Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er dere hyttemennesker?

#1

Guava sa for siden:

Jeg har mange ganger undret meg over hva som får folk til å frivillig ta med seg hele familien opp på kalde vinterfjellet til en liten tømmerhytte, uten strøm og vann, med iskald utedo og tilbringe ferietid på et slikt sted.
Nå vet jeg at mange hytter er moderne og har alle fasiliteter, men jeg vet at noen absolutt ser kosen i å være en uke på en hytte av typen jeg beskrev.

Jeg er ikke et hyttemenneske og det er mange ting med hytteliv som jeg undres veldig over.
Noen har hytte i kort avstand fra der de bor. Hvorfor sitte på en liten hytte når man har et stort og komfortabelt hus på et like idyllisk sted like i nærheten?
Hvor ligger sjarmen i utedo og manglende strøm?

Jeg kan se mange gode argumenter for hytte også, men det er en del ting som jeg ikke helt skjønner i nordmenns hyttekultur.

Selv synes jeg tanken på å tilbringer ferie på samme sted hver gang virker veldig kjedelig og elsker å variere reisemål. Jeg vet at mange elsker å reise til bygda der svigers bor for å sitte på hytter, gå noen skiturer og nyte fjellet. Jeg tror jeg hadde blitt sprø om jeg skulle tilbragt en uke i fjellheimen i hvert fall med unger og uten nett og TV.

Jeg vil gjerne høre litt om hytteerfaringer og hytteopplevelser, gjerne fra dere som elsker hytteliv og som liker det primitive med det. Hva er det som er deilig med hyttelivet?


#2

Pebbles sa for siden:

Når jeg er hjemme, kan jeg ikke går rett ut i fjellheimen når jeg åpner døra - det kan jeg på hytta. :jupp:

Nå skal det legges til at vi ikke er veldig ofte på hytta (svigers sin) og at vi legger feriene helt andre steder. Men jeg synes det er deilig å være på fjellet, rett og slett. Også er det veldig koselig på kveldene - bok foran peisen og levende lys. Det er noe med å være nær naturen når man til vanlig bor i en by.


#3

nolo sa for siden:

Vi er hyttemennesker en til to uker hver sommer. Vi har hytter i Sverige, Danmark og Skottland. Ferdig møblerte, og ingen vedlikeholdsplikter. :glis:


#4

Tjorven sa for siden:

Vi driver jo å lurer på om vi er hyttemennesker. Ref. tråden min om hytte.

Jeg husker den enorme nærheten til skogen og mangelen på stress. Jeg tror ikke at vi er typen til å være på hytta 4 uker i strekk (i hvert fall ikke når vi vurderer hytte uten strøm og vann), men i hvert fall en del helger i året.

Vi bor veldig urbant, og det er det riktige å gjøre i hverdagen for oss. Så derfor ønsker jeg oss noe som er veldig anderledes.


#5

Bluen sa for siden:

Jeg er nok ikke noe utpreget hyttemenneske, nei. (Og jeg tror aldri mine svigerforeldre glemmer den gangen jeg ankom hytta/det gamle seterhuset i Rendalen iført høyhælte sko og skjørt og med trillekoffert. :fnise: Det var jo ikke noe problem, da, man kan jo kjøre helt til døra, og det var tross alt sommer. Gudskjelov.)


#6

Guava sa for siden:

Det er noe jeg kan skjønne.
De fleste hyttemenneskene jeg kjenner her har skogen, fjellet og skiløypene like utenfor døra hjemme. Det samme gjelder hos svigers som bor midt i fjellheimen. Det er dette jeg synes er litt snodig, men som jeg gjerne vil komme til bunns i.


#7

Veronal sa for siden:

Njet. Her vi bor nå så bor vi klint inntil marka, bokstavlig talt, så det burde eliminere potensialet for at det skulle dukke opp et hyttebehov en-eller-annen gang. Tilsvarende er det for mannen, så jeg tviler på at noen av oss vil noensinne vil sette i gang en mental endringsprosess på det punktet.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg kunne veldig godt tenke meg hytte, men har det ikke. Det skulle absolutt ikke vært utedo og vannbæring, det øker ikke hyttegleden for min del.


#9

Maverick sa for siden:

Jeg er ikke et hyttemenneske, men jeg kjenner at jeg trenger å komme meg litt ut i naturen denne våren/sommeren etter å ha tilbragt all min tid i byer. Dog er det et langt skritt derfra til å kjøpe hytte.


#10

Cascaye sa for siden:

Ja!

