Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deres meny nyttårsaften?

#1

Trixie sa for siden:

Sliter litt med hva vi skal ha den dagen.

Så hva skal dere ha?


#2

Veronal sa for siden:

Vi skal visst ha tapas på nyttår. Det passer så bra til champagne. :glis:


#3

Blåbær sa for siden:

Å, tapas hadde vert noe! :sikle:

Vi skal ha kakklekun.
Tradisjon hos svigers.
Jeg liker den tradisjonen. :nemlig:

Kalkun, stuffing av kjøtt/farse/sopp, fløtesaus, poteter, waldorfsalat (uten majones), salt chips, rosenkål og gulrot.


#4

Lyppa sa for siden:

Vi gjør det enkelt med kalkun, jasminris, gulrot, rosenkål og hjemmelaget saus. Til dessert blir det fruktsalat. Dette er mat alle i vår familie liker:).


#5

Fara sa for siden:

Kjøpte den minste kalkunen jeg fant og den var over fem kilo. Så tror det rekker både til nyttårsaften, første nyttårsdag og helt sikkert en dag til:knegg:
Så vi spiser kalkun og det har vi gjort i mange år.


#6

Cazandra sa for siden:

Her blir det kalkun og litt pinnekjøtt ved siden av.
Vi skal ha kålrabistppe, waldorsalat, poteter, saus, grønnsaker, tyttebær og annet godt.
Dessert er riskrem, sjokoladepudding, karamellpudding og gele.


#7

Miss Norway sa for siden:

Mr. Norway skal koke hummere til hele gjengen. Det passer også godt til champagne! :glis:

Som forrett har vi kjeks med foie gras som vi spiser stående under kongens tale.


#8

Svanen sa for siden:

Like kjedelig som de fleste... kalkun.
Men det er jo godt, så da gjør det jo ikke noe at "alle" har.
Blir 20 stk nyttårsaften (heldigvis ikke her...hihi), så det var snakk om to kalkuner...
Ellers når vi er hjemme er tilbehøret ris, Waldorfsalat og enten vanlig salat eller noen grønnsaker.


#9

tinkadott sa for siden:

spekemat. Vi skal feire sammen med to familier på campingen og da skal alt være litt lettvindt. Vi har fått lånt campingen sin grillghytte, så barna får grille pølser, og så har vi spekemat attåt. :)


#10

Mandarin sa for siden:

Pinnekjøtt. :kjedelig:


#11

vimjer sa for siden:

Det blir kalkun i år også. Det samme som vi har hatt i minst 15 år.
Serverer med stuffing, ris, fløtegratinerte poteter, saus, woldorfsalat, kokte grønnsaker og olje/sitron/rødløk.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Vi skal muligens ha lasagne etter ønske fra herrene i huset.
Uten platene for min del isåfall.

Og vi skal ikke ha champagne, men vi skal sikkert ha champagnebrus ihvertfall.


#13

Katinka sa for siden:

Vi er invitert bort nyttårsaften, og der står kalkun på menyen. Sjøl har vi aldri laget det, ei heller hatt noen fast rett. Men reinsdyrsteik er alltid populært. Og ikke minst godt.



#15

Camomilla sa for siden:

Vi blir mange og skal ha kalkun med tilbehør.


#16

Guttemammis sa for siden:

Kalkun her også!:D
...med grønnsaker, fløtegratinerte poteter og god hjemmelaget saus,
babanasplit til dessert:nam:


#17

Magic sa for siden:

Vi skal ha kalkun, waldorfsalat, fløtegratinerte poteter, grønnsaker og saus. Dessert er jeg ikke sikker på enda, det blir muligens multekrem :)


#18

polarjenta sa for siden:

Vi skal ha røkt svinekam. Har ingen fast tradisjon.


#19

Maverick sa for siden:

Ryktet sier kalkun. Jeg er til og med vill&gal og har tilbudt meg å lage mat hvis opphavet passer barn.


#20

Interference sa for siden:

Jeg tror det blir sennepsmarinert skinkestek med masse gode grønnsaker. :nam:


#21

Fibi sa for siden:

Kalkun. Tilbehøret blir poteter, coleslaw, "varm soppsalat" (sopp, bacon og paprika som stekes sammen til baconet er sprøtt), tyttebær, rødbeter, mais, smørdampet gulrot/rosenkål, og saus ala Fibi.


