Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Espressomaskin til bønner vs kapsler

#1

Gaia sa for siden:

Jeg har fått espressomaskin av min mor til jul. Eller rettere sagt, jeg har fått penger, øremerket espressomaskin, da hun ikke var helt sikker på hvilken type jeg ønsket meg.

Mannen drikker americano, jeg drikker latte og de som er innom drikker det de får servert. Jeg er generelt veldig glad i kaffe og bruker uanstendige mengder med penger på kaffebarer. Spørsmålet er hva jeg burde velge: en Latissima, som vel er litt enklere i bruk, eller en espressomaskin til bønner? Jeg antar at sistnevnte fås i relativt automatiserte varianter der man bare tilsetter bønner og melk så fikser maskinen resten?

Synspunkter?


#2

Miss Norway sa for siden:

Jeg har Latissima. Synspunkt nok? :knegg: Jeg liker at det er så lite søl med den, og lett rengjøring, og at man kan velge ulike styrker/smaker mellom hver kopp uten å måtte tømme masse pulver eller bønner ut av et kammer.


#3

Gaia sa for siden:

@Missa: jeg vet at du har Latissima og det er faktisk et av argumentene mine for å velgen den. Jeg liker at andre har prøvd ut produktene for meg i forkant. :knegg: Jeg var faktisk helt bestemt på en Latissima til jeg så at Guniss (?) skrev noe om en eller annen truende konkurs som kan ramme produksjonen av kapslene til Nespressomaskinene. Og da slo det meg at det kanskje er litt dumt å velge en maskin som gjør at man binder seg til en leverandør. :vetikke:


#4

Spoon sa for siden:

Oi, hvor har guniss skrevet det? :undrer:

Jeg hadde nok gått for en Latissima jeg også, om jeg hadde fått penger på den måten. :D


#5

Gaia sa for siden:

Jeg er ikke helt sikker på om det er hun som sa det eller hvor jeg har lest det. Muligens i en kaffeblogg? :vetikke:


#6

Gaia sa for siden:

Jeg heller veldig mot en Latissima, altså. Som vel også var det mamma hadde tenkt å kjøpe, men så var hun litt usikker på om jeg helst ville ha en som kvernet bønnene selv. Men da har jeg jo allerede en Bialettikanne. (Og nå har jeg googlet litt og ikke funnet noe som tilsier at Nespresso eller Nestlé er i nærheten av konkurs.) Så jeg heller nok mot en Latissima. :jupp:


#7

Mississippi sa for siden:

Nespresso åpner egen butikk i Oslo i midten av januar, så jeg tror ikke det er noen overhengende fare for konkurs ... ;)


#8

Gaia sa for siden:

Da er Lattissimaen i hus. Og jeg har lagt inn bestilling på en haug med kapsler. Det hadde vært kjekt å få dem i hus til nyttårsaften, men jeg tviler vel på at det kommer til å skje. Jeg antar at det ikke er mulig å få kjøpt kapsler andre steder enn på nett. Jeg har allerede drukket opp 2 av de 12 som fulgte med pakken. Og det kommer nok til å gå en del i morgen også, siden mannen er en "heavy drinker". Det går en del kaffekopper i løpet av dagen. :knegg:


#9

Martis sa for siden:

Grattis!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.