Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Uhøflig å ikke sende julekort?

#1

Slettet bruker sa for siden:

Noen her har glemt alt om julekort. Eller ikke helt kommet i siget, og føler ikke for å komme i siget heller. Dessuten er det vel i seneste laget også. :o

Hvor uhøflig er det å ikke sende julekort egentlig? :confused:


#2

Lykken sa for siden:

Vi har ikke laget julekort iår. Vi gadd rett og slett ikke, for det meste sender vi til folk vi ser hele tiden eller til folk som vi sjelden ser. Så de som savner julekort fra oss, er vel litt sånn onkler og tanter, men det får være. Jeg har tenkt tanken på at det er uhøflig, men det er da ingen regel om at man sende kort. Vi får komme sterkere tilbake til neste år, men noen utrolig kreative kort. ;)


#3

Dixie Diner sa for siden:

Da er jeg skikkelig uhøflig hvert eneste år. Hvis man synes det er uhøflig at noen ikke sender julekort, er man mindre begavet, synes jeg.


#4

Niobe sa for siden:

Synes ikke det er uhøflig i det hele tatt. Jeg sender ikke julekort fordi det er høflig, men fordi jeg selv synes det er koselig å motta. :)


#5

Joika sa for siden:

Jeg sender ikke julekort. Mest fordi jeg syntes det er undøvendig.


#6

trøtt sa for siden:

Det er da ingen regel som sier at man må sende julekort. Jeg har ingen tradisjon for å gjøre det så jeg vil tro at folk blir mer sjokkert hvis de får av meg enn hvis ikke de får.


#7

Mor til 4 sa for siden:

Jeg har ikke sendt julekort i år.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Jeg liker virkelig svarene i denne tråden så langt. :lettet:
Jeg bare virkelig gidder ikke å begynne med de kortene nå... Ikke ringerunden for å beklage at jeg ikke har sendt noen hvor hver samtale tar en halv time minimum heller.

Har mer enn nok med å lappe sammen det elektriske anlegget på badet som i øyeblikket holdes i gang av maskeringstape. "Noen" hadde ikke planlagt hva som skulle gjøres og kjøpt klart ting på forhånd - dermed går resten av førjula med til det. Eller rettere sagt - resten av førjulstiltaket.


#9

Malus sa for siden:

Jeg vil ikke si at det er uhøflig akkurat..
Men jeg blir kjempeglad for de julekortene jeg får, og for meg er det en selvfølge å sende julekort til venner og familie. Så får andre gjøre som de vil.


#10

Skvetten sa for siden:

Jeg sender ikke ut julekort. Det er i år 8 stk som får julekort med bilde av Plutte på. De er selvfølgelig lagt i pakkene for å slippe konvolutt også.

Joda, jeg er nemlig så politisk korrekt at jeg ikke fatter hvorfor man skal drive med dette hysteriet til jul. Jorden har så knappe ressurser at jeg anser mine manglende julekort som et bidrag til en bedre verden.


#11

Line* sa for siden:

Jeg slutta å sende julekort da ungene flyttet.
Kan ikke se at det er uhøflig. Jeg hadde muligens gledet noen om jeg sendte, men skal noen få, synes jeg alle bør få.
Derfor gidder jeg rett og slett ikke lenger.


#12

MsM sa for siden:

Jeg har heller ikke sendt julekort i år. Plutselig ver det for sent. jeg syns slett ikke jeg er uhøflig...


#13

Lilith sa for siden:

Dette er første året vi ikke har julekort. Har styrt med så mye annet, at det ble ikke tid og energi til det i år. Tror egentlig ikke noen tar det ille opp.


#14

Ru sa for siden:

Jeg har ikke giddet i år. :sparke:


#15

Najade sa for siden:

Jeg tenker at julekortsending er et overskuddsprosjekt, og da er man definitivt ikke uhøflig om man ikke sender ut kort.

Forøvrig så sender i alle fall jeg kort fordi jeg synes det er litt kos å få noen tilbake, samt fordi jeg vet at noen av familiemedlemmene mine setter utrolig stor pris på å bli husket på (disse får jeg sjelden igjen fra). Men det er hyggelig når jeg ser dem en gang eller to i året at de kommenterer at jeg alltid husker dem.