#22

mkj sa for siden:

trodde det var bare vi som skulle ha det jeg. Vi er utenlands og er alene med barna, så vi blir bare 'hjemme' Da var det dette 5-åringen ville ha.



#24

Tjorven sa for siden:

Vi lagde helt utrolig god kalkun i fjor, og skal forhåpentligvis gjenta suksessen i år.


#25

Susse sa for siden:

Kalkun som alltid. Vi feirer nyttår med et vennepar, det har vi gjort de siste 11 årene. I år skal vi være hos dem for første gang, dermed snur vi litt på tradisjonen. Før har vi alltid stått for middagen, mens gjestene har stått for desserten, så i år blir det omvendt.
Hvilken dessert det blir har vi ikke tenkt på ennå, det skal vi finne ut i morgen. Må være noe som passer både små og store.


#26

Mamma Rosa sa for siden:

Vi spiser alltid kalkun på nyttårsaften. Sausen jeg lager av kraften er den beste! :sikle:


#27

Optimist sa for siden:

Marinert kalkunbryst, fløtesaus, kokte mandelpoteter, waldorfsalat og så må Optimistmannen ha rødkål!



#29

Filifjonka sa for siden:

Vi skal ha kalkun med masse tilbehør, som vi stort sett pleier på nyttårsaften. I fjor tilberedte jeg den etter en Jamie Oliver-oppskrift som var fantastisk god, med smør/sitronskall/appelsinskall stappet under skinnet.


#30

Left sa for siden:

Stuffet kalkun, mandelpoteter, waldorfsalat, fløtesaus osv. :nam:



#32

Tertit sa for siden:

Vi spiser kalkun julaften. Nyttårsaften skal vi ha Gyros :nam:


#33

Mjau sa for siden:

Her blir det rådyr. Stek sikkert, får se hva som ligger i fryseren.
Tilbehør blir som seg hør og bør. Poteter, grønnsaker og soppstuing.

Er det godt med waldorfsalat til rådyr tro? Det er jo så utrolig godt med waldorfsalat!!

Ellers blir det kanskje dessert og, men hva det vet jeg ikke enda. Noe lett i alle fall..


#34

Ina sa for siden:

Vi kan ha pinnekjøtt + ett eller annet til de av barna som ikke spiser det. Desserten har jeg ikke bestemt med for ennå, riskrem kanskje?


#35

GinaK sa for siden:

Har aldri laget kalkun, men det er sikkert praktisk med mange til bords?!

Jeg tror jeg har bestemt at det blir roastbiff med fløtegratinerte poteter i år. Må ha noe som kan stå og lages ferdig i ovnen for vi blir 12 stk og jeg skal jobbe til 12....


#36

Tuneland sa for siden:

I år blir det kalkun. Vi har noen ganger hatt and, og synes det er bedre enn kalkun. Vi fikk ikke tak i det i år, så da blir det kalkun.

Hjemme hadde vi fondue nyttårsaften. Åh, nå fikk jeg lyst på det!


#37

Katinka sa for siden:

Fondue er det jammen lenge siden jeg har spist. Kjempegodt, og sånn mat man sitte lenge og spise. Synd at det blir så mye os av den.


#38

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal spise kalkun med tilbehør hos Fibi, som vanlig. :D


#39

Blondie sa for siden:

Vi har enten kalkun eller lammelår. I år blir det bare oss, så jeg ønsker meg kalkun. Mannen er visst ikke helt enig. :knegg:


#40

Obelix sa for siden:

Vi skal ha kalkun som vanlig. Jeg lager alltid marinert kalkunbryst, men i år får vi helstekt kalkun.


#41

Selma sa for siden:

Her blir det tapas tror jeg :nikker:


#42

Lilith sa for siden:

Svigermor serverer pinnekjøtt. Passer bra det:o


#43

Anne C sa for siden:

Vi skal være hjemme alene så dagen blir ikke så veldig spes, men det blir vel kalkun.


