Ja, jeg er nok ingen kokk...
Men jeg skal lage kalkunbryst og fløtegratinerte poteter, men har kun en ovn.
Jeg tenker det slik at jeg kanskje kan lage de fløtegrat. potetene først. Så kalkunbrystet og så varme potetene igjen. Og da pakke kalkunbrystet inn i folie så det holder varmen litt???
Noen som har linker eller oppskrifter som er til gode fløtegratinerte poteter?
Noen tips ellers for å få det godt?
Uff.... stakkars gjester... blir nok en minnerik aften matmessig.
Jeg lar ofte potetene hvile mens jeg steker f.eks svin/oksefilét i 20 minutter, pluss hvile et kvarter.
Skal kalkunbryst stekes noe lenger enn det?
Mine poteter:
Skrell og del i skiver ca 5 store poteter
Legg dem i en 1.5 liters ildfast form
Krydre godt med hvitløkspulver og hvit pepper.
To putter kremfløte.
I ovnen i midten på 200 grader ca 40-50 minutter, inkludert ca 5-7 minutter til slutt med mozarellaost på.
Rør av og til.
Er ikke det utrolig mye fløte til fem poteter, Line? Eller er ikke putt det jeg tror, altså en kartong? :)
Hvis du ikke skal ha så mange gjester så kan du kanskje få plass til begge deler på en gang?
Har du saus til? Det gjør jo ikke noe om kalkunbrystet får stå og hvile mens potetene er i ovnen. Og hvis du serverer varm saus ved siden av, trenger du jo ikke varme det opp igjen. Bare skjær kjøttet i tynne skiver, dander på fat og ha litt av sausen over.
Tips til potetene: Sett skivene på høykant, ha i masse løk og hvitløk, fløte halveis opp i formen (evt. 50/50 fløte og melk), godt med salt og pepper og sprinkle ost over når det er cirka ti minutter igjen av steketiden.
Poteter i skiver kokes halvveis ferdige i en stor kjele. Hell av kokevannet, ha i løk, hvitløk, salt og pepper, samt fløte. La stå og trekke i 15 minutter, cirka. Rør av og til og pass på at det ikke svir seg i bunnen.
De potetene er svære, altså. Type bakepoteter. Man ser jo potetene an. Ca betyr nettopp det. :knegg:
Det blir ikke så mye med to putter, synes jeg. Akkurat passe.
1/3 l pr putt. Det skal dekke potetene.
Jeg lager som regel fløtegratinerte poteter i en kjele. Koker til de er nesten gjennomkort, har de over i ildfast form, og gratinerer i ovnen 10 min mens kjøttet får hvile før severing.
Skjer poteter i skiver, kok dei møre i mjølk. Ha fløyte og litt av mjølka i ei anna gryte. Ha i pressa kvitlauk, salt og pepar til passe smak (her må du på ein måte smake det til til slik du likar dei fløtegratinerte). Kok opp. Ha så poteter i ei ildfast form, hell den ferdig krydra fløyta over så den dekker potetene, og ha litt raspa ost over. 15-20 min i omnen på sånn gratineringsfunksjon!
Praktisk viss du har hatt ei steik i omnen halve dagen, og vil ha fløtegratinerte til. Då kan steika kvile under folie medan potetene gratinerer seg!
Du gjør som jeg alltid gjør; koker skivede poteter møre i fløte, hvitløk og masse salt og pepper. Da trenger de kun 10 min. i ovn, alstå bare til osten har smeltet. Så lenge kan helt sikkert kalkunbrystene hvile.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.