Mannen har kjøpt rattepoteter i stedet for mandelpoteter. Jeg har bare ovnsstekt rattepoteter før, ikke kokt dem, og koketid står ikke på pakken og jeg finner ikke på nett. Ettersom det er Den Store Kalkunmiddagen er det ikke bare å prøve seg fram, jeg skulle gjerne visst når jeg måtte sette dem på... og da kan sikkert noen her inne hjelpe? :blafre:
Bør de forresten dampes for ikke å gå i stykker, og ikke kokes?
Moren min dynekoker mandelpoteter.
Først koker hun oppvannet og putter potetene oppi.
Lar det stå litt på svak varme (ca 10 min) uten at det koker, men rett under kokepunktet.
Så helle rhun av vannet og pakker kjelen inn i dyner.
Dette har hun lært av min oldemor som var ei skikkelig "gårdskjerring".
Potetene blir ihvertfall kjempefine og faste uten snev av mos.
Jeg gjør det samme, men putter ikke kjelen i dyne - putter kjelen tilbake på plata, som jeg skrur av men som fortsatt er varm(funker så klart ikke om man har induksjon), og lar de stå der og "tørrkoke" til plata er kald.