#44

Avatar sa for siden:

:nikker:


#45

Elis sa for siden:

Helstekt indrefilet, fløtegratinerte poteter + diverse grønnsaker til. :-)


#46

Honda sa for siden:

Vet ikke hva vi skal spise.
Spiste kalkun på julaften hos mamma
og pinnekjøtt som vibruker å ha nyttårsaften, hos svigermor 1 juledag.

har ikke noe ss tradisjoner på nyttårsaften. er enten hos svigermor eller mamma på middag.
vi har ikke plass å ha venner på middag, dessuten er alle vennene våe mere intr. i å drikke seg dritings på en eller annen fest


#47

Fadese sa for siden:

Kalkun med deilig tilbehør!


#48

Fibi sa for siden:

Ja, også pinnekjøtt og kålrabistappe. Og muligens noen merdisterkaker.

#49

Sitron sa for siden:

Merdister, til og med. Jeg kommer, jeg, om du dropper merdisteren. :knegg:


#50

Fibi sa for siden:

Er det medisterkaker det heter? :flau: Pleier verken lage eller spise det, men har tilfeldigvis noen i frysen. :knegg:

Og du er selvsagt hjertelig velkommen.


#51

DM sa for siden:

Jeg synes liksom pinnekjøtt må til på nyttårsaften jeg. Jeg spiser som oftest bare pinnekjøtt på julaften og nyttårsaften, så jeg hadde blitt litt skuffet om jeg ikke hadde skulle spise det. Men jeg kunne spist kalkun også, og heller hatt et til pinnekjøttmiddag i romjulen. :)


#52

Sitron sa for siden:

venter på offisiell innbydelse i posten


#53

Nessie sa for siden:

Vet ikke helt? :vetikke:
Har ikke helt planlagt nyttårsaften enda.


#54

Ru sa for siden:

Vi skal bort, regner jeg med. Og der pleier det å bli servert pinnekjøtt, så jeg går ut i fra at det er det samme i år. :knegg:

Jeg tenkte å lage kalkun første helgen i det nye året. :gruble:


#55

Fibi sa for siden:

Send meg adressen på PM, så skal du få. Hvis ikke får du klare deg med å bli invitert på åpent forum. :nemlig:

#56

Sitron sa for siden:

Pfft, jeg kommer ikke likevel. :(


#57

Chablis sa for siden:

Om vi blir hjemme blir det pinnekjøtt, drar vi til svigers blir det kalkun.


#58

Pingis sa for siden:

Det blir visst tapas her også. Praktisk når vi er to familier som skal ordne det sammen.


#59

Corbeille sa for siden:

Reinsdyr

www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=9934

Hadde en generalprøve i går. Tør ikke lage noe nytt når jeg skal servere til gjester. Det smakte veldig godt.

Og så kommer jeg til å lage aspargessuppe til forrett.


#60

Tinka sa for siden:

Kalkun med tilbehør og dampede mandelpoteter.


#61

maggypop sa for siden:

Vi skal også ha kalkun. Same procedure every year. I år skal vi imidlertid også ha forrett: gåselever med sopp, bacon og asparges. Mmmmm :D



#63

Pasta sa for siden:

Vi blir alene og skal spise kalkunfilet med rissalat, grønnsaker og fløtesaus. Desserten er ikke bestemt, men mulig det blir sitronfromage.


#64

Fibi sa for siden:

Du kan om du vil. :nemlig: Har jeg plass til hele Isetfamilien og Krystallklartfamilien, skal jeg alltids klare å svise inn tre-fire stykker til. :jupp:

#65

turi sa for siden:

Det ser ut til å bli steik med ovnsbakte grønnsaker. Eldste skal bort, så det blir oss 3.


#66

iBam sa for siden:

Vi gjør det enkelt med tapas der alle tar med litt hver. Så blir det ikke så mye styr for den høygravide verten:)


#67

Manga sa for siden:

Vi er bedt bort og der blir vi servert kalkun såvidt jeg vet.


#68

Kumilla sa for siden:

Mye godt. Nå ble jeg sulten.


#69

VisiliA sa for siden:

Finnebiff med hjemmelaget potetmos og rosenkål.:nam:



#71

Macky sa for siden:

Kalkun m/poteter, rosenkål, gulrøtter, sopp stuing, rødkål og fløtesaus :sulten:

Desserten vet jeg ikke hva blir, ei venninne lager den :D


#72

Agent Scully sa for siden:

Kif: - Pappa, hva skal vi ha til middag på nyttårsaften?
KifPappa: - Det er idag ...
Kif: :flau:

Idag skal vi ha dyrestek til middag.


