Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Feirer dere julaften flere ganger?

#1

Left sa for siden:

Synes stadig jeg hører at "vi skal ha en ekstra feiring med pakkeåpning etc 3.juledag o.l"
Jeg forstår at det blir trist å ikke få åpne pakker/feire julaften sammen med barn som er hos den andre forelderen, men på meg virker det litt rart å skulle feire flere ganger. Det blir jo likt for begge foreldrene det. Annethvert år blir det slik.
Barna til sambo fra tidligere får med seg bare et par gaver fra slekten på mors side, for resten skal de åpne sammen med henne. Da blir vitsen med julaften borte for meg. Synes det er litt trist, for da får de ikke en "fullverdig" julaften fordi de er hos far. De blir gående på "vent" til de kommer hjem til mor igjen.

Er det bare jeg som tenker sånn? :confused:


#2

Filifjonka sa for siden:

Nei, aldri. Julaften er julaften.


#3

Sitron sa for siden:

Nei, har aldri gjort det. Men med delte barn så er det jo av og til gaveåpning av noen få gaver andre dager enn julaften. Men vi leker ikke at det er julaften.


#4

Fibi sa for siden:

Vi tar to runder de årene vi feirer hos svigers. Rett og slett fordi vi er så mange, og det blir så mye pakker og mas, at vi sparer pakkene fra min familie til førstedag. Syv unger under syv år (neste år blir det åtte), som får ca 50-30 gaver hver. :angst:


#5

Miss Norway sa for siden:

Ikke hvis jeg har noe jeg skulle sagt. Jeg kan ikke fordra sånn "jamen vi møtes jo i romjulen, vi kan utveksle gaver da!". Et år ble storesøster litt sånn "Hva? Er det ingen presanger i dag???" rundt nyttårstider. No way.


#6

Anne C sa for siden:

Nei takk.


#7

Maggie74 sa for siden:

Jeg mener også at Julaften er julaften.

Som barn var vi sammen med onkler og tanter. Vi var 10 unger og minst like mange voksne og pakkeåpningen tok gjerne hele kvelden, men vi koste oss, og det var et minne som jeg alltid vil ha med meg.

X'n ville gi sine julegaver til Snuppa i mellomjula, og som jeg sa, så er det helt greit å gi gaver i mellomjulen, men hun får julegavene på julaften. Er de ikke der, så har hun ikke fått julegaver.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg er vokst opp med skilte foreldre, og jeg likte ikke disse minijulene. Ingen av dem ble liksom ikke helt på ordentlig. Så snart jeg var stor nok til å si fra selv, så fikk vi med oss alle gavene dit vi skulle feire jul det året.

Det var sikkert litt stusselig for den av foreldrene som ikke hadde oss den julen, men det var ikke jeg som hadde bedt om skilte foreldre.


#9

Avatar sa for siden:

Julaften er julaften.

Det året jeg ikke har mine to eldste jenter, så kommer de til oss 1. juledag.
Da koser vi oss med god mat, godt, spill, film, etc.
Så drar de tilbake til pappaen og blir der til over nyttår.

Kunne aldri falt meg inn med to "julaftener". :niks:


#10

Sitron sa for siden:

Altså; jeg kan virkelig ikke se problemet med at en forelder åpner noen av gavene med sitt barn. Halve gøyen er jo å SE barnet sitt åpne gavene fra seg, det å MÅTTE sende med ALLE gaver står for meg som ganske egoistisk.


#11

Pusurkine sa for siden:

Har aldri julaften flere ganger, julaften er magisk og skjer bare en gang i året


#12

Kirsebær sa for siden:

Julaften er julaften. I år feirer Poden med pappan og da sendes alle pakker fra min side til dem. Søstra min lurte på om poden skulle få åpne gavene fra vår side på lillejulaften, men for meg blr det helt feil.

Jeg kjenner også flere som deler opp pakkehaugen, og pakker opp fra mor sin side på lillejulaften og fra far sin side på julaften. For meg føles det helt feil, men hvis det er et gjennomtenkt valg for de som gjør dette så er det sikkert ok.


#13

Avatar sa for siden:

Men, når barna har to hjem, så blir det jo til at man må dele.
Annen hver jul, annen hver påske etc. Da får man faktisk bare gledene annen hver gang.
Sånn er det bare. Syns jeg.


#14

trøtt sa for siden:

Vi feirer ikke julaften flere ganger, men ungene åpner gavene fra meg i morgen tidlig og faren sine i morgen kveld.


#15

Anne C sa for siden:

Jeg svarer kun ut fra at jeg ikke er skilt, og er sammen med både barna mine og mannen min på julaften.