Jeg vil ha en hytte med utsikt over ytre Oslofjord.
Fordi det er i overkommelig avstand til der jeg bor.
Fordi det er ingenting som er som en unge full i sand, som maser om å få fiske flere krabber.
Fordi det er ingenting som å sitte på en liten veranda med et glass vin og se på båtene langt ute på fjorden og høre på bølgeskvulp.

Fjell og skog har jeg fått i rikelige doser med morsmelken, og har tilgang til det (foreldre).


#11

Dixie Diner sa for siden:

Nei, jeg takler verken telt, eller hytter uten dusj og do. Jeg reiser aldri på noe slikt frivillig.

Men jeg liker hytteturer der det er do og dusj og andre fasiliteter. Ikke luksus, men dusj og do er et must. Desverre kommer vi ikke til å ha råd til ei hytte før i 2050 så det blir med drømmen. Jeg savner veldig det å ha hytte hver påske. Da sitter vi stuck her i ei hermetisk lukket blokk. Heldigvis er vi i enebolig til sommeren, sannsynligvis. Da blir det litt greiere.


#12

Miss Norway sa for siden:

Helt enig. :skremt: Leiligheten vår på fjellet er finere enn hjemme... Lettvinthet er alfa og omega for oss. Alt ligger der; trenger ikke pakke en ting egentlig. Det er ski og fiskevann og turer og sauer og flott natur og utsikt og masse å gjøre. Og når det regner eller vi er daffe og slitne; ja da er det nett og TV. Og cappuccinomaskin.

Så nei, jeg er ikke "hyttemenneske" slik du definerte det, men jeg nyter å reise på fjellet og vi er der mye og ofte.


#13

Candy Darling sa for siden:

Jeg har ikke noe problem med shabby, men tanken på å dra til samme sted år etter år etter år etter år gir meg fullstendig klaustrofobi. Så nei, jeg vil ikke ha hytte.

Når det er sagt, skulle jeg gjerne hatt en av de små hyttene i indre Oslofjord. Da kunne man mer eller mindre bodd der i sommerhalvåret og hatt det som en del av dagliglivet. Da ville jeg likevel reist på ferie et annet sted.


#14

Tertit sa for siden:

Kunne godt tenkt meg hytte ved sjøen :nikker:
Fiske, bade, kopp kaffe på terassen, grilling, sene kvelder i skinnet fra stearinlys, kjenne roen senke seg, brettspill inne når regnet høljer ned, oppdagelsesturer, lage fiskegryte av egen fangst...

Er glad i både hytteturer, campingliv i både hytte og telt, liker også en og annen hotellferien :)


#15

Stompa sa for siden:

Har du lest novella "Kalven i sjøen" av Øystein Lønn? Det du sier her fikk meg til å tenke på den (ikke akkurat delen med kalven i sjøen, altså, men stemninga og det vi får vite om familielivet til hovedpersonene).


#16

Guava sa for siden:

Jeg fortsetter med spørsmålene.

Er brettspill mye bedre på en hytte enn hjemme?
Jeg vet at folk elsker brettspill på hytter og ikke minst kortspill.
Er ikke slike spill like bra å spille hjemme?


#17

Skremmern sa for siden:

Nei, så absolutt ikke.


#18

Mjau sa for siden:

Jeg tror det er en egen stemning jeg, som man ikke kan få andre steder.

Selv syns jeg det er skikkelig tiltak å dra på hytta til mine foreldre som ligger på fjellet. Alt er tungvindt. Det lukter fælt på do, og det er iskaldt å stå opp om morgenen.
Fordelen med den hytta er at pappa som den reodor felgen han er, har laget dusjrom. :) Gass varmer opp vannet. Det er ikke kraftige strålen, men man får dusjet seg i alle fall. Det hjelper masse.

Uansett er det kjempedeilig å komme opp dit. Å komme inn i hytta, varm selvfølgelig siden mamma og pappa har vært der en dag allerede ;) , gamle møbler og minner. Lese i hytteboka om hvem som har vært der siden sist. Sitte med en liten dram og lese en god bok mens det er helt helt stille og man bare hører knitringen i peisen. Kun avbrutt av litt kremting fra fattern som leser avisa.

Nei, det er utrolig deilig følelse å være der. Sitte på trappa og småhutre på morgenen mens man hører på fuglene. Kanskje er man heldig å se en røyskatt som smetter frem og tilbake.
Og bli tvunget inn av myggen på kvelden... For ikke å snakke om fisketurene...

