Ei jeg jobber sammen med har en gutt som fikk påvist diabetes for 1,5 uke siden. De har ligget på sykehuset siden da, så de har altså ikke vært hjemme og fått laget til jul. Jeg tenkte jeg skulle lage noe godt å stikke innom med i løpet av jula som de kan spise alle sammen :jupp: Noe forslag?
Ja, det finnes massevis. Gå inn på www.lavkarbo.no og se i oppskriftsdelen på forumet, på "kaker og bakst" eller noe sånt ligger det en egen tråd med juleoppskrifter. :)
Jeg vil sterkt anbefale bountykaka på lavkarbo.no. Den lages på et øyeblikk og den er helt utrolig nydelig. Fungerer veldig greit med sukrin.
Ellers kan man lage det meste, og det finnes masse sukkerfri sjokolade der ute i verden. (Hun må teste disse forsiktig. De fleste får luft i magen, men noen får eh...mer enn det. Det er imidlertid verdt å boble litt innimellom for en sjokoladebit når man virkelig vil ha den).
Jeg tror nesten det mest nyttige du kan gi henne er et par pakker med sukrin. :)
På Dropsen (om dere har den snopeforretningen ved dere, vi har to :hjerter:) har de en egen avdeling med baare sukkerfritt godteri. Diabetesmerket og greier. Det meste smaker fantastisk, men som smilefjes sier så kan man reagere med magesjau på endel av det, spesielt om det er søtet med maltitol (naturlig søtstoff). Jeg tåler lakitol bedre (feks. Stella-sjokoladene).
Ostekake er forresten veldig godt også uten sukker. Smaker likt vanlig ostekake. Da kan man enten bruke sukkerfri saft med gelatin, eller rett og slett bytte ut den vanlige geléen med sukkerfri gelé (selges i nesten alle vanlige matbutikker). Bunnen kan lages av nøtter, feks, eller sukkerfri kjeks (Cavalier kanelkjeks som smaker som pepperkaker, feks).
Stella sjokoladene er søtet med laktitol ja? Eyh - plutselig forklaring på hvorfor jeg blir noe så syyyykt plaget av dem. De er verre enn noe annet på meg, men jeg elsker dem jo så jeg må prøve om og om igjen likevel. Stella med nøtter..... :p
Er jo helt utrolig at jeg ikke har lest og sett at det er et annet søtstoff da. :senil:
Åh, jeg har inntrykk av at de fleste reagerer bedre på lakitol enn maltitol, men alle følger jo ikke samme malen, hehe. Huff da. Stella smaker jo mye bedre enn Cavalier. Fysj, har du smakt sjokoladene som heter Sukkerfritt? De er heslige. Anton Berg sin er bedre.
Sukkerfritt er ikke etandes. Er det eneste valget tar jeg heller en kopp te.
Ikke Cavalier heller - smaker bare fett.
Stella er fullstendig nydelig, men det er helt ekstremt på magen min. En gang iblant gir jeg beng og spiser det likevel da. :rødme:
Anton Berg er veldig ok.
Det jeg igrunnen stort sett bruker er Freia 86%. Det er med sukker, men jeg spiser bare et par ruter i løpet av en kveld, så mengden sukker er så liten at det ikke gir noen problemer.
Cavalier smaker fett ja, men konfekten er bedre synes jeg, og de skjellene. De er ganske gode, men det smaker mer fett enn vanlig sjokolade da.
Jeg tåler Cloetta sin ganske godt, og synes den er grei på smak.
Cloetta sin er innmari god. Den tåler jeg en halv plate av. :p
Også er det en konfektbutikk i byen her som har masse sukkerfri konfekt hvor man kan velge hvilke biter man vil ha. Men den har jeg glemt å dra innom i år, så da ble det ikke noe derfra denne jula. Den stoooore favoritten er en som heter Almondy med melk. Den er nydelig - men vanskelig å finne.
Etter at jeg gikk ned på ketogen kost så har jeg ikke helt den samme interessen for søtt mer merker jeg. Før var det lidenskap nr 1. :)
Stikker inn og finner noen tips med en gang :jupp: Tror nesten jeg må sende henne en liste med ingrediensene for godkjenning før jeg lager noe :nikker: