Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternativ til Odense Erlet (fløteerstatning)

#1

Isa sa for siden:

Ei venninne leter etter Odense Erlet, men det er utsolgt. Noen som har alternativ til en fløteerstatning som også er glutenfri?


#2

trøtt sa for siden:

Det er fløte og ikke melk. Soya cream kan brukes på samme måte.


#3

Isolde sa for siden:

Finnes mange soya varianter. Og havremelk er vel også glutenfritt?


#4

trøtt sa for siden:

Hvis hun er ute etter en erstatning for odense erlet så regner jeg med at det er kremfløte hun skal ha? Hvis ikke er det jo mange alternativer.


#5

Isolde sa for siden:

Vet go green har en havremelk type som heter Vispa eller noe sånt. Men har sett den på veldig få plasser.

Jeg har ikke funnet en vispbar type denne uken så jeg gikk for havre vaniljesaus som kan vispes tykk til riskremen. Guttungen har aldri smakt riskrem uansett. Får gå fra denne gang.


#6

annemede sa for siden:

Svigermor laget vaniljekrem til en kake med fettredusert kokosmelk som hun pisket. Det ble veldig godt, og uten den litt rare ettersmaken som kan forekomme hos odense. Go green er ikke gluenfri, men oatley har noen glutenfrie alternativer.


#7

Isolde sa for siden:

Det er Oatley vaniljesaus jeg har.


#8

Isa sa for siden:

Det er til riskrem hun skal bruke det ja. :nikker:


#9

trøtt sa for siden:

Får du til å vispe vaniljesausen tykk? Den er jo tykk når den kommer ut av kartongen, men jo mer jeg visper den jo tynnere blir den.


#10

trøtt sa for siden:

Den noterer jeg meg. Odense er ikke den beste, jeg brukte vanvittige mengder vanilje og sukker da jeg lagde riskremen tidligere i dag.


#11

Isolde sa for siden:

Har ikke peiling. Men sto på pakken at den er vispbar. Tenkte det måtte bety at den blir tykkere av det. Blir den tynnere altså?

Har kokosmelk i skapet og. Kanskje den kan vispes?


#12

trøtt sa for siden:

Det var derfor jeg prøvde å vispe den siden det sto det på pakken. Det ble bare ordentlig vaniljesaus av den da. Den er jo ganske tykk når den kommer rett fra pakka.


#13

Isolde sa for siden:

kansje jeg bare kan bruke den rett fra pakken da.. grøten er ganske tørr nå. Så om jeg ikke tilsetter mer melk. bare tykk vaniljesaus blir det nok bra.


#14

trøtt sa for siden:

Prøv. Det var jo ingen dum ide. Den vaniljekremen/sausen smaker faktisk godt.


#15

m^2 sa for siden:

kok til grøt med kokosmelk så blir den god og kremete i utgangspunktet. Da trenger du ikke så mye mer for å gjøre den "etandes". Jeg skal bare blande i en sånn engangspakke med vaniljepudding som du får kjøpt i mange matbutikker (de fra alpro tror jeg det der, som finnes i vanilje- og sjokoladevariant).
Men jeg har Erlet i bakhånd da, tilfelle :)


#16

Isolde sa for siden:

Jeg kan ikke bruke Alpro. Så da er det utelukket.


#17

m^2 sa for siden:

åh... men risgrøt på kokosmelk gir uansett tykk og fin grøt da!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.