Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ønsker meg lego til neste år

#1

Benzo sa for siden:

Var inne på lego.com og kom over dette praktbygget. Taj Mahal, fikk selv mor til å ville bygge med lego. :D


#2

Sitron sa for siden:

Det gjør naboen også. Hun har tatt over ungenes legoprosjekter og bygger brannstasjon og whatnot for harde livet. :knegg:


#3

Stompa sa for siden:

Jeg er dødsmisunnelig på ungene som fikk lego til jul og har allerede begynt å skrive ønskeliste til bursdagen min i februar. :nemlig:


#4

Tinka sa for siden:

Wow, for et bygg, her har vi bygd stor lego politistasjon, legohus med garasje, lego speedracer bil, så nå er vi rimelig fornøyde med lego bygging for denne gangen og junior er storfornøyd med all legoen han fikk til jul.


#5

Isolde sa for siden:

Jeg fikk lego til jul i år :mumle:

Star wars lego som mannen sitter fornøyd å bygger nå.

Men den der var stilig!


#6

Benzo sa for siden:

Sleipe mannen. :lol:


#7

Skvetten sa for siden:

Gjett om jeg vil ha lego til bursdagen min nå! :hyper:

Selv om Skvetten bygger legoroboter hele året da. :plystre:


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Den dagen me kan ha smålego i hus, så står det der på mi ønskeliste.



#10

Benzo sa for siden:

Det er 5922 klosser, tror jeg får sende unga på kostskole. :knegg:


#11

Left sa for siden:

:vilha:


#12

Sitron sa for siden:

Eh, hallo! Har du hørt om å sette munnkurv på ungene, eller?


#13

Skvetten sa for siden:

Jeg kan gjerne komme å hjelpe til med byggingen. :glis:


#14

Kaija sa for siden:

Oi, det var flott, og skulle jeg ha egen lego ville nok dette stå høyt på ønskelista. Her har vi bygd både Star Wars og Durmstrangskipet fra Harry Potter i lego etter julaften. Men nå begynner guttene å bli så flinke at mor er blitt redusert til klossesorterer. I dag er det mere Star Wars + en kjempestor Indiana Jones legopakke som skal sprettes.


#15

trøtt sa for siden:

Ingen fikk lego her i år. :sur:


#16

Inagh sa for siden:

Note to self: ikke vis mannen min det her!

Jeg kjøpte julegave til min mann tidligere i desember. Jeg kjenner ham som sto i butikkkassa, pappaen til Storebror sin bestevenn.
"Jasså, skal Storebror få elektrisk legotogbane i år, da?`"
"Nei, det er til pappaen hans."

Kassemannen holdt på å le seg spent i hjel. :knegg:


#17

Veronal sa for siden:

Kul!

Broren min skal få denne til 35 årsdagen. :hyper:

(1626 biter)


#18

Tinka sa for siden:

Den var stilig Veronal.


#19

tinkadott sa for siden:

kult!

Her kom det en starwars legopakke av ett eller annet slag fra besteforeldrene. Stor sak til over 1000 kr.


#20

Stompa sa for siden:

Jeg får ikke hjelpe til med å sortere klosser engang. :(

Forøvrig har jeg endelig løst det evinnelige problemet med gaver til broren min; han har nå sagt flere ganger at han ønsker seg Star Wars-lego, særlig etter å ha sett Herremannen sitt. Så da skal han sannelig få det til bursdagen i april. :riktig:


#21

Hyacinth sa for siden:

Når dere bygger svære legogreier, får ungene "lov" å rase det etterpå da? Jeg synes det er så dumt når jeg bruker timesvis på å bygge opp og fireåringen demonterer alt på tre minutter. :sukk:


#22

Kaija sa for siden:

Lov og lov. Greiene detter jo sammen bare en puster på det. Sånn var ikke legoen da jeg var ung...

