Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken julepynt er du aller mest glad i?

#1

Mei sa for siden:

Hvilken av gjenstandene du forbinder med jul betyr mest for deg?

Utbroder gjerne med bilde og bakgrunnshistorie.


#2

Ru sa for siden:

Engelen min. :nemlig:

(Bilde kommer.)

Jeg har en liten engels om henger på juletreet, eller i et vindu alt ettersom. Den fikk jeg julen 1978, min første jul - av mormor og morfar. Den er ikke like fin og hvit lenger, og glorien har for lengst falt av, men den er heldigvis laget av papp og plast og stoff og går ikke i stykker.
Jeg er veldig glad i den, og det blir ikke jul uten.


#3

TBM sa for siden:

En veldig kjær "gammelonkel" som nå har vært død i mange år, laget en gang for lenge siden en nisse til meg. Den sitter på en trestubbe, har tråd snurret rundt ståltrådkroppen, og har et skjell med grøt i hendene. Den er nydelig og helt umistelig. Nå sitter den og lurer under et julestjernetre...


#4

Poku sa for siden:

Jeg har ikke en spesiell gjenstand jeg MÅ ha liksom, meeeeeeeeen:

Det blir ikke jul uten selve juletreet.

Klarer ikke se for meg jul uten pynta juletre i stua. har bestandig hatt juletre jeg, til og med når jeg bodde på hybel i studenttida.
Men hvordan det pyntes spiller ikke så stor rolle så lenge det har juletrelys og stjerne i toppen.

En god idè by the way; juletrelys uten ledning. Trådløse, så man slapp den ledningen rundt hele treet, og lete fram forlenger hver jul, fordi det ikke er støpsel der treet ser best ut på stua. Også skulle det vært sånn fjernstyrt av og på knapp!ønsker meg det jeg


#5

Kaija sa for siden:

Jeg har flere ting som er spesielle for meg. Har ikke kamera nå, så det blir uten bilder.

julekrybba
En liten nisse som jeg fikk av en av elevene mine det første året jeg jobbet som lærer.
En kongle med sløyfe, pålimt hode og glorie, som visstnok er Jesusbarnet.
Noen engler som guttene lagde for flere år siden. Kjeglekropp, ullhår, vinger av utklippede håndomriss. De er kjempefine, men jeg så nå at den ene har mistet hodet i juleesken. Må nok reparere den litt.


#6

Mei sa for siden:

Av det som henger på juletreet er jeg mest glad i to figurkuler fra tidlig 60-tall. Jeg var helt forgapt i figurene på min tante og onkelts tre som liten jente. Da jeg flyttet for meg selv fikk jeg to av dem med meg. En rød nisse som bærer et grønt tre, og et søvhjerte med røde bær i. De er så tynne og skjøre at de må henges opp med andakt.

Av annen pynt kommer en dorullnisse høyt opp på listen. Den fikk jeg av det første barnet jeg jobbet med. Dorullnissen var en av gavene han laget på skolen et år, og han bestemte selv at jeg skulle ha den. Hver gang jeg setter nissen opp tenker jeg på han, og lurer på hvor han er i verden nå.

Nytt av året er tre lysestaker i samme serie. To av dem kommer fra min tante og onkels første jul sammen. Den andre er fra mine besteforeldre.


#7

007 sa for siden:

Juletrepynten min.
Jeg har arvet all juletrepynten etter bestemor, og jeg har mye gammelt. Mellomsøster elsker juletrepynt og de siste årene har hun kjøpt dyr og vakker pynt i julegave til oss. Svigermor har også kjøpt mye pen, dyr pynt til oss. Vi har verdens fineste Donaldtre. :kry:


#8

amylin sa for siden:

Har noen ting som bare må opp, men denne engelen her er jeg veldig glad i.

Også er jeg glad i denne. Den er ikke gammel, men hyggelig familieminne til den. Dessuten minner den meg om sånn ordentlig gammeldags og herlig jul.


#9

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har en gammel nisse, ca 30-40 cm lang, som sitter på peisen. Den arvet jeg etter besteforeldrene mine, og det er derfor jeg er glad i den.


#10

Obelix sa for siden:

Jeg har noen eldgamle nisser. To store og 6-7 små som sitter på en liten stubbe. Disse er arvet etter mine besteforeldre og de er jeg veldig glad i.
Ellers må jo de 40 lysestakene vi har fått av ungene frem sammen med alt det andre de har laget. Det er jeg også selvfølgelig veldig glad i.


#11

Nin sa for siden:

Denne nissen. Mmmm.
Onkel Marcus (min pappa sin onkel) støpte og malte slike nisser da pappa var liten, og pappa gikk rundt på dørene og solgte dem. For sånn ca 55 år siden.
Jeg tror dette er den eneste gjenlevende av de vi har hatt. De er så sprø og går i knas altfor lett. Jeg er livredd for den, og den står plassert høyt oppå et skap så ingen kommer borti den.


