Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster - hvilke pinner til pinnekjøtt?

#1

Dixie Diner sa for siden:

SELVSAGT hadde de ikke pinner i butikkene i går, og jeg hadde glemt at det er søndag i dag så mannen skal ut og finne pinner i skogen nå. :knegg:

Men funker det med hvilket som helst treslag? Det må jo ikke sette besk smak. Hjelp! Ikke har jeg rist heller. Lurer på om jeg bare skal koke pinnekjøttet, har jo gjort det før med svært godt resultat, men akkurat nå ville jeg liksom dampe det ...


#2

Blåbær sa for siden:

Bjørk.
Fjern barken. :nemlig:


#3

safran sa for siden:

Bjørk.


#4

Blåbær sa for siden:

Jeg dekket bunnen med pepperkakeformer av metall ett år.
Funket det også. :knegg:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Fanken, da må han ut på skikkelig jakt. Håper det er bjørnetrær i nærheten. Takk for svar.


#6

Dixie Diner sa for siden:

GENIALT!! Kanskje jeg skulle gjøre det? Jeg skulle jo egentlig ha satt kjøttet på koking kl 13. :knegg: angst


#7

Martis sa for siden:

Opps, håper han er forsiktig for Bjørnen kan være farlig. :knegg:


#8

Blåbær sa for siden:

Pinnekjøttet ble veldig godt det.
Storebror syns det hele var veldig artig.

Få pinnekjøttet til damping du. Viktigste er at det får dampet lenge nok.


#9

Katinka sa for siden:

Vi hadde glemt å kjøpe pinner. Brukte rist. Ble like godt! Lykke til. :)


#10

Dixie Diner sa for siden:

Hadde jeg hatt rist hadde jeg jo ikke vært despo, da hadde jeg brukt den. :knegg:
Mann og barn var ute og skar av bjørKegreiner, men da de kom inn med det og skar vekk barken ble jeg plutselig veldig skeptisk. Det lukter jo ganske intenst, de må vel forbehandles på en eller annen måte? Så det ble pepperkakeformer i bunnen allikevel.


#11

Left sa for siden:

Bjørnetrær :knegg:

Håper du fant ut av det.


#12

Pingis sa for siden:

Bjørkepinner rett fra skogen funker fint, man trenger ikke gjøre noe med dem. Man trenger ikke ta av barken heller, faktisk.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Men vil det ikke sette besk smak på kraften/kjøttet? Det lukter jo ganske intenst.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Det ble helt perfekt! Krystallklart spiste seg dårlig, og snart skal vi kose oss med rester. :glis:


#15

Blåbær sa for siden:

Peppekakeformer kan brukes til så mangt. :knegg:


#16

Cascaye sa for siden:

Blasfemi! :skuffet:


#17

Interference sa for siden:

Jo det setter smak.
Himmel, du har da en nabo som har damperist, det er lov å spørre vet du.


#18

Benzo sa for siden:

Gafler kan også legges på kryss og tvers. :nemlig:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Åh, fiskedasker meg selv i oppgitthet! dåne


#20

Interference sa for siden:

:hehehe:
Jaja sånn kan det gå.


#21

polarjenta sa for siden:

Mamma pleier forøvrig og koke/dampe pinnekjøttet oppå potetene, det blir veldig bra!


#22

Dixie Diner sa for siden:

Men tåler potetene å koke i 4 timer? Jeg bruker mandelpoteter og de kokes jo i stykker etter knapt 20 minutter. Skal kjøttet bare såvidt trekke da, kanskje? Jeg har det på middels varme og det er helt perfekt etter 3,5 timer sånn ca.


#23

polarjenta sa for siden:

De gjør så ja. Litt usikker på om det er noe spesielle poteter, men de blir perfekte.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Det er nok garantert ikke mandelpoteter i hvertfall, sikkert noen ordentlig kokefaste. Takk for tipset, det høres jo veldig godt ut da. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.