Blåbær sa for siden:
Noen som har en bra oppskrift liggende?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Blåbær sa for siden:
Noen som har en bra oppskrift liggende?
Karamell sa for siden:
Jeg har Jamie sin grunnoppskrift og den er nam nam. (Men orker ikke reise meg for å finne den nå :sparke: ).
Karamell sa for siden:
Og så hadde jeg den liggende på et annet forum ;)
Etter jamie Oliver.
6 porsjoner
Ca 1 l kraft (hønsekraft, fiskekraft eller grønnsakskraft alt ettersom hva du har til tilbehør).
1 ss olivenolje
3 charlottløk eller 2 løk, finhakket
1/2 stilkselleri, finhakket
Maldon-salt og pepper
2 hvitløksbåter, finhakket
400 g risottoris (Arborio) I nøden kan grøtris brukes.
1 dl tørr vermut eller tørr hvitvin (eplejuice går også)
75 g smør
100 g parmesan[/b]
) varm kraften. Den skal koke. Varm olivenoljen i en annen kjele. Ha i stangselleri og løk og surr de. Ikke la det bli brunt. Etter ca 3 min har du oppi hvitløken. Surr i 2 min til. Ha i risen og skru opp varmen! Ikke gå fra kjelen nå! Rør hele tiden, det skal ikke bli brunt!! Når risen er blank og har sugt opp smak fra grønnsakene har du over vermuten/vinen. Rør hele tiden.
3)Ta kjelen av varmen og tilsett smør og nyrevet permesan Rør forsiktig.
For to pesoner pleier vi å halvere oppskriften.
Risottoen kan serves som egen rett eller med forskjellig tilbehør.
Vår favoritt er med stekt kyllingfilet i biter og salat laget av
tomater
fersk mozzarellaost, i terninger
ruccolasalat
Extravirgin olivenolje
balsamico eddik
salt
pepper
litt sukker.
m^2 sa for siden:
Se tråden til LilleT om en halv flaske hvitvin...
Karamell sa for siden:
Ja, det var fra den tråden jeg kom kom på risotto og la inn denne oppskriften ;)
daffy sa for siden:
Risotto blir bra også på slump. Jeg pleier å beregne 1oo gram riosottoris til hver person. Til to personer altså 200 gram ris og ca en liter kraft.
Jeg pleier å gjøre slik:
Frese hakket sjalottløk og litt hvitløk i en god kladd meierismør. Når løken har blitt litt blank har jeg i risen og lar også den blanke litt på svak varme, må for all del ikke svi. Ha i en god klunk tørr hvitvin eller Vermut og la det surre med et minutt før du begynner å spe med buljongen. Ha i en desiliter om gangen og la koke inn på svak/ medium varme før du har på neste klunk med buljong. Du kjenner når risen har passe tyggemotstand.
Til slutt rører jeg inn så mye meierismør i terninger som du har samvittighet til å spise, og helt til slutt en håndfull revet parmesan.
Jeg syns risotto er kjempegodt med et lass stekt assortert sopp på, spesielt østersopp er godt på syns jeg. Lykke til, risotto er utrolig hypet i forhold til vanskelighetsgrad, prøv deg frem du, så blir det sikkert kjempebra!
Karamell sa for siden:
Risotto er virkelig favoritt helgemiddagen min!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.