#16

Magnolia sa for siden:

Jeg synes det er kjekt å få julekort av andre. Men det ville ikke falle meg inn å synes at de som ikke sender meg er uhøflig. Det kan være mange grunner til at det ikke sendes julekort. Og så må jeg innrømme at det er ganske "enkelt" å finne et brukendes bilde av ungene og bestille kort med dem på, jeg ser ikke for meg at jeg gidder det samme når de blir store og flytter ut. :lat:


#17

Agurke sa for siden:

Vi sender heller ikke julekort i år. :niks:


#18

Erica sa for siden:

I år hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke gidder å sende ut julekort - også skulle jeg samtidig se om min kjære fikk ut fingeren og ordnet dem uten at jeg hadde gitt beskjed om det. For å si det sånn - julekort blir ikke sendt herfra i år.


#19

Karamell sa for siden:

Nei, det er ikke uhøflig.


#20

Blånn sa for siden:

I år ble det ikke tid til julekort. Eksamen før jul og de siste hektiske uken på jobb før jul (er lærer og ingenting er værre enn når rutinene forandres...) gjorde at vi ikke sendte julekort i år.


#21

Macky sa for siden:

Synes ikke det er uhøflig, men det er en av tingene jeg prioriterer i førjulen.


#22

Storm sa for siden:

Tips: Julekort pr. mail gjør samme nytten.


#23

Kaija sa for siden:

Jeg sender ikke julekort. Vi har det så travelt og strevsomt med både jobb, flytting og familie nå at jeg har funnet ut at det er best å sile bort en del juleforberedelser og som skaper mer stress. Hadde jeg klart å kose meg med kortskrivingen ville jeg nok ha sendt kort i massevis, men sånn det er nå ville det bare vært tvangsskriving, og da kan det like godt være. Om noen synes det er uhøflig får de heller synes det. Håper de fleste i min nærhet skjønner.


#24

Isolde sa for siden:

Jeg er dødelig fornærmet :nemlig:

Jeg hadde julekortene klar for 1mnd siden ca. Men noe liste over hvem som skulle få har aldri blitt laget. Så de er blitt delt ut litt sånn på måfå hele tiden. Har 8stk igjen som jeg vet hvem som skal ha 3 av de.

Er tydelig vis en veldig dårlig julekort sender.


#25

C3PO sa for siden:

Jeg synes ikke det er uhøflig hvis jeg ikke får julekort fra noen, men skjer det flere år på rad, så dropper jeg dem fra julelista. Det er mye styr med disse julekortene, så jeg ser ingen vits i å sende kort til noen som ikke føler behov for julekontakt med meg.


#26

Chablis sa for siden:

Jeg synes ikke det er uhøflig, selv synes jeg det er koselig både å sende og motta så vi sender ut hvert år.


#27

Left sa for siden:

:nemlig:


#28

Slettet bruker sa for siden:

Snakket nettopp med en av mine nærmeste venner. Som også er en mann - og med en kone som jeg aldri blir klok på. Nevnte i farta at jeg ga beng i julekortene i år, og det viste seg at der i heimen hadde han måttet argumentere for at de ikke skulle slutte med julekort (slutte med S fordi det er å slutte med meningen) før folk hadde latt være å sende dem julekort to år på rad. De hadde visst liste over hvem de fikk fra år for år. :sjokk:

Dermed er det herved avklart at det finnes visst de som tar det ille opp også. Og dessuten at jeg ikke trenger tenke på julekort til neste år, siden dette ved ettertanke var år nummer to de ikke fikk av oss. Jaja - pyttsann. :trekker på skuldrene:


#29

Niobe sa for siden:

Altså, jeg synes ikke det er uhøflig å ikke sende julekort, men at de som evt. skulle mene det er mindre begavet? :rolleyes:


#30

Anne C sa for siden:

Jeg og lurte litt på den der..... :rolleyes:


#31

Anne C sa for siden:

Jeg sender ut kort hver jul fordi jeg synes det er hyggelig. Men sender bare til nærmeste familie og noe venner. Jeg setter stor pris på å få tilbake fra mer eller mindre de samme folka. Spes de med barn.


#32

leliane sa for siden:

Jeg sender mange flere julekort enn jeg får. Går ikke rundt og tenker at folk er uhøflige selv om jeg ikke "får tilbake". Jeg velger det jo selv! Den dagen det blir et pes slutter jeg tvert.


#33

Ullvott sa for siden:

Sånn gjør jeg også.

Synes det er artig å å lage egne kort i Photoshop, og bruker gjerne litt tid på det.


#34

Obelix sa for siden:

Noen har glemt å ordne julekort her også, så ingen får kort fra oss i år.
Synes ikke det er uhøflig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.