Kjenner at jeg skal dit en tur i vår..... :)

Men hovedpoenget er at jeg tror det er den egne stemningen som er på hytta som gjør det så koselig. Det hadde ikke vært det samme med elektrisitet og innlagt vann. Det blir for mye lyd av vannrør og lysbrytere og sånn. Det skal være stille på hytta. og ungene til broren min kjeder seg aldri der. Selv om de ikke har tv...


#19

Niobe sa for siden:

Hyttemenneske av den første typen du beskriver er jeg defintivt ikke.

Men jeg stortrives på hytteturer, da med ting som innlagt vann, dusj, toalett, oppvaskmaskin, vanlig komfyr etc. Jeg er veldig glad for at vi alltid har muligheten til å reise bort en helg, og ingenting er mer avslappende enn å forlate hjemmet noen dager og være "borte" en stund.

Vi drar på hytta i morgen, for å feire nyttår. Et vennepar har hytte i nærheten, så vi skal feire nyttår sammen med dem. Vi er mye på tur samtidig, og tilbringer mye tid sammen. Hyttene er også så store at vi kan invitere med oss venner, noe vi ofte gjør. Jeg elsker det. :)

(Og nei; brettspill er ikke mer gøy på hyttetur enn hjemme. Dog er det kjekkere å lese på hytteturer, fordi jeg har mer roen til å gjøre det.)


#20

Fargo sa for siden:

Er det samme om vi snakker om sommerhus, som vel også tidvis (påsken) fungerer som hytte?

Vi lever et travelt liv og det er godt å komme seg vekk fra bypulsen. Det er alltids noe som skal gjøres, om du er i byen. Derfor er det godt å komme seg vekk, forandre sceneriet. Så er vi likevel rimelig nært moderne bymessige bekvemmeligheter og har fiberoptisk bredbånd rett i veggen.


#21

Miss Norway sa for siden:

Jovisst. For mitt vedkommende er det lettere å ta "fri" mentalt og ha masse tid, blant annet til brettspill, når vi er på hytten. Hjemme er det så mye "jamen, jeg må jo bare ..." først.


#22

løve70 sa for siden:

Vet ikke helt hva jeg skal svare her......Jeg liker meg godt på familiehytta vår på fjellet. Vi kan ikke kjøre til døra (enda, men regner med at det snart ordner seg), men ellers er den bekvem uten å være noe luksushytte. Jeg kunne aldri tenkt meg å tilbrakt tid på en hytte uten strøm og vann. Utedo og dagesvis uten dusj er ikke noe for meg :(

Når dette er sagt kunne jeg aldri tenkt meg å tilbringe alle helger/ferie på samme sted. Til det er jeg altfor glad i å reise. Jeg trives også godt med å være hjemme i helgene, føler ikke for å dra på hytta hver helg....

For meg er det dermed perfekt å ha tilgang til hytte som jeg ikke har noen økonomiske forpliktelser ovenfor.


#23

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Vi har hytte ved sjøen, men ettersom det har vært barndomshjemmet til min svigerfar har vi vanlig standard der, så jeg får ikke helt den store hytteølelen der egetnlig. Vi har også båt som bruker til å reise på ferie med 2-3-4 uker hver sommer. Min samboer og jeg spiller aldri kort eller yatzy hjemme, men på båttur hender det vi glimter til. Er liksom ikke så mye annet å ta seg til på kvelden, unntatt soving og skravling, og skravle kan man jo gjøre under spillingen.

Jeg ønsker meg hytte i skiløypeområde også; litt ett fett om det er marka eller i fjellheimen. Eller, man er vel mer sikret i forhold til vær og vind og skiturer med skogen som hyttested kontra fjell, men en hytte er en hytte. Jeg er litt blandet i forhold til hvilken standard jeg ønsker, klarer meg helt fint i utedo og hentevann-hytte uten strøm, men jeg sutrer ikke hvis det er innlagt vann og strøm heller.

Jeg har forøvrig trøstet meg med noen Turistforeningshytter så langt; der har de det nødvendigste av utstyr og skiløyper i rimelig nærhet.
Når jeg først peser avgårde med barn og pulk og ski og sekk-og-og, har jeg mentalt innstilt meg på MYE utetid. Uansett vær. Da gjør det ingenting om hytta har lav standard og lite plass, bare menneskene som slår følge med oss er like innstilt på mye utetid sommeg og barna. Min erfaring er at barna leker bedre også, gjerne på tvers av alder og hverdagslige konstellasjoner, når de fjernes fra sine vante omgivelser med masse egne leker de kan krangle om og andre forstyrrelser.

