kan, men jeg ville ikke ha gjort det med mindre jeg "måtte".


#4

Mei sa for siden:

Det var det jeg var redd for. Hrm. Og det skal koke hvor lenge? :har forlagt oppskriften:



#6

Mei sa for siden:

Må det ha tilsyn mens det koker? :legger julekabal:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Nope, men bare pass på at det ikke koker tørt. :)


#8

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, jeg kokte faktisk pinnekjøttet i fjor, i stedetfor å dampe det, så da trengte jeg ikke å passe på at det ikke ble tørt i gryta. Det ble mye bedre som kokt enn dampet, synes jeg. Saftig og godt. Jeg skjerper det jo uansett i ovnen før servering, så det blir aldri vassent.


#9

Ru sa for siden:

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle på vann, og det skal dampe. Man koker da ikke pinnekjøtt? Da blir det jo helt vassent?


#10

annemede sa for siden:

Man koker det, og legger det i ovnen etterpå til grillingsdampings. :nemlig:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Det er det folk tror, men det gjør det aldeles ikke. Mange koker faktisk pinnekjøttet, og det blir helt supert. Jeg gjorde det i fjor og fikk VOLDSOMT med skryt for det av alle gjestene. :)


#12

Mei sa for siden:

Kan det bli dampet/kokt for mye?


#13

Dixie Diner sa for siden:

Tja. Sikkert, men mange koker pinnekjøttet for lite. 2 timer er for lite, 3 er minimum men 4 timer er enda bedre.


#14

Ru sa for siden:

Det skjer ikke at jeg hverken koker pinnekjøttet eller putter det i ovnen. :niks:


#15

Maverick sa for siden:

Man damper, og SÅ putter man i ovnen bittelitte grann etterpå. :aC bidrar i matlagingstråder:

Dette er det eneste jeg noen gang har lagd som ble bra. :knegg:


#16

Fibi sa for siden:

Jeg koker. :jupp: Og det blir kjempegodt. Og mørt.

Og så fryser jeg kraften og koker komle på den senere. :nam:


#17

allium sa for siden:

Jeg leste en gang at det går an å koke pinnekjøtt i dampsafter. Fordelen er at man kan ha på så mye vann man vil uten at kjøttet blir liggende i vann, dermed behøver man ikke å passe på at det ikke koker tørt.

Ellers har vi som regel pinnekjøttrester, og det bare damper jeg opp igjen, synes det blir helt ok.


#18

Mauser sa for siden:

Pinnekjøtt er ennå bedre dagen etterpå, akkurat som fårikål. Så det er bare å gi gass.


#19

Mei sa for siden:

Mener du det altså Mauser? :skeptisk:


#20

Mauser sa for siden:

Jeg synes det. Pinnekjøtt tåler oppvarming utmerket godt, og blir litt fastere og ennå mer smakfullt. Men nå er jo jeg en åtseleter av natur, da.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Da går du virkelig glipp av noe. :glis:


#22

Dinochef sa for siden:

Det er ingen ulempe å DAMPE pinnekjøttet nesten ferdig, det bør gjenstå ca 30 minutter.
Hvis pinnekjøtt blir dampet riktig med kraftig varme blir det ikke tørt men forblir saftig.
Det beste pinnekjøttet er like før det slipper pinnene helt, da er det litt fast i formen og saftig og fint.

Pinnekjøtt varierer i hvor lang tid det tar å dampe det og hvor lang vanningstid som er nødvendig, det er forskjellige saueraser, og forskjellige beiteforhold.

Det er lurt å vanne noe ut og prøvedampe på forhånd, julaften er ikke riktig dag for eksperimentering og utprøving.


#23

rajraj sa for siden:

Jeg mener det også. :ja: Det beste er når det har blitt masse til overs etter en pinnekjøttmiddag, for da kan jeg varme opp noe av det senere på kvelden, som dessert, og resten dagen derpå - som snacks. :nam:


#24

Mei sa for siden:

Det er for sent med prøvedamping nå, Dinochef. Vi har imidlertid bestemt oss for å dampe pinnekjøttet i to timer før vi drar på julelunsj, deretter dampe den resterende timen og grille det i ovnen når vi kommer tilbake. Da går tidsskjemaet i hop :riktig:.


#25

Dinochef sa for siden:

Det høres ut som en grei plan.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.