Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tining av kalkun

#1

Fibi sa for siden:

Hvor?
Hvor lenge?

:blånn:

Innbiller meg at det er x-antall timer pr. kilo, eller noe i den duren, og at den skal stå kaldt. Planen her er å la den stå på boden. Litt over kjøleskapstemp der, men kaldt likevel. Kalkuna er på rundt seks kilo. Hvor lenge må den ha? Er livredd for at den fortsatt skal være frossen på onsdag morgen. Er det teit å ta den opp i morgen kveld?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg har null kalkunerfaring, men nei, det tror jeg er mer lurt enn teit.

Forøvrig har www.egg.no en kalkuntelefon, fikk jeg mail om. :humre:


#3

Fibi sa for siden:

Kalkuntelefon? :latter:


#4

Hyacinth sa for siden:

Jepp, bare sjekk linken! ;)


#5

Elisabet sa for siden:

En kalkun tar lang tid og tine. Jeg ville aldri latt den stå varmere enn kjøleskapstemperatur. Og om jeg skulle stekt kalkun på onsdag ettermiddag så ville jeg tatt den opp av fryseboksen og satt den i kjøleskapet senest mandag morgen. :)


#6

Camomilla sa for siden:

Jeg tok den ut av fryseren for en time siden. Den er på drøyt 6 kilo.
Har satt den til tining i kjøleskapet.


#7

Veronal sa for siden:

Husk å ta ut innmaten så fort kalkunen har tint nok til at du får røsket den ut - ellers kan du slite med å få tint den innen høvelig tid.


#8

Camomilla sa for siden:

Lurt tips.


#9

Guttemammis sa for siden:

Jeg har en på 3,8kg og skal ta den ut i morgen kveld tenkte jeg,
eller kanskje jeg bør vente til tirs. morgen?
[font=Comic Sans MS][/font]
Fibi er ikke mannen din kokk da, han har vel peiling!


#10

Angelique sa for siden:

Vår kalkun er på ca 6 kg. Den tok jeg ut midt på dagen idag og den står nå i kjøleskapet til tining.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.