:Romeriksåsen og Nordmarka: :hjerter:


#24

Lykken sa for siden:

Jeg ville ikke sluttet å reise på ferie til andre land/andre steder i landet selv om vi hadde hatt hytte. Men vi vurderer hytte nå, på fjellet/skogen for å kunne reise bort mange helger/vinterferie/juleferie/påske for å stå på langrenn, alpint og for fiske og tur i fjellet. Det har vi ikke på samme måten her vi bor, spesielt fordi vintrene er så snøfattige for tiden. Jeg vil at ungene skal få oppleve mye mer skitid enn vi får til hjemme. Men jeg liker komfort, så vi (eller jeg) sliter med at behov og ønsker ikke står i stil med hva vi kan gi i pris. For min del, når jeg ikke kan få deilig, stor komfort hytte, så er en leilighet med ski in/out det ideelle. Mannen ser mer sjarmen med en øde hytte uten særlig komfort, men har blitt en smule overbevist av mine argumenter. Sette seg i bilen og komme opp til en behagelig hytte/leilighet på fjellet, rett på med skiene og kos på kveldene. Min erfaring er at man ikke ser så mye på tv (gjerne fordi man ikke har mer enn en kanal), mere utetid og man slapper av på annen måte enn hjemme.


#25

Hønni sa for siden:

Sånn har vi det. Vi kan flytte ut på hytta i indre Oslofjord om sommeren, pendle til jobb derfra om vi vil, og så reiser vi et eller annet sted utenlands også.


#26

Joika sa for siden:

Dere?

Jeg, mener du? Ja det er jeg.


#27

Niobe sa for siden:

Jeg kunne heller aldri tilbrakt alle ferier og alle turer på hyttene. Men når man kunne tenke seg en helg hjemmefra, så er det utmerket å ha et gratis, lett tilgjengelig alternativ, som er godt kjent for oss alle.


#28

Selma sa for siden:

Ja takk begge deler - hytteturer i helger, vinterferie, påskeferie og høstferie og annen type ferie (gjerne utenlandstur) i sommerferien. Vi har fjellhytte (ikke så veldig langt unna der Hattifnatten holder til,tror jeg) og den egner seg best for vinter, vår og høst

Vi liker veldig godt å gå på ski og trives bedre på fjellet der det ikke er så veldig mye folk sammenlignet med "køene" inn til hyttene i Bymarka.


#29

Ru sa for siden:

Vi er nok delvis hyttemennesker. Men det var langt mer motvillig, i hvert fall fra min side, å dra til fjells til en hytte uten vann og med utedo. Strøm var det, men den var en gammel seter som lakk som en sil, og var det ordentlig kaldt måtte vi ha fyringsvakt om natta. :iiik:

Mine foreldre har nybygd hytte, så den er god og varm og alt det der. Ikke innlagt vann, men det er ikke noe problem.
Svigers har kjøpt seg ny (gammel) hytte, der er både strøm og vann, og den er ikke så verst på å bli fort varm.

Vi bruker hyttene litt sånn til og fra. Nå var vi på sviger-hytten i helgen, den er 4 timer unna så der er vi ikke så veldig ofte. Mine foreldres hytte er halvannen time unna, så det er litt lettere å ta seg en svipptur dit.

Poden elsker å dra på hytten, og er der langt oftere enn foreldrene. :glis:

Vi bruker ikke hyttene så mye om sommeren, det er mest resten av året. Men det er utrolig kjekt å ha en hytte å dra til når som helst. :nikker:


#30

Blå sa for siden:

Vi ønsker oss hytte på fjellet og ville ha brukt den mye om vi hadde det.

Slik det er nå har vi tilgang til en fjellhytte, men det er ca 11 timers kjøretid der og da sier det seg selv at den ikke blir brukt noe særlig.

Den hytten vi har tilgang til har solcellepanel slik at det er elektrisk lys, og brønn. Det er god nok standard for meg om sommeren, men om vinteren kunne jeg nok ønsket meg mere.

Vi er enige om at dersom vi noensinne skal kjøpe så ønsker vi oss strøm og vann, og tre soverom, slik at det er lett å ha folk på besøk. Ellers har vi ikke behov for særlig høy standard.

Vi bor i by til vanlig og for oss ville en hytte på fjellet være noe helt annet enn det vi har hjemme.


#31

Anne C sa for siden:

Jeg vil heller ha en leilighet på Gran Canaria eller Fuerteventura..... Men jeg hadde ikke sagt nei takk til en hytte med egen strandlinje et sted i Oslofjorden eller en leilighet på Beitostølen. Men en kald hytte på fjellet?? Nei takk.


