Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brente mandler

#1

apan sa for siden:

Mannen har skoldet uhorvelige mangder mandler, og jeg må bli kvitt resten lettvint og greit.
Noen som har en enkel og idiotsikker oppskrift på brente mandler?


#2

Tuppen sa for siden:

Nei, det har jeg dessverre ikke, men jeg fikk veldig lyst på brente mandler nå. :sukk:


#3

Ru sa for siden:

Jeg fant en her om dagen. Hvor var det da. :undrer:



#5

allium sa for siden:

Den så komplisert ut.

Jeg bare koker like deler mandler, vann og sukker til alt vannet er fordampet. Når sukkeret så begynner å smelte, tilsetter jeg et par teskjeer smør og rører til det er passe brunt og blankt. Helles fort ut på smurt bakeplate og deles med gafler.

Det er lurt å ikke lage mer enn 2 dl mandler om gangen, mer er vanskelig å dele før de stivner.


#6

Tertit sa for siden:

Ha 1 dl sukker på tørr panne ved middels varme. Rør hele tiden. Når sukkeret begynner å bli brunt og klumper seg, har du i 400 g mandler. Rør til alt smelter og blir brunt. Ha så i 1ss vann. Rør. Ha i 2 ss melange. Rør. Hell massen på oljet stekeplate. Når massen begynner å stivne brekker du mandlene fra hverandre. Blir aller best om du rister mandlene litt i ovnen først. (-10 min på ca 180 grader.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker nesten lik ElinM sin oppskrift, den i linken, men det stod ingenting om å steke mandlene i stekekovnen først, i den oppskriften jeg så. Laget det nå i kveld, men mandlene ble ikke "stekt" nok synes jeg, så neste gang skal jeg huske å ha dem i ovnen først. Jeg synes de er best når de er lette og knasete, har laget salte, ristede mandler mange ganger. De var heller ikke vanskelige å skille, de var nesten FOR lette å skille og hang ikke sammen, så jeg skjønner ikke noe. Men de smakte søtt og godt.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg brukte oppskriften på [url]www.detsoteliv.no[/url] i går og laget et halvt kg. Det er de beste jeg har smakt. Mye smør, det gjorde susen. 150 gram smør på et halvt kg mandler. Og det kokte i 1,5 timer sånn ca, og de var ikke vanskelige å skille etterpå heller, trengte faktisk ikke å skille dem i det hele tatt. Nydelige.


#9

Mei sa for siden:

Må de skoldes først?


#10

allium sa for siden:

Jeg gjør aldri det.

Skal prøve med mer smør i år, kanskje det er det som gjør det lettere å skille dem?


#11

Maxine sa for siden:

Jeg bruker halvparten så mye gram sukker som mandler, og en liten slump vann, bare slik at sukkeret får løst seg opp. Og omtrent halvparten med smør i fold til gram mandler.

F.eks. 300 g mandler, 150 g sukker og 75 g smør.

Synes det holder i lange baner med knekk på med halvparten så mye sukker som mandler jeg da, synes knekket bare skal dekke mandlene.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skolder dem ikke. Og jeg har laget brente mandler både med og uten smør. Forskjellen er som natt og dag, både når det gjelder det å skille dem og smaken. Man trenger ikke å like smør, egentlig, men smaken blir MYE bedre, mer fløtekaramellaktig og ikke bare sukker liksom.


#13

Svanen sa for siden:

det synes jeg og, men jeg får likevel altfor mye knekk... (jeg fulgte nesten samme oppskrift som deg) Er det fortsatt for mye sukker, eller må jeg da kutte på smøret? Knekket blir til mye "suppe" som jeg ikke vil ha.

Lagde første gangen i fjor, og der ble så å si bare mandlene dekket. Ble mye bedre utseendemessig i fjor, men finner ikke igjen den oppskrifta.

Smaken er like god altså, bare ikke like pent.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.