Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift - "Glass-varmer"

#1

Miss Norway sa for siden:

Jeg har sett i ukeblader og sånt siste tiden noen sånne strikkede "koppholdere" i grov strikk og mykt ullgarn. En slags "utenpåforing" til å holde varme glass/kaffelatteglass med; en ullvott uten tommel om du vil, som man putter glasset oppi når man skal holde det varme (hank-løse) glasset.

Det er sikkert superlett å strikke, men strikkekløne som jeg er kunne jeg godt tenke meg en oppskrift. Noen som vet/har sett/har? Jeg finner ingenting på nettet (så langt), men er ikke vel bevandret på strikke-sites akkurat, og i garnbutikken hadde de ingenting.

Bill.mrk. "Råd byttes mot prikk"


#2

Angelique sa for siden:

Hvis det er slike typisk standard latte glass ville jeg tro at oppskrift for pulsvanter skulle være en grei pekepinn?
Jeg strikker det for tiden, skal telle og legge inn imorgen jeg.


#3

Miss Norway sa for siden:

Ja, det må være en bunn i disse glassholderne da. Ellers mister man glasset gjennom dem. Men det går kanskje an å bare snurpe sammen nederst?


#4

allium sa for siden:

Det ville jeg ikke gjort, det blir neppe pent. Og ustødig når man setter det fra seg. Hvis holderen er stram nok, sklir vel ikke glasset igjennom selv om den mangler bunn? Strikk i ullgarn, så kan du tove til passe størrelse.


#5

Angelique sa for siden:

Ja. Jeg strikker med fem pinner. tenkte at p åslutten kan du dele i sidene og så snurpe sammen de to delene feks.
Så blir det ikke så klumpete liksom.
Garnet jeg strikker av er Inca superfin alpakka.
Strikkefasthet 26m=10cm
Pinnene er 2,5 eller 2. Finner ikke strikkepinnemåleren akurat nå.
Jeg har lagt opp på 12 m på hver av de fire pinnene.

Kjempelurt forresten.



#7

Stikka sa for siden:

Strikke en vrangbord, som på en genserarm, og så felle hardt slik at det blir en slags bunn? Det burde vel fungere greit? Vrangborden vil jo gjøre at den er lett å ta på koppen og samtidig sitter godt, selv på kopper av forskjellig størrelse.


#8

Interference sa for siden:

Det kan være du finner noe her. Jeg orket ikke å gå gjennom alle oppskriftene, men alternativt så ligger det oppskrift på lange pulsvarmere som sikkert kan brukes.



#10

Interference sa for siden:

Oi allium, der var det mange spennende blogger! :D




#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke sånn veldig peiling, men de jeg har sett, har ingen bunn. Er det ikke vanskelig å la glasset stå stødig da? Jeg vil tro det er relativt lett å lage en uten bunn. Skal de toves, forresten?


#14

Isolde sa for siden:

Hva med en heklet bunn?

Jeg kan ikke hekle men er det ikke ganske vanlig å hekle rundinger?


#15

Miss Norway sa for siden:

Tuuusen takk for alle tips! Jeg har funnet oppskrift, takket være en av linkene over som igjen gav meg de riktige ordene å google på.

Selvsagt har dere rett, man kan ikke ha noe i bunnen for da står de ikke stødig. Man må heller klemme på glasset. Så jeg fant disse, akkurat noe slikt jeg hadde tenkt meg. Bare at jeg skal ha dem i naturfarget alpakka-garn; pinner og garn er med på hytten - og nå har jeg oppskrift også. (Burde sikkert ha klart det uten også, det er jo fiselette greier, men det var noe med bilder og antall masker og sånt.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.