#32

Lilith sa for siden:

Nei, jeg er ikke et hyttemenneske. Men jeg drev tidligere med laiv, og da var det fantastisk deilig å dra på en hytte med masse andre mennesker og bare avskjære seg fra verden litt. Men det blir jo på en litt annen måte enn å sitte og spille ludo med familien et eller annet sted langt i gokk for moro skyld.


#33

him sa for siden:

Jeg ønsker meg hytte omentrent like mye som jeg ønsker meg flatlus. :nemlig:

For vår del skyldes dette:

  • Vi har en bolig som kommer til å bli et hobbyprosjekt i mange år
  • Vi har ingen familie der vi bor og er alene om alt til barna
  • Vi har full jobb og vel så det begge to

Konklusjonene på dette er at vi ikke trenger mer å gjøre.

Men klart, hadde jeg hatt muligheten til å være på hytte uten arbeid, for eksempel mine foreldres hytte ... Da hadde saken vært en annen. Å, så deilig det hadde vært å kunne koset seg i fin natur, hvor man glatt kunne ha oversett manglende maling - kanskje den manglende malingen faktisk hadde opplevdes som pittorisk i en sådann stund? :D


#34

Gaia sa for siden:

Jeg er gift med et ekte hyttemenneske. Han syns det er toppen av lykke å være på barndomshytten sin, som er bitteliten og uten strøm og vann. Jeg syns det er greit hvis det er fint vær på sommeren, men at det er et pes på vinteren. Mye fordi jeg nesten er avhengig av å dusje om morgenen for å føle meg vel. Vi driver å titter på hytte nå og jeg har satt strøm og vann som minimumskrav.

Jeg er ellers veldig glad i å være på fjellet, da det er en egen ro ved å reise bort til et sted uten de vanlige hverdagsforpliktelsene. Jeg kunne for såvidt også godt tenkt meg et feriested ved sjøen, men det er ikke noe som appellerer til mannen. Da vil han heller reise, noe jeg også liker godt.


#35

Camomilla sa for siden:

Vi har en familiehytte på fjellet i Valdres. Den er liten og koselig.
Det er en god kjøretur på litt over 3 timer, men det går greit. Propellen er tålmodig og ser frem til å komme seg opp. Blir ikke til at vi drar opp hver helg, men det siste året syns jeg vi har vært der mye.
Vi har ikke innlagt hverken strøm eller vann. Vi har solcellepanel og i sommer kjøpte vi agregat. Om sommeren har vi vann i springen ute fra en slange som ligger i myra, om vinteren må vi smelte snø eller hente fra elva. Vi har en ovn der oppe så vi kan "ringe hytta varm", ganske kjekt at det ikke er beinkaldt når vi kommer opp.
Det er flott natur der oppe og helt nydelig.

Jeg har lyst på en hytte med litt mere komfort, men det vil ikke mannen.


#36

Elisabet sa for siden:

Hverken mannen eller jeg er noe "hytte"-menneske. Foreldrene mine har bestandig hatt hytte på fjellet som de solgte for noen år siden når ingen av oss barna var intressert i å overta den. Det frister ikke å dra med ungene 3-4 timers kjøretur en vei, og på vinteren må en gå langt på ski med full bagasje, mat, vann og alt. Det var utedo, men i et oppvarmet rom, men måtte ut på trappa og inn igjen uansett, uten vann og det var iskaldt når en kom opp. Dro en opp på fredag var ikke hytta gjennomvarm før på lørdag ettermiddag, også må en evnt. reise på søndag igjen. Vi jobber så mye, at hytteturer i kun i helger frister ikke i det hele tatt.

Så vi har skaffet oss campingvogn isteden som vi kan flytte dit vi vil, og reiser rundt med på sommeren. Det er faktisk mindre primitivt enn hytte, i alle fall den vi hadde, ;) og en får oppleve masse. I tillegg synes jeg hytter er dyrt. Både når det gjelder og leie og om en skal skaffe seg en selv. Så har vi svigers som faktisk bor på fjellet, så da er det ikke noe stort behov for fjellturer utover det vi er der. Og da kommer vi til oppvarmet enebolig. Passer meg perfekt. :D


#37

Nessie sa for siden:

Jeg bor jo i ei bygd.. skog og fjell. :jupp:
Så om jeg skulle hatt hytte ville jeg gjerne hatt ved vann.

