Hønni sa for siden:
Jeg har lyst til å prøve noe nytt i år. Har du en god stuffing til kalkun?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hønni sa for siden:
Jeg har lyst til å prøve noe nytt i år. Har du en god stuffing til kalkun?
m^2 sa for siden:
ja :humre:
Men jeg må finne igjen oppskriften først. Den er med bacon, rømme, persille, sopp og ... :gruble: Veldig god!
Hønni sa for siden:
:hyper:
Ja, den oppskriften vil jeg gjerne ha! :slurp:
rajraj sa for siden:
Et år lagde min venninne fra Kenya og jeg kalkun sammen. Hun lagde stuffing etter oppskrift fra sin mormor: Revet gulrot, rosiner, hele egg (med skall) og masse krydder (som jeg selvsagt ikke husker). Underveis penslet hun kalkunen med yoghurt naturell. Det ble utrolig saftig og godt! Eggene hadde vel ikke noe å si for smaken, de ble skrelt og delt i båter og dandert på tallerkenen ved servering.
Mauser sa for siden:
Ligger i kalkuntråden. Fantastisk god, men trenger mer rømme enn i oppskriften.Elisabet sa for siden:
Stuffing skal bestå av innmaten til kalkunen, loff bløtt i litt melk, egg, selleri, salt og pepper. Ikke noe annet. :nemlig:
m^2 sa for siden:
Se der du - der lå den - et kunne like gjerne stått "stjålet fra m^2s søster som har stjålet den fra sin svigermor" ;) (det står "stjålet fra TM" i tråden). Innholdet er hvertfall det samme, men jeg bruker myyyye mer seterrømme enn det der da!
100 g bacon i terninger - ferdig eller selvkuttet (jeg bruker altså en hel pakke
250 g sjampinjonger (eller skogssoppblanding)
200 g loffeterninger
1 ts hakket persille (jeg bruker vel heller en spiseskje eller to, men da smaker det ganske mye)
4 ss seterrømme - eller mer
1 ts basilikum (som det hender jeg dropper pga all persillen)
Smak til med salt og pepper.
Hønni sa for siden:
Kalkuntråd. Selvsagt.
Hønni sa for siden:
Namenammenam!
Seterrømme altså. Ikke créme fraîche...
Camomilla sa for siden:
NAmmenamm..
Mauser sa for siden:
Seterrømme, lettrømme eller créme fraîche, alt etter hva du liker. Et helt beger til dobbel oppskrift. Serveres varm.Hønni sa for siden:
Takk Mauser. Har nemlig mye créme fraîche i hus.
m^2 sa for siden:
:nemlig: Kan egentlig ikke tenke meg at jeg noensinne har lagd den med seterrømme for det har jeg aldri i hus. Men godt er det!!!
Lillemeg sa for siden:
Denne er nydelig, selv bruker jeg lettrømme, ingenting å utsette på smaken!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.