Joika sa for siden:
Jeg skal lage noe scampigreier nyttårsaften og lurer på om noen har godetips til hva jeg kan lage?
Vi blir ikke så mange. Maks fem. :D
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Joika sa for siden:
Jeg skal lage noe scampigreier nyttårsaften og lurer på om noen har godetips til hva jeg kan lage?
Vi blir ikke så mange. Maks fem. :D
Hyacinth sa for siden:
Det aller enkleste er å marinere dem i sweet chilisauce og steke dem litt i ovnen. :) Gjerne på spyd.
Joika sa for siden:
Ah. Saus har jeg til og med!
Hvor mange grader? Tilbehør?
Er en smule grønn når det kommer til å tilberede....
Picasso sa for siden:
Vi pleier hakke masse hvitløk og chili surre over olivenolje og la scampiene ligge å godgjøre seg i dette noen timer/ natten over. Perfekt snack, tapas rett, serveres med nudler og wok grønnsaker og evt. sweet chili saus.
Surrer de i oljen, hvitløken og chilien til de har blitt rosa på begge sider (max 2 minutter vil jeg tro)
Hyacinth sa for siden:
Tja.. La dem ligge en stund i sausen, så blir det ekstra godt. Deretter trer du dem på spyd og legger dem i ovnen (eller stekepannen) på tja, vet ikke? 200 grader? En liten stund? De må i allefall skifte farge. Jeg har ikke den helt store ideen om hvor lenge, som du ser, men det er ikke så veldig lenge. :knegg:
Det er veldig godt!
Hyacinth sa for siden:
Ang tilbehør: Vi har bare hatt det på tapasbord med masse annet. Skal det være forrett eller til en hovedrett?
Sitron sa for siden:
Til hovedrett, er scampi digg med biff og grønnsaker og sånt nam.
Joika sa for siden:
Hovedrett.
Dvs jeg vurderer lage tapas (kun varm mat da såfall).
Trenger såfall forslag til flere tapas.... :sparke:
Sitron sa for siden:
Baconstekte dadler er det beste. Alioli og friterte blekksprutringer. Saltkokte poteter, spekemat. :nam:
Hyacinth sa for siden:
Ok: Kjøp dadler. Del dem i to. Fyll med en god blåmuggost og surr bacon eller spekeskinke rundt. Legg i ovnen en lliten stund, 10 minutter kanskje, gjerne sammen med scampiene. Kjempegodt!
Så kan du lage kjøttboller. Det er mange gode som ligger på nettet. Prøv gjerne Mims med Farris. De kan lages i forveien også. Lag en digg tomatsaus til.
Båtpoteter med litt spenstig krydder?
-Hummus?
-Salat av ruccola, kikerter, svarte bønner, rødløk, ristede solsikkekjerner og paprika?
-Kamskjell. Enklere enn du tror. Kjøpt Findus. Tin og stek noen min på hver side med salt og pepper. Dødsgodt.
-Asparges, kokt 3 min, surret med spekeskinke og i form med fløte og parmesan. Ta ut når ost smelter litt.
-Lefser med godt fyll. Kremost? Røkelaks? Skjær litt sånt kult på skrå i små stykker
-Gode sauser og diper på glass
-Hvis du bor i nærheten av Oliviers & co-butikk: Kjøp paprika-pesto med ricotta på glass!!!! Dyrt, men SYKT GODT!
-Kommer ikke på mer
-Jo, pinnekjøttrester i tortilla med kålrabistapperester og rømme og litt chutney, og gjerne litt ruccola. La gjestene lage selv. Ha på tapasbordet
-focaccia. Uunnværlig. Oppskrifter på nett. Husk nok salt.
Malus sa for siden:
Vi stekte scampi i olivenolje med presset hvitløk og hakket chilli i oljen. Som tilbehør hadde vi ris og wokede grønnsaker. Det ble kjempegodt!
Joika sa for siden:
Saltkokte poteter.. :sikle:
Har ikke spist det siden jeg besøkte Cilius i spania.... hvordan lager man det??
Sitron sa for siden:
Dritmye salt. :nemlig:
Joika sa for siden:
I vannet? :undrer: Hvor mye dritmye ca?
Sitron sa for siden:
Aner ikke. Jeg bare spiser.
Benzo sa for siden:
Har ikke saltkokt, men saltbakt. Kjøp en stor pose havsalt, fyll opp en ildfast form og stapp potetene nedi. :nemlig:
Hyacinth sa for siden:
:fnis: Det lurte jeg også på..
Jeg tror ikke man koker dem, men jeg har ikke laget sånne. Jeg tror man stapper en haug med havsalt i en form og små poteter oppi, og har dem i ovnen.