Mamma og pappa har hytte ca 35 min herfra vi bor. På "fjellet". De har ikke strøm og innlagt vann. Men det er jo ikke sånn at man ikke har lys og tv pga det. ;) Det er jo solcellepanel, samt aggregat. I tillegg har de gasskjøleskap og gassovn.

De valgte hytte der nettopp fordi de ønsker å kjøre opp for en dag/ei helg. Og fordi det pga manglende strøm og vann ER mindre folk der. ;)

Jeg kunne aldri tenkt meg å bo i en "hytteby". :skremt: Der man har hytter og folk på alle bauger og kanter. Skal jeg ha hytte skal jeg ha litt plass for meg selv iallefall.


#38

Nessie sa for siden:

Når det er sagt er nok min drøm en leilighet i urbane strøk mer min "feriedrøm".


#39

DM sa for siden:

Uten strøm og stort areale, så må en jo faktisk være sammen, og prate sammen, og leke sammen, og spille spill sammen, og komme seg ut sammen. Man kan ikke være distre halvt tilstede og gå til og fra en datamaskin eller en tv og bare tenke jobb-jobb-jobb og prosjekter. Man kan muligens gjemme seg bak en avis eller et blad, men den varer ikke fullt så lenge som internett. :knegg: Man kan koble av på en annen måte. Jeg drømmer om hytteliv. (Men det må være do og vann.)


#40

Blå sa for siden:

Litt av grunnen til at vi ønsker oss hytte er at vi er veldig glade i å være på fjellet og skulle gjerne hatt "tilhørighet" til et fjellområde. Og så er vi, i motsetning til mange andre, ikke spesielt glade i å reise, og vil heller ha et sted der vi har ting, ikke må pakke alt.

Mitt ideelle hyttested er en liten hyttegrend. Både fordi det da vil være mulighet for enkel komfort, altså strøm og vann, og fordi jeg kan tenke meg å ha hyttenaboer. Jeg har selv vokst opp med hytte ved sjøen, helt isolert, og synes at det er bedre å ha mulighet til å være sosiale, også på hytten. Derimot har jeg ikke lyst på leilighet på fjellet. Det blir litt for sosialt, og litt for likt å være i byen.


#41

Gammel bruker sa for siden:

Signerer DM. I tillegg tror jeg at det ligger mye avslapning og ro i det å "holde julene i gang" på en litt primitiv hytte. Stikkordet er så flott at jeg nesten må ta det på nynorsk: antiframandgjering! :riktig:Det er noe beroligende ved det å kjenne at en kan klare seg med selv enkle virkemidler (ved og fyrstikker og den slags), og det er godt å komme seg bort fra den hverdagen som vi på mange måter skjønner lite av (jeg aner f.eks. ikke hvordan det er mulig for dere å lese det jeg skriver i deres egen stue om noen få øyeblikk).

Så ja, jeg er definitvt et hyttemenneske, selv om jeg gjerne vil ha snurredass fremfor utedo.. ;)


#42

Angelique sa for siden:

Jeg er hyttemenneske i den forstand at jeg vil ha samme komfort som hjemme.
Da jeg var gift hadde vi hytte uten strøm og innlagt vann. Måtte gå i ca 1,5 time. Kun radio med batterier og ekte utedass.
Jeg trivdes ikke spesielt der oppe for å si det sånn.
Utrolig vakker natur og flotte turstier sommer som vinter, men altfor slitsomt hver gang vi skulle på hytta.


#43

Pasta sa for siden:

Jeg vet egentlig ikke om jeg er hyttemenneske for jeg har aldri vært vant med å reise på hytte. Det jeg vet er at den i det minste måtte ha innlagt vann. Strøm er mindre nødvendig for min del.
Vi har hyttetomt, men nøler veldig med å begynne å bygge på den. Grunnen til det er at vi liker godt å reise til nye steder og oppleve nye ting. Vi er veldig glad i å være ute i naturen og den roen det fører med seg.


#44

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg er et hyttemenneske. Det er deilig å komme til et sted der man kan slappe av, jeg slapper mye mer på ei hytte enn hjemme. Hjemme er det ALLTID hundreogen ting jeg skulle ha gjort, på hytta skal jeg stort sett bare lese bøker og drikke rødvin. På hytta er alt klart, man slipper å innstallere seg, bli kjent osv, det er bare å slenge beina i sofaen og ta på de gamle tøflene. Jeg er oppvokst på fjellhytter uten strøm og vann, og har mine beste ferieminner derfra. Når det er sagt hadde jeg ikke som mor nå sittet ei uke på ei kald hytte uten strøm med småbarn. Aller best trives jeg også på hytta ved sjøen. I havgapet. Det er vidunderlig.


