Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deres beste oppskrift med hvit sjokolade?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har hvit sjokolade og har lyst til å bruke det i en god kake eller dessert, eller lignende. Jeg tenkte på brownies, men det er jeg så lei av, og Whities har jeg laget så mange ganger før. Det samme med hvit sjokolademousse-kake. Vil prøve noe nytt. Tips?


#2

malena sa for siden:

Denne oppskriften la Karamell ut en gang, og den er kjempegod!

Skogsbærform

1 pose frossen skogsbærblanding
sukker
100 gr hvit kokesjokolade
vaniljeis

Ha skogsbærblandingen i en ildfast form. Stø på med sukker. Brekk en hvit kokesjokoladeplate i biter over. Settes i ovnen på ca 200 gr til sjokoladen et lett gylden. Servers med is.


#3

Mei sa for siden:

Jeg har laget disse. De ble i overkant klissete, men det løste jeg med å rulle kulene i smeltet (hvit) sjokolade.



#5

Dixie Diner sa for siden:

Åjaa den hadde jeg glemt, den ser så digg ut!

Takk, de så nydelige ut!

Hehe. Dette er sånnen tykk blokk på 200 gram, og jeg liker ikke engang så godt hvit sjokolade, annet enn i desserter og kaker, så jeg tror ikke jeg går for ditt tips. :p


#6

Irma sa for siden:

I den siste kokeboka av Røttingsnes og Westlie mener jeg det var oppskrift på hvit sjokoladekake med chili. Det synes jeg hørtes spennende ut. Orker ikke legge ut oppskrift akkurat nå, så det hjelper jo ikke deg så mye.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, det er ikke den skogsbærformen jeg tenker på, var det ikke en annen lignende noen la ut oppskrift på her? Noe med skogsbær og hvit sjokoladesaus, som de hadde servert på nyttårsaften en gang?


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke heller så begeistret for hvit sjokolade sånn i seg selv, men skogsbærformen så god ut. Burde kunne lages med bringebær også?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Det høres godt ut. Det haster ikke altså. Jeg tar imot alle oppskrifter jeg kan få, enten det er nå eller om 5 år. :glis:


#10

Irma sa for siden:

Skal se om jeg får prøvd ut oppskriften og lagt ut senere. :jupp:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Flottings. Årh, nå gikk jeg og søkte på "hvit sjokolade" på www.detsoteliv.no og fikk frem så mange tips at jeg faktisk blir litt stressa.


#12

malena sa for siden:

Jepp. Karamell, det også. :knegg:

Frosne skogsbær etter smak
2 dl kremfløyte
200 g kvit sjokolade
Ei halv vaniljestang
100 g mascarponeost

Eg likar godt frosne blåbær og molter frå Skoften. Har du ikkje sjølvplukka frosne bær, så er dei også å få i butikken.

  1. Fordel frosne bær i glass
  2. Varm fløyten i ein kaserolle. Snitt vaniljestanga og skrap ut margen i fløyten. Ha også i sjølve vaniljestanga og varm opp til kokepunktet.
  3. Bryt sjokoladen i bitar, smelt og rør den inn i fløyten.
  4. Når sjokoladen er oppløyst, bland til slutt inn mascarponeost og rør blandinga til den blir homogen. Ta ut vaniljestanga og hell den varme sausen over bæra i glassa.
  5. Server straks.

#13

Dixie Diner sa for siden:

DER var den ja, den ser jo helt utrolig ut. DEN skal jeg lage! Mission accomplished, tusen takk Malena. :D


#14

Fibi sa for siden:

Spar sjokoladen til etter nyttår, og så får du mannen til å skrive ned sin fantastiske oppskrift på hvit sjokolademousse når dere er her på nyttårsaften. Evt. kan jeg få ham til å skrive den ned her. Han har også laget hvit sjokoladekake, hvit sjokoladekrem med sagogryn, og jeg lurer på om ikke han har laget hvit sjokoladefondant også. Den mannen kan trylle med hvit sjokolade. :nemlig:


#15

Left sa for siden:

Følg linken da, så finner du et bedre tips :)


#16

malena sa for siden:

Det er vel den samme som jeg la ut i mitt første innlegg?


#17

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det var den som lå ute i første innlegg, så jeg hadde allerede kommentert den, hehe. Men takk allikevel. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.