Jeg viil gjerne skryte litt, og vise dere resultatet av mange ukers innsats. Den eneste dekorasjonen jeg ikke har laget er gullbåndet. Sist jeg lagde julekake hadde jeg ingen venner som spiste slikt, så det har tatt 15 år før jeg har hatt mot til å lage en ny.
Jeg har lagt ved to bilder forresten. Som man gjør, så må man ta mange bilder for å få en noenlunde OK bilde av mat. Bilde nr. 2 ble ikke så bra, men det er noe artig i bakgrunnen. ;)
Wow! Jeg får engelsk fruktkake til jul av min søster, og det gleder jeg meg stort til! Den ser dog ikke slik ut. Din var jo bare fantastisk! En juledekorasjon i seg selv.
Takk så langt. Ja, det er skikkelig engelsk fruktkake med marsipanlokk og royal icing. Oppskriften min krevde Pedro Ximenez sherry, så jeg dro av gårde til Vinmonopolet og fikk hjelp der. Jeg fikk vite i ettertid at det var en særdeles fin variant av denne sherry (jeg trodde det var et merke, jeg), så det burde bli en deilig kake.
Kaken har forøvrig royal icing fordi jeg prøvde å lage sugarpaste for første gang, men klarte ikke å få rullet den ut skikkelig - så jeg bare hadde i flere eggehviter og gikk for den lettvinte løsningen.
Wow, den var fin! Det første mannen lurte på var hvordan man skulle klare å skjære i den. Tror han fikk lyst å smake. :knegg: Fin grimase i bakgrunnen og ja. :fnis:
Jeg begynte på den for 1 måned siden. Jeg må si at jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Royal icing-lokket ble ikke så voldsomt tjukk - forholdsvis tynn faktisk, men den funker veldig godt. Og frukten ble så godt integrert med kaken at jeg tror at selv mannen min, som ikke liker fruktkake, burde klare å spise den.
Skal ta et bilde av et kakestykke til dere senere!
Det er en katt. Ikke min, men en som jeg er fostermor for. Er du interessert i henne, kan du lese om Blanca på www.fod.no. Hun kom til oss med de tre jentungene sine, men de ble omplassert nå i desember.
Tilbake til kaken. Oppskriften og et godt bilde av innholdet ser dere her: www.bbcgoodfood.com/recipes/8162/sherry-and-almond-christmas-cake. Jeg droppet å ha hele mandler opp i kaken, men hakket de i stedet. Det er link til marsipanen på samme side, eller www.bbcgoodfood.com/recipes/8164/easy-vanilla-marzipan. Når det gjelder glasuren og stjernene, ser du fremgangsmåten her: www.bbcgoodfood.com/recipes/8165/decorative-stars. Siden oppskriften krevde ferdiglaget icing, prøvde jeg å lage sugarpaste selv (fra en oppskriftsbok for julekaker). Jeg klarte å rulle den ut, men ikke få overført den til kaken, så jeg hadde heller flere eggehviter i og laget royal icing i stedet (ikke spesielt tjukk - faktisk omtrent sånn som i bildet til oppskriften). Og så hadde jeg mer melis i igjen, og rullet ut til stjerner, slik som beskrevet i oppskriften.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.