#45

Cazandra sa for siden:

Vi har campingvogn med gass, strøm, lys, do, tv, internett.
Grunnen til at vi liker å være der er fordi det er deilig å bytte stue.
Det er et deilig latmannsliv. Lite å rydde og vaske. Intet stress. Vi spiller spill, vi leker med leire, vi perler, ser tv, spiller ds, går turer osv
Mannen fisker og syns det er godt å komme bort fra jobben.
I vognen er det mannen som lager mat og vasker opp.:glis:


#46

Divine sa for siden:

Jeg er ikke noe utpreget hyttemenneske. Det kommer vel av at jeg ikke er noe utpreget friluftsmenneske. Jeg kunne aldri, aldri ha tenkt meg aa ha hytte. Jeg har mer enn nok med aa ta meg av leiligheten vaar.

Men, en venninne av meg har hytte, og vi er med henne opp dit en tre til fire ganger i aaret, og det synes jeg er bare herlig. Vi faar all kosen, men slipper ansvaret. Saa lenge jeg tar oppvasken og mannen lemper litt ved, er venninna min happy. Det er koselig aa komme seg litt bort og finne roen. Naa har denne hytta innlagt vann, bad med dusj og do, osv., og det hjelper litt. Hadde den vaert mer spartansk, ved jeg ikke om jeg hadde kost meg like mye.


#47

Misteri sa for siden:

Ja jeg er et hyttemenneske og storkoser meg på fjellet. Alt stress og mas blir lagt igjen hjemme. Er bare å gå rett på utsiden av hyttedøra så kan ungene ake og kose segvinterstid, eller utforske bekken på sommeren. Elsker også å sitte med fiskestanga og nyte stillheten. Har ikke innlagt vann på vår hytte, men litt strøm har vi. :)


#48

emm sa for siden:

Vi er hyttemennesker alle fire. Bærer vann, har strøm og derved også en veldig fin løsning med elektrisk do (alt blir aske). Utedo er nemlig det eneste jeg synes er pes, men det gikk helt fint de årene vi hadde det også. Det skjer et eller annet med tempoet hos oss når vi drar på hytta. Det blir så rolig og avslappet. Vi spiller spill, leser, vasker opp sammen, lager god mat osv. Dessuten følger vi veldig årstidene på hytta, plukker bær og sopp om høsten, går på skiturer om vinteren, lager vannmøller i bekkene om våren, og bader om sommeren.


#49

Katta sa for siden:

Hm. Jeg liker hytteturer. Og jeg liker å være ute i naturen, liker å ha god tid og mangel på ting som trekker oss ut av huset. Men jeg ønsker meg ikke hytte, jeg hadde ikke orket et sted til som må vedlikeholdes. Og jeg liker ikke primitivitet i form av utedo, manglende strøm og vann i ukevis hvert år. Men hvis noen begynner å snakke om en litt godt utstyrt famliehytte, er jeg med.

Jeg har forsåvidt heller ikke skjønt de som reiser opp til vinteren når det omsider begynner å bli vår i lavlandet.


#50

Candy Darling sa for siden:

Åh, Hønni. :hjerter: Si fra hvis noe skulle bli ledig!

: drømme:


#51

venla sa for siden:

Jeg er veldig glad i å være ute i naturen, og også et hyttemenneske. Vi har to hytter vi kan låne i familien. Den ene ligger 50 min unna ved en innsjø på fjellet, med fint turterreng både sommer og vinter. Med strøm, trampedusj og utedo, men uten innlagt vann. Den andre ligger 6 timers kjøring unna ikke langt fra et stort skianlegg. Den er et gammelt hus med strøm og vann.

Vi er mest på hytta som ligger nærmest. Perfekt for et par dager med turer, lange middager med rødvin, peiskos og lesing. Men skulle jeg hatt egen hytte ville det ha vært med høyere standard. Dusj, vannklosett, ordentlig kjøkken og helst internett :rødme:


#52

Misteri sa for siden:

Internett har jeg på hytta, kobler bare opp med mobilen. Er lite jeg bruker nettet der oppe, men har hvertfall muligheten. :)


#53

Polyanna sa for siden:

Vi har ikke hytte og kommer nok ikke til å skaffe det heller. Men det er et savn, for jeg får en ro på hyttetur - også de enkleste - som jeg ikke får ellers. Det er noe med lydløsheten som følger med at det ikke er alt mulig som surrer og går, tror jeg.