#12

Nin sa for siden:

Litt annet her og som har fulgt meg i noen år og som jeg aldri kan skille meg av med. Jeg kan gi bort mye, men dette forblir i mitt hus.

Luciabarn fra Carl Larsson. Disse har fulgt meg i mange, mange år.

Engelen her kjøpte jeg for tre år siden, den er så vakker.

To nisser har jeg av disse, kjøpt første jula jeg hadde i eget hjem for så der 21 år siden. Og de var svinedyre, hele 69 kroner kostet de. Det var mye penger den gangen.


#13

Maz sa for siden:

Flere ting:

Engelen min som jeg overaskende fant etter mange måneders søk den 23. desember 2001 er vel den suverene.

Mors julekuler, Klaser med røde glasskuler som jeg er vokst opp med. Mange er knuste og er nå sat sammen flere. Veldig rart å se dem her men godt.

Den gamle nissen som fikk asyk her for noen år siden. Den er vel nesten hundre år gammel og jeg har vokst opp med den.

Det aller meste av julepynt her har minner og er således spesiellt.


#14

Katinka sa for siden:

Denne engelen som jeg har fått hos søstera mi:


#15

Mandino sa for siden:

Det må være en engel jeg fikk av mormoren minda jeg var liten.


#16

Macky sa for siden:

Jeg har noen mus i filt som henger i åpningen mellom stue og kjøkken - de har min mor laget da hun var yngre og skal symbolisere min morfar, mormor, min mor og onkel. Da min morfar døde lillejulaften for 19 år siden sluttet min mormor å pynte til jul hjemme. Hun ga da disse musene til meg. De har blitt hengt opp hver jul etter at jeg fikk mitt eget hjem for 7 år siden.
Ellers så har jeg mange julekuler med mange minner, men der er et par som "stikker seg ut"; En har jeg fått av en liten gutt jeg hadde da jeg jobbet i bhg i Oslo for 5 år siden, den henger høyt oppe i treet, og jeg tenker på denne gutten hver gang jeg tar fram denne julekulen.
En annen er en lilla med sølv kule som jeg kjøpte da jeg var på besøk hos broren min på New Zealand julen 2003. Denne kulen ble kjøpt på vei hjem fra en av våre utflukter i en liten by i ingenmannsland.

Den siste kulen er min datters aller første julekule som henger på treet for første gang i år. Den er så vakker som en julekule kan bli, og hun hang den opp med en stolt mine igår :nikker:


#17

Camomilla sa for siden:

For mange år siden, ca 30, fikk jeg ei nissejente av en venn av mamma og pappa. Nydlig lita nissejente, med langt hår og skjegg?! Men søt da.
Jeg fikk for et par år siden en svakt gullfarget stor håndmalt julekule, nydelig. Den må frem sammen med telys rundt, da får den så nydelig spill i seg.


#18

Niobe sa for siden:

Willow Tree julekrybben. Jeg fikk den veldig overraskende av en venninne, som førjulsgave. Vi har ingen tradisjon for å gi hverandre julegave i det hele tatt. :o Men det har vært et tøft år og hun visste at jeg var sliten og lei. Og at jeg ønsket meg denne julekrybben. :)


#19

~TM~ sa for siden:

Jeg setter aller mest pris på storebrors hjemmelagede julepynt. Dorullnissen, juletrelenkene, noen julekort han lagde da han gikk på småbarnsavdeling, m.m. Jeg gleder meg veldig til lillebrors julegaver fra barnehagen og håper det også er julepynt.


#20

Nessie sa for siden:

Hjertene mine, som Mjau her inne har laget til meg. :hjerter:
De er så fine! :D

Ser de her, de RØDE. De lilla har Hannah laget.. fine de også! :love:


#21

Left sa for siden:

Jeg har to "klokkestrenger" jeg har fått av min yngste bror, som han en gang har laget - ikke veldig estetisk fine, for det er strie med småbiter i filt som er klistret på med lim, men du verden de er fine for det. Den andre broren min har laget en duk med potettrykk, med røde hjerter på :hjerter:
Dette er ting som må være med hver jul.
I fjor laget eldstemann grytekluter, og de må også være med. Synes det som er hjemmelaget er mye koseligere enn kjøpte ting. Noen har sittet og laget det til meg. Herlig!


#22

Michelle sa for siden:

Det er egentlig flere ting men her er noe.
Jeg er egentlig ikke så¨glad i nisser men disse to julenisse-barna fikk jeg i gave kjøpt på julamarkedet her i byen. De er søte synes jeg.
Denne kulen malte storesøster til meg da hun gikk i 3 klasse.
Jeg er svært glad i engler og denne fikk jeg av Jessica og Zefir og den henger fast i lysekrona.
Den siste engelen her har jeg hatt i mange år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.