Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koketid på rattepoteter?

#1

Acsa sa for siden:

Mannen har kjøpt rattepoteter i stedet for mandelpoteter. Jeg har bare ovnsstekt rattepoteter før, ikke kokt dem, og koketid står ikke på pakken og jeg finner ikke på nett. Ettersom det er Den Store Kalkunmiddagen er det ikke bare å prøve seg fram, jeg skulle gjerne visst når jeg måtte sette dem på... og da kan sikkert noen her inne hjelpe? :blafre:

Bør de forresten dampes for ikke å gå i stykker, og ikke kokes?


#2

Tertit sa for siden:

Rattepoteter? Har aldri hørt om det en gang jeg :blond:



#4

Babe sa for siden:

Jeg hadde dampet dem for å være sikker. :nemlig:


#5

Left sa for siden:

Vi spiste nesten potetmos av mandelpotet på julaften, så jeg hadde definitivt dampet dem ja.


#6

Angelique sa for siden:

Moren min dynekoker mandelpoteter.
Først koker hun oppvannet og putter potetene oppi.
Lar det stå litt på svak varme (ca 10 min) uten at det koker, men rett under kokepunktet.
Så helle rhun av vannet og pakker kjelen inn i dyner.

Dette har hun lært av min oldemor som var ei skikkelig "gårdskjerring".
Potetene blir ihvertfall kjempefine og faste uten snev av mos.


#7

Babe sa for siden:

Jeg gjør det samme, men putter ikke kjelen i dyne - putter kjelen tilbake på plata, som jeg skrur av men som fortsatt er varm(funker så klart ikke om man har induksjon), og lar de stå der og "tørrkoke" til plata er kald.


#8

Acsa sa for siden:

Takk! 15-20 min damping viste seg å være fasiten. Og jeg synes rattepoteter er bedre på smak og konsistens enn mandelpoteter, litt mindre melne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.