Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brytebrød

#1

Ditlovna sa for siden:

Er det noen som har oppskrift på brytebrød? Kan gjerne være litt grovt mel i.


#2

Ru sa for siden:

Jeg tar bare en hvilken som helst brødoppskrift til det, jeg. :vetikke:


#3

Tinka sa for siden:

Lager bare en grov deig og setter sammen til brytebrød.


#4

Ditlovna sa for siden:

Ok, det var jo enkelt.


#5

Tinka sa for siden:

Brytebrød med rug og havre

[img]http://www.meny.no/meny/multimedia/archive/00001/Brytebr_d_med_rug_og__1454a.bmp[/img]
Dette trenger du:

50 g smør
5 dl vann
3 dl grov, sammalt rug
3 dl havregryn
50 g gjær
2 dl melk, gjerne sur ev. yoghurt naturell
2 ss sirup eller honning
1 ss salt
10 dl hvetemel

Slik gjør du:

Kok opp smør og vann i en kasserolle. Bland sammen rug og havregryn i en bakebolle og hell det kokende vannet over melet. Rør om og la stå i ca 30 min til blandingen er fingervarm (ca 37 ºC).

Tilsett gjær, lunken melk, sirup/honning og salt. Elt inn hvetemel til en glatt deig. Det er en fordel å bruke kjøkkenmaskin. Har du ikke kjøkkenmaskin bruk hendene. Pga rugmelet er deigen tung og klissete å elte sammen med en sleiv. Kle en langpanne med bakepapir og fordel deigen jevnt utover i langpannen. Dypp et pizzahjul eller en kniv i hvetemel og skjær deigen opp i ruter. Dekk til langpannen og la brødet heve i ca 40 min. Pensle med litt vann eller melk og dryss med litt havregryn eller rugmel.

Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 ºC i 30 –40 min.

Oppskriften er hentet fra Art of Taste.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.