#73

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi skal ha stuffet kalkun, makaronisalat, potetmos, candied sweetpotatoes, rosenkål med bacon og sherrysaus.....


#74

Isolde sa for siden:

Vi skulle spise pinnekjøtt hos mamma, men får besøk av ei venninne så da blir det biff her istedenfor. Var på Rema kl 8 30 i dag tidlig og fikk tak i et godt biff stykke.


#75

Michelle sa for siden:

Vi varierer mellom kalkun og pinnekjøtt. I år blir det pinnekjøtt. Har ikke spist det på to år nå så det skal bli godt.


#76

Angelique sa for siden:

Kalkun og Tinetoffs sjokoladefondant.

Jeg stuffer ikke kalkun med farse, men med loff,eplebiter, mandariner i biter og svisker som har godgjort og bløtt seg i melk.

Så koker jeg kraft på kråsen.
Steker fersk sjampignon, heller på fløte, har i kraften.
salt,pepper og karri.
Dette kokes slik at det blir en god saus.
Ved siden av har jeg minimais,diverse grønnsaker og halve fersken med rognebærgele.
Lært av kjøkkensjef og det smaker vedlig godt.
Mandelpoteter til.


#77

mkj sa for siden:

grillet indrefilet, koteletter og pølser
bakte grønnsaker (paprika, løk og mais)
bakt potet
tomatsalat
tzatziki
hvitløksmør
hvitløksbrød


#78

Mauser sa for siden:

Haregryte.


#79

turi sa for siden:

Her har menyen forandret seg, så hjemme alene med steik, så ble det borte med kalkun og tilbehør.


#80

Karamell sa for siden:

Hjemme med svineribbe og klassisk tilbehør. Ungene har bestem sjokoladepudding og gelé med vaniljesaus til dessert.


#81

Alfa sa for siden:

Samme som på julafta. Pinnekjøt med surkål, rødkål, poteter og kålrabistappe.


#82

Joika sa for siden:

Tapas:

Alioli
Brød
Kyllingvinger (hotte)
Kjøttboller i tomatsaus
Potetballer med bacon
Frityrstekt scampi
Grønnsaksgreie


#83

Pingis sa for siden:

Herregud, som jeg hater å lage mat! :gaah:


#84

Nuppa sa for siden:

Vi skal ha dobbelmarinert indrefilet (serveres kald i skiver, den er yum altså!). Den serverer vi med fløtegratinerte poteter med masse hvitløk, grønnsaker og rødvinssaus.

Til dessert skal vi ha frosne bær med hvit sjokoladesaus (oppskriften til Karamell).


#85

Slettet bruker sa for siden:

I dag blir det kreps til forrett, helstekt indrefilét til hovedrett, og Tinetoffs sjokoladefondant til dessert.


#86

Filifjonka sa for siden:

Er det vanlig med surkål til pinnekjøtt?


#87

Nasse sa for siden:

Vi har bestandig fondue på nyttårsaften. Alltid en stor suksess, spennende og det tar lang tid.


#88

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri hørt om det.


#89

Mirasol sa for siden:

Vel, vår meny topper det meste her ser jeg! Vi hadde kjøpt surret kalkunstek marinert i persille i Sverige før jul. Denne gledet vi oss stort til, og skulle ha grønnsaker og poteter og saus til. Alt så bra ut, det luktet deilig i hele huset og rett før kl 17 ble herligheten satt på bordet. Min mann begynte å skjære opp steken...det var da vi fant ut at den var røkt! Det var jo en nedtur, men greit nok, vi skullle klare oss vi. Men når den også var seig og ikke smakte særlig godt og når rødvinssausen i tillegg var litt for sur og salt, ja da gikk middagen i søpla. :( Heldigvis hadde vi ikke besøk, så det var bare oss fem.

Så da ble det alternativ nyttårsaften her i huset, med en pizza fra Big One!:nemlig:

Desserten var forøvrig riskrem med rød saus og karamellpudding. Det var i hvertfall godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.