Dixie Diner sa
for 16år siden:
SELVSAGT hadde de ikke pinner i butikkene i går, og jeg hadde glemt at det er søndag i dag så mannen skal ut og finne pinner i skogen nå. :knegg:
Men funker det med hvilket som helst treslag? Det må jo ikke sette besk smak. Hjelp! Ikke har jeg rist heller. Lurer på om jeg bare skal koke pinnekjøttet, har jo gjort det før med svært godt resultat, men akkurat nå ville jeg liksom dampe det ...
Blåbær sa
for 16år siden:
Bjørk.
Fjern barken. :nemlig:
safran sa
for 16år siden:
Bjørk.
Blåbær sa
for 16år siden:
Jeg dekket bunnen med pepperkakeformer av metall ett år.
Funket det også. :knegg:
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Fanken, da må han ut på skikkelig jakt. Håper det er bjørnetrær i nærheten. Takk for svar.
Dixie Diner sa
for 16år siden:
AnnKi sa:
Jeg dekket bunnen med pepperkakeformer av metall ett år.
Funket det også. :knegg:
GENIALT!! Kanskje jeg skulle gjøre det? Jeg skulle jo egentlig ha satt kjøttet på koking kl 13. :knegg: angst
Martis sa
for 16år siden:
Iset sa:
Fanken, da må han ut på skikkelig jakt. Håper det er bjørnetrær i nærheten. Takk for svar.
Opps, håper han er forsiktig for Bjørnen kan være farlig. :knegg:
Blåbær sa
for 16år siden:
Pinnekjøttet ble veldig godt det.
Storebror syns det hele var veldig artig.
Få pinnekjøttet til damping du. Viktigste er at det får dampet lenge nok.
Katinka sa
for 16år siden:
Vi hadde glemt å kjøpe pinner. Brukte rist. Ble like godt! Lykke til. :)
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Hadde jeg hatt rist hadde jeg jo ikke vært despo, da hadde jeg brukt den. :knegg:
Mann og barn var ute og skar av bjørKegreiner, men da de kom inn med det og skar vekk barken ble jeg plutselig veldig skeptisk. Det lukter jo ganske intenst, de må vel forbehandles på en eller annen måte? Så det ble pepperkakeformer i bunnen allikevel.
Left sa
for 16år siden:
Iset sa:
Fanken, da må han ut på skikkelig jakt. Håper det er bjørnetrær i nærheten. Takk for svar.
Bjørnetrær :knegg:
Håper du fant ut av det.
Pingis sa
for 16år siden:
Bjørkepinner rett fra skogen funker fint, man trenger ikke gjøre noe med dem. Man trenger ikke ta av barken heller, faktisk.
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Men vil det ikke sette besk smak på kraften/kjøttet? Det lukter jo ganske intenst.
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Det ble helt perfekt ! Krystallklart spiste seg dårlig, og snart skal vi kose oss med rester. :glis:
Blåbær sa
for 16år siden:
Peppekakeformer kan brukes til så mangt. :knegg:
Cascaye sa
for 16år siden:
AnnKi sa:
Jeg dekket bunnen med pepperkakeformer av metall ett år.
Funket det også. :knegg:
Blasfemi! :skuffet:
Interference sa
for 16år siden:
Iset sa:
Men vil det ikke sette besk smak på kraften/kjøttet? Det lukter jo ganske intenst.
Jo det setter smak.
Himmel, du har da en nabo som har damperist, det er lov å spørre vet du.
Benzo sa
for 16år siden:
Gafler kan også legges på kryss og tvers. :nemlig:
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Interference sa:
Jo det setter smak.
Himmel, du har da en nabo som har damperist, det er lov å spørre vet du.
Åh, fiskedasker meg selv i oppgitthet! dåne
Interference sa
for 16år siden:
Iset sa:
Åh, fiskedasker meg selv i oppgitthet! *dåne*
:hehehe:
Jaja sånn kan det gå.
polarjenta sa
for 16år siden:
Mamma pleier forøvrig og koke/dampe pinnekjøttet oppå potetene, det blir veldig bra!
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Men tåler potetene å koke i 4 timer? Jeg bruker mandelpoteter og de kokes jo i stykker etter knapt 20 minutter. Skal kjøttet bare såvidt trekke da, kanskje? Jeg har det på middels varme og det er helt perfekt etter 3,5 timer sånn ca.
polarjenta sa
for 16år siden:
Iset sa:
Men tåler potetene å koke i 4 timer? Jeg bruker mandelpoteter og de kokes jo i stykker etter knapt 20 minutter. Skal kjøttet bare såvidt trekke da, kanskje? Jeg har det på middels varme og det er helt perfekt etter 3,5 timer sånn ca.
De gjør så ja. Litt usikker på om det er noe spesielle poteter, men de blir perfekte.
Dixie Diner sa
for 16år siden:
Det er nok garantert ikke mandelpoteter i hvertfall, sikkert noen ordentlig kokefaste. Takk for tipset, det høres jo veldig godt ut da. :)