#54

Java sa for siden:

Vi har ikke hytte, men vi har tilgang på hytte som andre (les: mine foreldre) vedlikeholder. Det jeg liker aller best med å være på hytta er å være utilgjengelig. Jeg nyter å skru av mobilen (selvfølgelig bare hvis hele kjernefamilien er med meg) og verken ha nett eller TV. Da leser jeg og spiller spill uten å ha snev av lyst til å gjøre noe annet (fordi jeg ikke kan). Etter detox som tar ca to timer er faktisk nett og TV glemt. Det er herlig å være på tur i det man går ut døra, og det er det beste som finnes i verden når hele familien senker aktivitetsnivået til et minimum. Så ja, jeg liker godt å være på hytta, spesielt etter at det ble innlagt strøm og toalett innendørs.

Vi kommer derimot ikke til å skaffe oss egen hytte før vi arver den tidligere nevnte.


#55

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Og nå ble jeg ikke noe særlig nysgjerrig på hvor dere har hytte hen. :gruble: Er vi hyttenaboer? (vi har også hytte i indre Olsofjord...)


#56

Fargo sa for siden:

Så der ser jeg.


#57

Nenne sa for siden:

Jeg er ikke hyttemenneske. Jeg synes utedoer er motbydelige og at manglende strøm er slitsomt. Å hente vann i bekken ser jeg heller ikke sjarmen med. Hytter med alle fasciliteter er selvfølgelig noe annet, men jeg har ikke lyst på hytte selv. Jeg orker ikke enda en ting som skal vedlikeholdes og som vi føler at vi MÅ besøke.

Skal jeg betale en formue for å reise på fjellet, vil jeg heller ha en leilighet ved høyfjellshotellet med fullpensjon og tilgang på badebasseng enn ei hytte.

Vi bor ved sjøen, rett ved badestrand, så hytte ved vannet er ikke noe tema.


#58

Kula sa for siden:

Med egen hytte i skogen, rett ved ett lite tjern og fjellet i umiddelbar nærhet, vil jeg absolutt si vi er hyttemennesker.

Vi er på hytta så ofte vi kan. Vi har bare 1,45-2 timers kjøring hjemmefra, så det er absolutt ikke noe pes å dra dit. Vi har innlagt strøm, men ikke vann. Vi har forbrenningsdo inne, og den er lukt- og kuldefri.

På hytta er det TID til det meste. Det er ingenting man MÅ gjøre, om man ikke har lyst. Hjemme er det, som noen nevnte her, så mye man "bare skal...." Jo man skal jo vedlikeholde hytta også, men der er det av en eller annen grunn mest "å pusle rundt", selv om det dreier seg om beising av hytta f.eks. Alt går i saktere tempo der enn hjemme.


#59

Hønni sa for siden:

Det skal jeg. Det er mine foreldre som har hytten, men vi flytter inn i sjøboden så snart vi får ut alt som er stuet der om vinteren. Der har vi soverom med hems til gutta, et lite kjøkken og det aller beste, spisestuen:


#60

Slettet bruker sa for siden:

Hytte er sikkert fint, men ikke noe for meg. Jeg har for mye vedlikehold med huset allerede og får prikker ved tanken på enda mer. Men det hender vi er gjester på andres hytte da - snyltehyttere. Det er helt topp.

Men ellers liker jeg å reise så jeg vil ut og se verden i feriene.

Hadde jeg ikke bodd slik til at naturen er utenfor døren og jeg kan sitte i fred i hagen uten at noen naboer sitter på fanget, hadde jeg antagelig sett annerledes på det og hatt behov for å komme vekk et sted.


#61

Nessie sa for siden:

Nå har denne tråden fått meg til å surfe på hytter! :sjokk:


#62

Obelix sa for siden:

Vi hadde en kolonihytte i 4 sommere og det var helt toppers. 10 min biltur unna og samtidig følelesen av å være midt på landet.
Kunne helt klart eid en slik en.
Vi er vel ikke utpregede hyttemennesker, men hade jeg hatt tilgang på hytte på fjellet og samtidig slapp unna vedlikehold osv hadde jeg gladelig takket ja.

Men å ha hytte som man føler at man må dra til hver helg er ikke noe for oss.


#63

Dali sa for siden:

Ja jeg er hyttemenneske. Spesielt etter at vi fikk innedo på hytta til svigers. Det er den vi har tilgang på, og det gratis. Ville nok ikke kjøpt meg hytte selv. Og til spørsmålet om spill funker bedre på hytta: Ja, både brettspill og yatzy. Peisvarme og levende lys er utrolig koselig i påska og høst/vår.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.