#16

Snippa sa for siden:

Julaften er julaften :nemlig:
Jeg er skilt, og har 2 barn med eksen. Når de er hos ham, sendes gavene med dit. Han er ikke like flink til å sende med alt til meg, så de har gjerne både 2 og 3 julaftner....Teit, synes jeg. Det hender at de får gaver fra 1 eller 2 utenom julaften når de er hos faren, men det er mer av praktiske grunner (hvis oldeforeldrene og foreldrene til min nye mann ikke har sendt gavene i posten men har de med til oss julaften, får de dem når de kommer hjem igjen).


#17

*HH* sa for siden:

Jeg er enig i at julaften er julaften men vi har to feiringer annet hvert år(lille julaften og julaften). Dette fordi "farfar og besta" har julaften hos seg lille julaften det året "mine barn og dine barn" skal være hos andre på julaften.

Jeg er så glad for at mine foreldre er sammen, for et styr i julen..

Jeg kan ikke nekte de å ha sin tradisjon med å åpne pakker på lille julaften, de syntes nok jeg er sær nok fra før av(om jeg ikke skulle nekte poden å åpne julegaver en dag fortidlig).


#18

Poku sa for siden:

Pga reiseavstand og at det er begrenset hva man kan ha med seg når man reiser, så åpner tuppa mi pakkene sine herfra når hun er hjemme igjen. Men hun har selvsagt fått med seg noen smågaver som vi fikk trykt ned i bagasjen hennes. kan jo ikke feire juleaften uten noen presanger fra mamman sin og besteforeldre, det er uhørt!

Men det er ikke en juleaften til, det er jo bare åpnning av de pakkene hun ikke hadde plass til å få med seg hjem til pappaen sin.

kan ikke se at det er så forferdelig at noen faktisk må dele opp julegavene, i noen situasjoner har man faktisk ikke så mange andre valg.


#19

Mississippi sa for siden:

Hvorfor er det ingen som spør hva barna vil???
Pekker her eller der spiller vel fint liten rolle, det viktigste er vel at man har en hyggelig stund sammen med den ene eller den andre ...!!

Hos oss er forholdene sånn at vi har lille julaften med særkullsbarna og det funker kjempefint. For mannen min har det vært helt uaktuelt å kjøpe gaver fra han/oss som blir liggende hos mora. Og barna vil jo ha det sånn.


#20

Mississippi sa for siden:

Jeg er så enig!! :riktig:


#21

Sitron sa for siden:

Jeg syns jeg ser at jeg skulle dratt med meg sykkel, ski og what not bare fordi at det er heeeeelt umulig å åpne gaver mer enn en gang. :snill:


#22

C3PO sa for siden:

Julaften er julaften.

MEN i fjor, da vi reiste til Bergen, hadde vi så mye med oss, at vi måtte legge igjen noen pakker hjemme. Det var vi sjelelige glade for da bagasjen vår (inneholdende alle julegavene) ble stjålet da vi kom tilbake.

Da var det en liten trøst i at vi hadde noen få julegaver igjen hjemme.


#23

maggypop sa for siden:

Det er bare julaften som er Julaften, men det forhindrer ikke at vi har en førjulsfeiring de årene storesøstrene ikke er hos oss på julaften. Da kommer svigerfamilien til middag, og så åpner de pakker hvis de vil. I år hadde vi ribbe, og alle jentene valgte å åpne gavene fra oss. Kanskje noen vil synes det er å leke julaften, men jeg mener det er vel så mye stemningen omkring selve Dagen som gjør det til den spesielle dagen det er - tre nøtter og Reisen til julestjernen, Timmi gresshoppe, Sølvguttene og det at freden senker seg over det hele.
Vi hadde det veldig hyggelig alle sammen, og den største opplevelsen var å se jentene bli så glade for presangene de fikk. Dette kommer ikke til å ta luven fra selve Dagen i morgen, det er jeg overbevist om.


#24

Poku sa for siden:

:grineler:


#25

Blåbær sa for siden:

Vi feirer annehver jul i i Bergen.
De julene vi er der borte så drar vi ikke med oss alt av gaver over med fly.
Vi tar med oss de fra oss, og lar resten ligge hjemme. Har en minijulekveld når vi kommer hjem.

I år ble Bergenstur avlyst i siste liten. Så da blir det en minijulekveld i begynnelsen på januar. Pakker hadde ikke nådd frem med posten.

Jeg er enig i at julekveld bør være julekveld, men vi har ikke mulighet til å pakke alt med oss på flyet.


#26

maggypop sa for siden:

Jaja, det er jeg ganske så uenig i. Fordi barna har skilte foreldre, skal de ikke kunne ha pakkeåpning eller julekos med begge hvert år?
Synd for dem, liksom.


#27

Babe sa for siden:

Mine to eldste har "jul" to ganger - en hos faren med pakker fra dem og familien der, og en her med pakker fra oss og familien her. Sånn har vi hatt det i snart 10 år.