Joika sa for siden:
Jøss.. funker det? Hm.. med skall ja?
Hyacinth sa for siden:
Ja, det siste der var svar til Joika.
Sitron sa for siden:
Joda, man kan koke de. Så får de sånt skrumpeskall.
Joika sa for siden:
Ok. Da har jeg to retter.
*Scampi
*Saltbakte poter.
Må ha to til.
Benzo sa for siden:
Jepp. Kjempegod, særlig med alioli ved siden av. :nam:
Hyacinth sa for siden:
Dadlene. Med ost. Se over. Dritenkelt.
Joika sa for siden:
Dadler fenger ikke.. :sorry:
Er ikke noe glad i det..
Sitron sa for siden:
Jeg liker heller ikke dadler, Joika. Men seriøst; baconstekte dadler er knallgodt. Helt merkelig, men det er vanvittig yummy!
Benzo sa for siden:
Hjemmelagde vårruller. :nam:
Joika sa for siden:
Meneh... er vårrull tapas? :undrer:
Benzo sa for siden:
Ja, når du lager av de minste arkene. Store og tjukke vårruller er ikke godt. Tapas er såkalt fingermat, ikke noe problem å spise vårruller med hendene, serru.
Joika sa for siden:
Men tapas er jo spansk?
Vårruller er vel kinesisk eller noe??
Benzo sa for siden:
Ordet tapas er spansk, fingermat er norsk, så selv om du skal servere tapas, så trenger ikke all maten nødvendigvis være spanske retter. Dersom du på død og liv bare skal servere spansk mat, så dropper du selvsagt vårruller. Scampi er vel heller ikke spesielt spansk?
Joika sa for siden:
Ikke?
Benzo sa for siden:
Norge importerer scampi fra India, Bangladesh og Thailand. :knegg:
Joika sa for siden:
Men de spiser scampi i spania kanskje? :flau:
Ja det sier vi. De er ikke så glad i dadler og kinamat da, spanjolene.
Hyacinth sa for siden:
Ikke jeg heller. Men jeg skal love deg at når de er spekket med ost og surret med bacon er dødsgode.
Joika sa for siden:
Blåmuggost er ekkelt også.... :o
Fant forresten en oppskrift som ligner noe jeg spiste på san Leandros.
Men der var de fylt med bacon. Det skal jeg teste! :nam:
Ingredienser:
1 kg poteter
1 boks med tunfisk i vann
1 løk
1/2 paprika
Karry
Hvitløk
Sort pepper
2-3 egg
Olje
Fremgangsmåte:
Skrell, kok og mos en porsjon med poteter. Ha i litt salt. Form til boller og lag en fordypning i dem med en finger. Lag en blanding av tunfisk, løk og krydder og putt litt inn i potetbollen. Lukk hullet med mer potetmasse. Ha bollene i sammenvispet egg og stek dem gyldne i olje i en panne.
Sitron sa for siden:
Tunfisk ... :ick:
Anne sa for siden:
1 kg rå ukokte scampi med skall
Olivenolje
2 hvitløksbåter, skåret i tynne skiver
3 stilker sitrongress, bare den myke kjernen, finhakket
2 friske chilier, røde, grønne eller begge deler
3 ss ingefær, finsnittet
2 never frisk koriander, støtt eller finhakket
1 ss sesamolje
Grovsalt og nymalt pepper etter smak
5 vårløk, hakket
Saften av 2 lime
4 dl kokosmelk
Lag marinade av alt unntatt kokosmelken. La scampiene ligge i den minst en time.
Ha alt i en wok eller stor kjele, ha på et par gode klunker olivenolje.
Fres dem til de blir røde på sterk varme, hell over kokosmelken og la det hele koke fem minutter før servering. Rør og vend på dem innimellom.
Ha til stenovnsbakt brød :)
Joika sa for siden:
Skal ikke ha i tunfisk da. SKal ha i bacon og krydder. :nam:
Hyacinth sa for siden:
Tunfisk er jo dødsgodt!
Hva heter de bollene du la ut oppskriften på?
Katta sa for siden:
Dadler med bacon er det beste! Enten man liker dadler eller ikke... evt kan man putte en liten bit chorisopølse inni dadlene før man surrer bacon rundt dem. Det er virkelig snadder.
tapaskjøttboller med salsa er også knallgodt... Her for eksempel: www.nrk.no/mat/2719798.html
Joika sa for siden:
Bestemt meg for å fritere scampi. :ja:
Skal også ha kjøttboller, kyllingvinger (med tabasco) og noe potetgreier. Venninne tar med grønnsaksrett og dessert.
scilla sa for siden:
Husk å ikke fritèr for lenge, da. Scampi blir skikkelig tyggis hvis de varmebehandles for lenge.:nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.