Polyanna sa for siden:
Dette ble en "tager-hva-man-haver"-sak som ble riktig god, så jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften. Perfekt for en søndag, hvis man for eksempel vil ut på tur mens middagen står og lager seg selv:
350 g mørbrad eller annet "grytekjøtt"
4-5 champingnonger
1 boks ananas i biter
Littegrann paprika (hadde vært godt med mer, men det var det vi hadde)
2 tomater skåret i terninger (tror det hadde vært godt med flere)
Et par gode klatter smør
1/2 purre
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
4-5 gulrøtter
2 buljongterninger (var ganske skrapa der også gitt, så det ble en grønnsaksterning og en hønseterning)
ca. 1 dl matfløte
ca. 1,5 dl vann
Pepper
(litt sukker, men det hadde nok ikke vært nødvendig, siden jeg etterpå bestemte meg for å ha i ananas)
Surret alle løktypene på svak varme i smeltet smør
Tok dem ut, stekte soppen raskt
Skrudde opp varmen til ganske sterk og freste kjøttet, delt i terninger, full fart. Bare så det ble kjapt brunet på utsiden.
Helte over vann, buljongterninger og fløte til det dekket kjøttet. Tilsatte resten av ingrediensene. Kokte opp, skrudde ned, og lot det stå og surre forsiktig på svak varme til vi var sultne. 3-4 timer? For en gangs skyld hadde jeg kokt det lenge nok til at kjøttet ble ordentlig mørt! Gulrøttene blir også veldig møre. Jeg syns det er deilig, men liker man dem litt fastere i fisken så er det jo bare å tilsette dem litt senere i koketiden.
Serverte med poteter og brokkoli. "Dette var kjempegod mat, mamma!" var dommen fra storebror. :)