Da både jeg og eksmannen fikk flere barn med våre nye partnere synes jeg at det var på tide å forandre på det - de nye barna får jo bare en jul og jeg mener det blir helt feil om de store da skal pakke en haug av pakker mens lillesøstern ikke får noen, og jeg vil ikke at lillesøstern skal pakke pakker andre dager enn julaften... Men eksmannen er ikke enig, så de fikk ikke ta med gaver herfra dit - så da får vi finne en løsning på det.

Tidligere hadde vi nyttårsaften som gavedag når de var hos faren på julaften - mens nå har faren byttet til lillejulaften(i fjor da jentene var her på julaften) så de pakket opp gaver på kvelden der - så han mener at vi skal gjøre det samme her i år. Men det skal vi ikke, de får gavene når de kommer hjem igjen.


#28

Slettet bruker sa for siden:

Jeg synes julen er mest for ungene. Og når ungene mine da føler at julen primært føles riktig hos meg så hadde vi en ekstra julaftenaktig affære her i fjor. Det blir ikke sånn jul hos pappa, for pappa steller ikke og stuller ikke i flere uker med å lage en vellykket feiring for ungene sine. Han hadde ikke kaker engang, ikke særlig med gaver, kun ribbe (for det liker han selv mens ungene foretrekker medisterkaker og pølser) osv osv. Dermed ville de ha jul da de kom hjem og det fikk de og det var veldig vellykket.

Jeg kan ikke fatte at noen skal ha noe med å ha noen meninger med at det ikke er greit jeg. :krigersk:

Ikke kunne det falle meg inn i halvsøvne å sende dyre gaver til eksmannen heller - han stjeler som en ravn og jeg liker å kjøpe skikkelige ting til jul.

Sorry grinete innlegg - jeg oppfatter en del av holdningene i tråden som kritikk av en situasjon som er forsøkt løst sånn at ungene fikk en ok opplevelse. Selv er jeg ikke så allverdens opptatt av å stå på kjøkkenet i time etter time, så for meg var det ikke viktig - sånn for ordens skyld.


#29

Left sa for siden:

Jeg forstår faktisk etter å ha lest tråden, at jeg ikke hadde tenkt så nøye gjennom det. Julen er for barna, så enkelt er det. :blomster:


#30

Maverick sa for siden:

Åh, da slapp jeg å komme inn og være muggen, da. :happysnappy:


#31

Luftslottet sa for siden:

Vi kommer til å ha minijul annenhvert år, men det er fordi det ikke er noe vits i å dra med seg alle de norske gavene til svigers, for så å dra dem med seg hjem igjen på flyet. Kan ikke skjønne at det skal kunne ødelegge julen for noen at vi feirer litt med mine foreldre også, det blir jo uansett mer enn nok gaver på juleaften.


#32

Maggie74 sa for siden:

Som noen skrev så velger ikke barna å være skilt. Det går jo ann å se på det på den måten at ungene får ekstra gøy når de kommer hjem og skal vise foreldren de ikke var sammen med hva de fikk til jul. Jeg må jo si at jeg synes det er egoistisk å bestemme at barnet ikke skal få alle gavene på julaften. Gavene er jo til barna, ikke foreldrene!

Og hva så om foreldrene må ha en crappy jul når ungene ikke er der? Det er jo foreldrene som må ta konsekvensen av skilsmissen. Selv blir jeg smått deprimert i julen, men jeg vet at Snuppa har det supert, og det er det som er viktig for meg!


#33

Maverick sa for siden:

Ungene får cirka trehundre pakker pr. hode av min ekssvigerfamilie. Jeg gjetter på at de som kommer herfra ikke blir fryktelig savnet, og ungene har sagt selv at de vil åpne pakker her hjemme.


#34

Sitron sa for siden:

Ja, ungene sitter selvsagt og hylgriner fordi de åpner to pakker hjemme. De er jo tross alt mindreårige og har ikke stemmerett. :nemlig:


#35

Trulte sa for siden:

I fjor skulle mine foreldre sitte alene på julaften fordi både meg og min bror skulle bort.
Da de insisterte på å holde julaften lørdagen før sammen med oss, synes jeg det bare var koselig. Mine foreldre er 78 år og kan jeg gi dem den gleden er jeg bare glad.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Vi har på en måte to julaftener. En med mannens familie og en med min familie. De vil ikke feire sammen, så da deles vi, og det gjør pakkene også. Jeg ser virkelig ingen problemer med det. Vi kaller det da ikke julaften begge dagene, og så lenge både barn og voksne er fornøyde med å ha det sånn så er det 100 % hyggelig.


#37

Nina sa for siden:

Hadde først tenkt å sende med gavene til pappaen, men poden bestemte selv at gavene fra "min" side skulle åpnes sammen med meg på tredje juledag når han kommer tilbake fra pappaen sin. Han la selv alle pakkene under treet rett før han dro til pappaen sin i dag, så da blir det vel en slags julaften på lørdag også siden hele min familie kommer på middag den dagen.


#38

Mamma Rosa sa for siden:

Det finnes bare en julaften her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.