Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsfeiring

#1

pulverheksa sa for siden:

Vi har invitert ett vennepar på besøk, vi blir fire store og to små. Men hva serverer jeg? Vi har ingen bundne tradisjoner så i utgangspunktet er jeg temmelig åpen. I fryseren nå befinner det seg en sau (type vill, opprinnelig det vi kan kalle et lam) jeg skulle spist opp, to framfoter og to bakfoter samt to ribbesider. Hadde jo vert greit å bli kvitt noe av det.


#2

Blåbær sa for siden:

Og jeg som skulle foreslå kalkun. : oppfinnsom:

Hele sauer og labber har jeg lite erfaring med gitt.


#3

Katinka sa for siden:

Fant denne. www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=2111

Villsau med hvitløk- og lammesaus og potetform

Forvarm ovnen til 200 grader. Ha lammeben i en gryte, del én løk i to, ha den i kjelen, dekk med vann og la det koke i ca. to-tre timer. Fjern bena (bruk evt. sil) og kok til du har ca. 3 dl igjen.
Ha i 3 dl fløte og kok sausen til den blir tykk. Smak til med salt og pepper. Rens den andre løken og skjær den i skiver. Stek den gylden i olje med 1 ts sukker.
Hell på vann til det dekker og la det koke i ca. 10 minutter. Legg i en ildfast form. Skrell poteter og rødbeter, skjær dem i skiver og legg i den ildfaste formen. Krydre med salt og pepper og hell over 1 dl fløte.
Bryt løs to fedd av hvitløken, rens og skjær i skiver. Stikk små lommer i låret med en kniv og dytt inn hvitløkskivene og rosmarin. Del resten av hvitløken i to og gni med kjøttsiden på lammelåret. Bruk steketermometer. Kjøtt skal være mellom 60-70 grader for å bli rosa, over 70 blir det grått.
Legg det på den ildfaste formen og sett den i ovnen. Når termometeret viser 60-70 grader, skru av ovnen, åpne ovnsdøra og la den hvile i ca. 20 minutter. Skjær og server med rotgrateng og lammesaus.


#4

Angelique sa for siden:

alle barna med følge er hjemme på nyttårsaften.
I år skal vi ha kalkun.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.