Jeg ble ganske grinete for to-tre år siden, da jeg hadde brukt to kvelder på å bygge en kjempediger Tyrannosaurus rex, og så datt den i gulvet og gikk i knas med en gang HE fikk den i hendene. Like grinete ble jeg da vi (jeg) hadde bygd et svært fly, og det ble ødelagt i løpet av det første kvarteret etter ferdigstillelsen. Jeg satte det sammen igjen, og så gikk det i gulvet. å har ungene fått beskjed om at de får leke forsiktig, og at legosakene får stå pent på hylla når de ikke er i bruk. -Og at jeg IKKE hjelper til med å bygge opp hvis ting går i filler.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg har spurt de fleste jeg kjenner (som har barn i legoalder) om dette. Det er temmelig todelt. Mange mener at lego jo nettopp SKAL bygges med. Monteres, demonteres, blandes, være kreativ, ja you name it. Andre mener at legoen nå tikl dags er så spesialisert at man må holde delene adskilt. Der sliter vi. Fireåringen sitter i dette øyeblikk og blander storesøsters Belville-deler i en eneste mølje. :sukk:

Og jeg b ygger og bygger på politibiler, sykebiler og hva som helst. Men de plukkes fra hverandre hele tiden. Og delene blandes. Og jeg tenker at lego jo ER til å plukkes på og med, ellers kunne han jo hatt en vanlig sykebil. Men litt lei blir jeg likevel.


#24

Joika sa for siden:

Vi har flyplassen og den var så skjør at poden ikke klarte leke med den. :himle:
Flyet var som å leke med et pepperkakehus (uten bruk av limpistol).


#25

Kaija sa for siden:

Ja, det var det flyet som ble gitt opp etter to oppbygninger.
Jeg synes det er greit med egen kreativ bygging og blanding av klosser når man kjenner at man ikke gidder mer av å følge bruksanvisninger og skitt.


#26

Benzo sa for siden:

Den er knalltøff!

Jeg ser problemet med å bevare store legomodeller, hvor gjør man av det? Har det som pynt i stua? Jeg synes det er morsomt med svære puslespill osv, men ikke fanken om jeg rammer dem inn og henger det på veggen. :hehehe:


#27

Mamma Rosa sa for siden:

Lego er gøy. I fjor fikk ungene masse, og jeg var vel den som var mest ivrig.
I år ble det ikke noe. :skuffet:


#28

Inagh sa for siden:

Gubben min har limt de fineste modellene han har lagd, nettopp med tanke på at guttungen raserer det i løpet av fem minutter om han kommer til. :knegg:


#29

Tangina sa for siden:

Min fireåring klarer ikke å bygge alle smålegobygg selv, så mor får hjelpe. :glis: Har alt bestemt meg for at flere lego city-pakker må kjøpes inn.


#30

Veronal sa for siden:

Hele poenget med lego er byggar oppur, rivar nedur, så jeg skjønner ikke problemstillingen. Lego er enten 1) kreativitet eller 2) bruksanvisningskompetansebygging.


#31

Mamma Rosa sa for siden:

:nemlig: Nemlig. :knegg:


#32

Snippa sa for siden:

Tror jeg må mangle et lekegen :gruble:
Ikke likte jeg lego da jeg var liten, og som voksen kan jeg ikke tenke meg noe kjedeligere enn lego, modellbygging, puslespill og you name it :kjedelig voksen tm:


#33

Benzo sa for siden:

Enig, men med nesten 6000 klosser, hadde jeg ikke klart å rive i samme øyeblikk som siste kloss ble festet. Tror jeg ville beundret verket litt. :nemlig:


#34

Hønni sa for siden:

Gutta har fått masse lego i år, og vi bygger borg, katapulter, helikopter og fly. :glis:


#35

Hyacinth sa for siden:

Ja, nemlig. Jeg sitter her og vurderer om jeg i det hele tatt gidder å bygge opp legobrannstasjonen fireåringen fikk. Jeg synes det er gøy, men kommer til å bruke timesvis. Og guttungen kommer til å plukke fra hverandre straks. Og "miste" delene.


#36

Veronal sa for siden:

Men bygger du opp lego for en 4-åring? :gruble: Jeg hjelper selvfølgelig min snart 4-åring, men hjelpen består i å veilede ham og henvise ham til bruksanvisningen. "Nå har du kommet dit. Hvilken del er det du trenger nå, da?" Jeg bygger ikke opp for at han skal leke med dem etterpå - størsteparten av leken ligger i at han skal bygge dem.


#37

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kommenterte min venninne nettopp også. Men ja, vi bygger mye for ham. Brannstasjonen i lego som han fikk til jul kan jeg aldri, aldri tenke meg at han klarer selv. Knapt nok noe. Jeg tror verken han forstår bruksanvisningene, finner delene (eller gidder å lete) eller at han skjønner hvor det skal være for å få det helt riktig i forhold til instruksjonen. Jeg sliter nesten selv der jeg. Jeg satt og bannet over en stor, gul gravemaskin med beltehjul en gang.

