Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan oppbevarer man bananer?

#1

Martis sa for siden:

Jeg har tydeligvis ikke teken, for de blir brune etter to dager på benken. Nå skulle jeg være lur og la dem for seg selv, langt unna annen frukt, men de ble brune for det?


#2

Left sa for siden:

I kjøleskapet holder de seg litt lenger. Ellers synes jeg også det er vanskelig å holde dem gule.


#3

Mjau sa for siden:

De bør oppbevares på benken ja. I kjøleskapet blir de vel brune da og?

Spise dem fort ;)


#4

allium sa for siden:

Bananer som holder på å bli brune kan skrelles, puttes i fryseren og brukes i smoothie.


#5

Martis sa for siden:

De blir raskt brune i kjøleskapet også.

Spise dem raskt, ja. :knegg:


#6

Katta sa for siden:

Ikke i kjøleskapet, ikke i sola, ikke for varmt. Mao i den kjelleren eller matboden man gjerne skulle hatt.


#7

Sauen Shaun sa for siden:

Iallfall ikke i kjøleskapet, de skal ikke ligge så kaldt! Jobbet på butikk en gang, og da var bananene en av fruktene som ikke lå på kjøla på natta!

Synes de blir ganske fort brune på benken og akkurat nå, men det kan være at de ligger for nært vinduet og har det litt for kaldt...


#8

safran sa for siden:

De skal ikke i kjøleskapet, nei. Altfor kaldt. De bør ikke ligge nær frukt som modner dem, for eksempel appelsiner eller epler, og ikke for varmt.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg foretrekker kald frukt, det er så mye mer leskende. Men bananene går IKKE i kjøleskapet, da blir de fæle. Jeg kjøper alltid bananer med antydning til grønt, og de holder vel en ukes tid før de er brune. Er det mer igjen da lager jeg banankake eller smoothies, evt. fryser bananene ned i biter til smoothies og lignende.


#10

Chanett sa for siden:

Bananer gjør seg best på banantrær.


#11

Mamma Rosa sa for siden:

Her har bananene egen hylle i fruktkurven i taket.


#12

iBam sa for siden:

Har ihvertfall lært at de ikke skal i kjøleskapet. De ble helt brune og nasty. Nei får bare kjøpe grønne bananer så de holder litt


#13

Pingis sa for siden:

Det er ikke trær, det er urter. :nemlig:

De blir brune åkkesom. Kjøp ofte.


#14

Tangina sa for siden:

De modner og blir brune fortere hvis de ligger sammen med tomater og andre mer modne bananer.


#15

Tangina sa for siden:

De bør heller ikke ligge sammen med epler som utskiller de samme greiene som tomater. har googlet


#16

Aminta sa for siden:

Vi har dem i en skål på bordet/benken. For seg selv. Begynner de å bli brune så skjæres de opp og slenges i fryseren, perfekt til smoothies.


#17

Tjorven sa for siden:

Takk for denne tråden. Jeg har trodd at det bare var jeg som var håpløs siden bananene blir brune så fort. Heldigvis egner brune bananer seg godt i bananbrød.


#18

Elisabet sa for siden:

Når jeg kjøper bananer så handler jeg mengde etter hvordan bananene ser ut når jeg kjøper dem. Er det forskjellig gul-/grønnhetsgrad på dem så plukker jeg litt forskjellig, og da kan jeg kjøpe ganske mye sånn at vi har i mange dager. Ligger i fruktkurv på benken, og prøver og unngå at de ligger sammen med epler.


#19

Honda sa for siden:

Man lar vær å kjøpe bananer for det er det styggeste som finnes
:løsnings orientert:


#20

Isolde sa for siden:

Vi har de bare på benken. Men spiser de fort opp og kjøper ikke mer enn 4-5 om gangen. I det siste har de ofte blitt brun prikkete. Da er de jo bare veldig søte. Gnomen er ihvertfall veldig glad i de når de er sånn.


#21

Jenna sa for siden:

Kjøp bananer som er litt grønne. De holder lenger.


#22

Tigerlily sa for siden:

mm, det er nok sant det. :nikker:


#23

Martis sa for siden:

Vi følger dette rådet nå. :nemlig:


#24

Musemus sa for siden:

Vi har helt til nå kjøpt de vanlige bananene (er det Bama?), men i det siste har vi kjøpt sånne poser med bananer - og de holder mye lengre. :nikker:
F.eks First Price osv., De kan være på benken (fortsatt i posen!) i mange dager, og være like fint, mens de andre blir brune med én gang.


#25

Dronningen sa for siden:

Jeg er vant med å ha dem i kjøleskap, og der kan de ligge en del dager, men ungene vil ha dem varme. I en skål på benken funker greit noen dager i alle fall.


#26

Enhjørning sa for siden:

Når jeg ha dem i kjøleskapet blir de så kalde og gode at jeg ikke trenger å tenke på at de skal holde lenge. :knegg:


#27

Sitron sa for siden:

Ved 13,5 grader.


#28

Sokk sa for siden:

De sa på Newton i går at bananer fraktes ved akkurat 13,5 grader, og da "stoppes" modningen. Så hvis du reduserer innetemperaturen litt? :knegg:

Eller kjøp to bananer om gangen, og spis dem fort! :nemlig:

Edit: Slått av Sitron. :mumle:


#29

Hønemor! sa for siden:

Er det ikke en gresstype?

vi har en liten gris som elsker overmoden frukt så de som blir for brune blir frokost eller middag for han.


#30

Marge sa for siden:

På Newton i går sa de at bananer skal oppbevares ved 14 grader, da stanser modningen. Så det er bare til å vente på våren. :)


#31

Tuneland sa for siden:

Brynhild da, ikke 14 - 13,5 grader.:nemlig:


#32

Sitron sa for siden:

Enkelte har bare sååå lite peil, ass!


#33

Marge sa for siden:

:duh:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.