Jeg har alltid handlet kalkun på en av de store matbutikkene (Ultra eller Meny) under motoet at det er bedre kvalitet på det som koster litt mer. Men nå ser jeg at Rema har Solvingekalkun til ca. halve prisen. Så, hva gjør jeg? Kjøper min sedvanlige kalkun, fordi Solvinge egentlig er no' dritt, eller tar sjansen på at en kalkun er en kalkun, uansett hvor den kommer fra?
Vi kjøpte kalkun på rema. Det er ikke kalkunen som er problemet det er evt. tilberedingen. Hubbien masserte kalkunen med smør, salt og pepper under skinnet, og den ble utroooooooooooooooooooooooolig god og saftig!! Kunne slett ikke merke at det var en 'billig' kalkun. Ingen vits å betale 50 kr kiloen når du får en like god en for 20 kr kg!!
Men hva er kalkun av god kvalitet? :blond: Prior-kalkunen er jo overalt synes jeg? Vi kjøpte i alle fall Prior sin på tilbud til 24,90 for kiloen. Lurer på om det var på OBS. :hmm:Jeg ville også tro at det er tilberedningen som er cluet på å få en god kalkun.
Man tiner kalkunen. Så kjører man fingeren inn mellom kjøttet og skinnet og skiller det fra hverandre. Man bruker hånden så mye som mulig, og deretter brukte Hubbien en plastspatel for å nå resten. Deretter gugget han på masse flytende smør blandet med salt og pepper inn under skinnet.
Må bare få sagt det en ting... vi kjøpte altså på rema og det ble 120 kr for julemiddagen. Kan man få det billigere!?!? Er så billig at jeg vurderer å bare spise kalkun! :knegg:
Kjøpte også til den prisen på obs. Tror Meny har hatt noen gourmetkalkuner til en ganske svimlende kilopris, men kan ikke tenke meg at den er verdt prisforskjellen.
Den nyeste og den matbutikken jeg liker best her vi bor er Rema 1000.
Kalkunen ble også kjøpt her, for kr.19,90 pr.kilo
Kjøpt hos Rema 1000 før, og den har alltid vært helt fin.
Jeg kjøpte Prior Gourmet kalkun på Meny, den kostet nesten 500 kr, tror det var 79kr per kg. Jeg synes forskjellen på Gourmet kylling og vanlig kylling er ENORM stor smaksmessig og innbiller meg at det er stor sannsynlighet det samme gjelder for kalkun, derfor bryr jeg meg ikke om noen hundrelapper fra eller til den ene gangen i året jeg steker kalkun :)
Vi har kjøpt rema-kalkun i år. Tenkte ikke over at det var Solvinge, egentlig. Den var bare billig. :knegg: Men nå er det kokkemannen som skal stå for kalkuna, så jeg regner med den blir bra likevel.
Når det gjelder fjærkre synes jeg det er et poeng å kjøpe økologisk. Vet ikke så mye om kalkunproduksjon, men jeg ville sjekket litt hvordan kalkunene hadde hatt det før jeg valgte merke.
Jeg har lett overalt etter økologisk kalkun men har ikke funnet det noen sted. Men gourmet kalkunene må da vel ha fått bedre levevilkår en de man kjøper som er masseprodusert?
Det er Solvinge vi har kjøpt , og som vi har kjøpt de siste årene.
Jeg stuffer aldri med farse, men med svsiker og loff som er lagt i bløt i melk.
Kjøttet blir veldig saftig og fint av denne stuffingen har jeg erfart.
Må ikke det, men jeg vil tro det er noe forskjellen på levestandarden. Eneste er at økologiske dyr må være så og så mye ute, og ikke kan få det samme fôret som de som ikke er økologiske.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.