Nei, firåringen min har ikke mye å fare med når det gjelder akkurat det. Til gjengjeld er han en racer på mye annet. ;) Han både leser og skriver og regner med store tall. Men bygging skjønner han seg ikke på!


#38

Benmurphy sa for siden:

:riktig: Ulempen er naturligvis at du også kommer til å ende opp med en 6-åring som ikke skal ha hjelp til noen av settene sine, samme hvor kule de er.

Ben "må nok begynne å kjøpe sin egen LEGO igjen" Murphy


#39

Stompa sa for siden:

:nemlig:


#40

Hyacinth sa for siden:

Så småungene deres greier altså å sette sammen allslags Lego selv, samme hvor avansert den er? :undrer: :impånert: Kanskje vi er en teknisk spesielt svak familie... :knegg: Som jeg sa, fireåringen vår kan lese, men ikke søren om jeg tror han kan "lese" de instruksjonsheftene korrekt. :hehehe:


#41

Tåtti sa for siden:

Den bobla hadde vært midt i blinken for broren min også, gitt.

Selv kunne jeg tenkt meg denne: :vilha:


#42

Hyacinth sa for siden:

Hva i ALLE dager er det der? :skremt:


#43

Isolde sa for siden:

Er ikke nok å tro. Man bør vite ;)

Kanskje lurt å begynne med små sett og så avansere.

Tåtti: Den sikler mannen noe helt skinnsykt på.


#44

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal sjekke i morgen! :D Så langt har faren hans bygget et helikopter til ham, de går nok i tretti deler (minst) igjen i morgen. Men denne brannstasjonen jeg nevnte er temmelig diger.


#45

Stompa sa for siden:

Kanskje dere kan skaffe noen enkle sett å øve på? Brannstasjonen og dess like er kanskje litt mye å holde styr på når man er novise.


#46

Hyacinth sa for siden:

Jo, vi har mange enkle sett, men det er det stort sett vi voksne som har satt sammen. Innser nå at vi har gjort en brøler der og skal gjøre det sammen med ham heretter...

Brannstasjonen var en gave, jeg tviler på at vi hadde kjøpt den til ham. Ikke minst fordi alle delene kommer til å "forsvinne" på et tidspunkt...


#47

Stompa sa for siden:

Jeg skjønner at jeg har spesielle unger, for vi har til dags dato ikke mistet en eneste legobrikke - og det til tross for en ung herremann med AD/HD. :banker i bordet:


#48

Hjertensfryd sa for siden:

Guttungen her fekk ein liten ambulanse til 4 års dagen. Den klarte han fint å setta sammen sjølv, med litt instrukser frå mammaen. Når han først forsto dette med å telle og følgje plantegninga så var det ikkje noko vanskelig.

Men inntil vidare er det nok vanlig lego som er her i huset, ikkje små lego.


#49

Hyacinth sa for siden:

Jeg spurte mannen bak her, og han sier at guttungen fint forstår instruksjonsheftene, men at det blir for mye og for smått for ham.


#50

Skvetten sa for siden:

Star Wars. :hyper:


#51

Hyacinth sa for siden:

Åh, jeg trodde kanskje det var NASA-basen eller noe sånt. :knegg:

Nå har mannen (og ikke gutten) bygget opp et par brannbiler. Mye gjenstår. Guttunegn er mest interessert i å sette sammen tilfeldige klosser og ødelegge for faren. :roll:


#52

Skvetten sa for siden:

Store gutter blir som små igjen. :knegg:
Sikkert et herlig syn.


#53

Slettet bruker sa for siden:

Milennium Falcon. :riktig:


#54

Stompa sa for siden:

Hva er forskjellen på vanlig lego og små lego? :gruble:


#55

Hyacinth sa for siden:

Kanskje hun mener duplo? :undrer:

Ellers er det jo forskjell på teknolego for 10-åringer og enklere sett for mindre barn, men selve klossene er jo like.


#56

Hjertensfryd sa for siden:

Kanskje det er duplo eg meiner ja :knegg:

Går litt i surr.


#57

Aminta sa for siden:

Åh! Jeg og! :hyper:


#58

Stompa sa for siden:

Aha. For meg er smålego den "vanlige" legoen, og duplo er ... duplo. Dvs at jeg sier hhv. "lego" og "duplo".


#59

Dixie Diner sa for siden:

Det var flott! Jeg elsker lego, men det må være helt vanlig, ordinær lego og ikke disse teite pakkene med Star Wars og greier. Jeg fant nettopp pakker med baaare dører, vinduer og takpanner. :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.